Remedii pentru intepaturile de insecte

Insectele pot fi foarte deranjante uneori, iar intepaturile de insecte sunt tot mai des intalnite in aceasta perioada. Exista multe remedii in comert care iti pot fi de folos dar stiai ca iti poti prepara chiar tu remediile? Si chiar unele eficiente.
Iata cateva uleiuri esentiale ce pot fi folosite cu succes in tratarea intepaturilor de insecte:

  • Ulei de musetel;
  • Ulei de eucalipt;
  • Ulei de lavanda;
  • Ulei de cimbru.

Nu uita sa le combini cu uleiuri vegetale, precum uleiul de migdale, de jojoba sau alte uleiuri vegetale.


Intepatura de albina

Acest tip de intepatura poate fi foarte dureroasa si poate cauza febra, migrene si chiar reactii alergice. Incearca sa indepartezi acul si aplica o compresa rece care sa contina ulei esential de musetel (in combinatie cu un ulei vegetal). Pastreaza compresa pe zona afectata timp de cateva ore, daca este posibil.
Aplica 1 picatura din acest ulei esential pe zona afectata de 3 ori pe zi, timp de 2 zile.


Intepatura de purice sau pleosnita


In acest caz trebuie sa ai mare grija la infectii. Trebuie sa speli zona afectata cu un sapun antibacterian si sa o tratezi cu ulei esential de eucalipt (nu uita sa-l combini cu ulei vegetal). Poti aplica si un amestec de 1 lingurita de otet de cidru cu 2 picaturi de ulei esential de cimbru.


Intepatura de tantar


Aceste intepaturi pot crea disconfort care sa dureze mai multe zile. Foloseste ulei esential de lavanda in tratarea lor. Daca ai intepaturi pe o zona mai mare poti aplica (sau il poti turna in apa de baie) un amestec de 1 ceasca de otet de cidru sau suc de lamaie, 10 picaturi de ulei esential de lavanda si 5 picaturi de ulei esential de cimbru.


Intepatura de paianjen

Unele intepaturi de paianjen pot fi foarte periculoase, insa majoritatea pot fi tratate cu un amestec de 1 lingurita de alcool, 3 picaturi de ulei esential de lavanda si 2 picaturi de ulei esential de musetel.
Aplica acest amestec de 3 ori pe zi, timp de 3 zile.

Vaduva Neagra este un paianjen foarte periculos. Daca esti intepat de unul, aplica 10 picaturi de ulei esential de lavanda pe zona afectata, la fiecare 2-3 minute, pana ajungi la spital. Uleiul de lavanda este cunoscut datorita capacitatii de a neutraliza otrava paianjenilor. Daca esti intepat de un paianjen, mergi imediat la doctor.


Intepatura de capusa

Daca o capusa s-a prins de tine, nu incerca sa o smulgi. Scapa de ea cu ajutorul unei tigari aprinse sau cu 1 picatura de ulei de cimbru sau chiar vaselina. Dupa ce ai scapat de capusa, aplica 1 picatura de ulei esential de lavanda, la fiecare 5 minute, timp de 30 de minute, pentru a evita infectia si pentru a reduce durerea, senzatia de mancarime si inflamatia.



Intepatura de viespe

Aceste intepaturi sunt foarte dureroase. Trateaza-le cu un amestec de otet de cidru sau otet de vin, 2 picaturi de ulei esential de lavanda si 2 picaturi de ulei esential de musetel. Aplica pe zona afectata de 3 ori pe zi, timp de 3-4 zile.

Tips-uri:

  • Cand iti pregatesti singur/a remediile, depoziteaza-le in cutii inchise ermetic, pentru a le pastra prospetimea. Este indicat ca acestea sa fie de culoare inchisa, pentru a nu atrage lumina;
  • Testeaza, intotdeauna, amestecul pe o mica portiune de piele, inainte de aplicarea pe zone mari, pentru a evita reactiile alergice.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lovin Emilia pe 17 Iul 2014, 08:34
    intepatura de paianjen

    Am fost intepata de un paianjen la birou la glezna in urma cu o luna si jumatate. Sunt insarcinata in 25 saptamani, am fost internata in spital, am fost vazuta de 2 medici chirurgi, 1 infectionist, 1 dermatolog....am luat 3 pastile aerius si am facut 2 injectii intiinflamator. Local, am aplicat crema cu gentamicina. Fara rezultat, se umfla mai rau pe timpul zilei, s-a extins umflatura in sus, s-a jupit pielea, am avut dureri cumplite, etc..istoricul e super lung. Din cauza sarcinii nu mi se poate administra nimic. am aplicat local patlagina, propolis, dar...va cer ajutorul, pt ca nimeni nu stie ce sa mai fac si daca acest venin imi afecteaza bebelusul. Astept un raspuns sau sugestii. Acum umflatura a ajuns la mijlocul gambei! Multumesc

    3
    0

  • dr oz pe 7 Iun 2013, 08:37
    De medic nu ati auzit

    Riscati foarte mult stand si vorbind pe forum-uri. Daca este cazul unui copil muscat de insecte si apar reacti adverse, nu mai asteptati, mergeti imediat la un medic specialist.

    4
    0

  • LUCIK79 pe 15 Aug 2012, 09:30
    intepatuara de paianjen

    buna ziua,mama mea a fost intepata de un paianjen galben mare la degetul de la mana ,dureri groaznice pana la umar ,si degetul umflat rosiatic si durere pe os ,cine poate sa ma ajute sa imi spuna ce sa ii dau

    4
    0

  • maria pe 17 Aug 2011, 05:35
    intepaturi

    acum cca 3sapt. mi-a aparut pe piciorul drept sus langa fesa o urma de piscatura.ce ma piscat nu stiu. Dupa cca o sapt. in jurul acelei piscaturi locul s-a inrosit pe o suprafata cat palma. Am pus un compres si atat. Nu am dat prea mare importanta. Acum de 3 zile, deci astazi este 17 august 2011, ma doare piciorul tot, de la sold si pana la degete de nu pot suporta durerea. Ma ustura, ma inteapa, parca cineva imi smulge muschiul de pe picior. Locul unde am fost piscata de este rosu, nu este umflat, de exista decat o mica urma de piscatura. Piciorul nu arata a fi bolnav, dar eu nu pot sa stau nici culcata, nici pe scaun, nici in picioare. Cand il simt parca ar fi amortit, si ma furnica pana in degee, dar foarte dureros. Nu stiu ce sa fac. Am fost la medic, dar nu prea a stiut ce sa-mi dea.Va rog poate stiti voi ceva remediu, caci nu pot sa dorm noaptea de durere. Cateodata ma plimb prin camera sau prin curte, asa cum m-ar durea o masea foarte tare si nu ai stare.

    20
    8

  • Anisoara Petre pe 27 Iul 2011, 20:37
    intepatura de paianjen

    Am o fetita de 5 ani, care am lasat-o la tara 2 saptamani. Cu o seara inainte sa se intoarca la Bucuresti, am fost sunata ca are febra si dureri de cap. I s-a administrat Panadol pentru copii, iar febra i-a trecut, dar a mai facut si in urmatoarele 2 seri insotite de dureri abdominale. Intamplarea este ca, undeva pe piciorul stang, mai jos de glezna sa ii apara o intepatura, care mai tarziu, s-a facut o bubita din ce in ce mai mare. Acum ii tot apare. Sunt niste bubite mici, pline cu apa, care se tot maresc. Fenistil este bun? Ce altceva mai pot sa folosesc?

    19
    2

  • petruta pe 17 Mai 2011, 16:25
    intepatura de capusa

    ma intep o capusa am smulso ca nu am stiut cum sa procedez apoi la o zi mia fost rau dar mia trecut vreau sa stiu daca este nevoie sa imi fac analize

    15
    9

  • Misha pe 24 Apr 2009, 00:37
    Aparat contra intepaturilor de insecte

    Buna! Eu folosesc un aparat foarte bun contra intepaturilor de insecte. Mi l-am cumparat de la un magazin de tehnica medicala din Iasi. Il gasiti si voi aici: www.tehnica-medicala.ro la categoria ingrijire personala. Eu mi l-am comandat online si mi-a fost adus acasa in 2 zile.

    11
    0

  • patricia pe 25 Ian 2009, 10:03
    dragilor

    Da supper!!! sa stiti ca m-a impresionat aceasta reteta si sa stiti ca si eu o voi incerca cit mai de curand.

    17
    1

  • claudia pe 17 Oct 2008, 23:27
    Intepatura de paianjen... cred

    Acum doua zile stateam pe iarba in politehnica... m-a intepat o insecta... cred ca era paianjen pentru ca intepatura a inceput sa se umfle, s-a inrosit iar atunci am simtit o durere insuportabla... umflatua nu s-a dus nici dupa 2 zile... voi incerca si remediul dumneavoastra. Sper sa mearga...

    24
    6

  • ilye vasile pe 20 Sep 2008, 20:49
    Intepatura

    M-a intepat ceva si ma doare.

    18
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod