Remediile florale Bach in lupta cu anxietatea

Anxietatea este o stare emotionala cuprinzand, in proportii variabile, teama, neliniste, ingrijorare si tensiune nervoasa. Cauzele pot fi diferite: fie ca este vorba de o pregatire mentala pentru a face fata unei imprejurari cu care nu suntem familiarizati, fie ca ne confruntam cu o situatie care implica un grad de risc sau de amenintare. Alteori de vina este anticiparea repetarii unei experiente neplacute, iar lista nu se incheie aici...

Oricare ar fi calea prin care anxietatea reuseste sa se strecoare in sufletele noastre, ea ramane o emotie nedorita, care ne tine departe de starea de armonie si pace interioara in care ar trebui sa ne traim viata.

Remediile florale Bach, preparate din plante salbatice, neotravitoare si avand calitati vindecatoare, pot fi un ajutor pretios si de multe ori greu de egalat, in lupta impotriva anxietatii. Dr Edward Bach (1886-1936), cunoscut medic si bacteriolog britanic, a descoperit acest sistem de terapie: 38 de esente florale individuale si o combinatie din cinci remedii - Rescue Remedy, ne stau la dispozitie pentru a ne redresa psihic si emotional, in concordanta cu principiul "trateaza persoana si nu boala".

Alegerea combinatiei optime de remedii florale Bach, atunci cand suferim de anxietate, se face individual, pe baza unei discutii cu terapeutul, pentru a putea intelege toate valentele acestei trairi. Desigur ca exista cateva remedii la care ne putem gandi ca fiind probabile la prima vedere. Raspunsurile noastre emotionale sunt complexe si de aceea uneori avem nevoie de mai multe remedii pentru a trata o anumita stare. Cateva exemple ne ajuta sa intelegem mai usor modul de prescriere si actiune al remediilor florale Bach:

Aspen (Plop tremurator): o stare de alerta permanenta, difuza, care uneori poate lua proportii, fara a putea preciza, spre exemplu, de ce avem un acces de teama intensa si incep sa ne tremure mainile, ne trec fiori, avem palpitatii sau transpiram "rece".

Mimulus (Cretisoara): teama apare ca urmare a unei experiente neplacute si a carei amintire provoaca o reactie de fuga. Un exemplu foarte la indemana este teama de injectii, de consultatii medicale, de durere. Exista si alte motive pentru care sa ne temem, dar de cate ori putem numi ceea ce ne streseaza, cretiosara este remediul indicat.

White Chestnut (Castan alb): anxietatea este provocata de ingrijorare exagerata si ganduri repetitive, care ne invadeaza planul mental si pe care nu reusim sa le alungam. Asociate acestei stari, adeseori apar tulburari de somn.

Red Chestnut (Castan rosu): anxietatea provine din preocuparea excesiva pentru siguranta si bunastarea celor dragi.

Walnut (Nuc): anxietatea este consecutiva sentimentului de nesiguranta, ca urmare a unei schimbari sau situatii noi la care trebuie sa ne adaptam.

Agrimony (Turtita mare): anxietatea este ascunsa in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare, fiind cauzata de probleme, conflicte sau neintelegeri.

Remediile florale Bach se administreaza in putina apa plata sau ceai, nu au contraindicatii, sunt complet lipsite de toxicitate, nu produc reactii adverse sau agravari. In stari trecatoare, efectul poate fi resimtit imediat, dar pentru probleme adanc inradacinate, este necesar un tratament mai indelungat.

Clinica Aquamarin
Bd. Decebal nr. 6, sect. 3, Bucuresti
Tel.: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522


Click aici pentru a afla: Ce remedii florale ti se potrivesc?
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrei maria pe 4 Ian 2010, 13:12
    sugestie

    am inceput un tratament cu remedii florale,dupa numeroase incercari cu tratament alopat,homeopat,bioenergie,reflexo...........pentru fibrilatie atriala de etiologie necunoscuta,Acum fac zilnic crize,am obosit cumplit sa ma chinui sa ies din ele,iar singurul OMcare imi spune ca toate acestea se vor vindeca este medicul care mi le administreaza, Simptomele sunt cu nemiluita de toate felurile si la toate organele dela tremuraturi la noduri si apasari in gat ,oscilatii mari de tensiune,fibrilatie,anxietate ,epuizare........... Credeti ca ma vor ajuta remediile florale? Dupa cat timp ar trebui sa se simta bine o persoana care are atatea esecuri terapeutice? VA MULTUMESC

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod