Remedii naturale pe care probabil că le-ai uitat

Probabil că bunica ta folosea aceste remedii naturale, dar nu mai sunt la fel de utilizate și în prezent. Experții în medicină au dat câteva exemple pe care ar fi înțelept să le redescoperim. Iată despre ce remedii naturale este vorba!

La ce remedii naturale ar trebui să apelezi iar?


1. Apă sărată pentru durerile în gât


Sarea nu este bună doar pentru a da un gust bun mâncărurilor. Este extrem de utilă în casă pentru diferite scopuri, unul dintre acestea fiind ca remediu pentru calmarea durerilor în gât. Gargara cu apă sărată în momentul în care ai o durere în gât poate ajuta la ameliorarea durerilor și a iritației. Dar nu exagera. O linguriță de sare în 200 de mililitri de apă ar trebui să fie de ajuns. Asigură-te că nu înghiți acest amestec! Studiile au arătat că gargara este eficientă, dar dacă simptomele persistă, consultă un medic.

2. Ghimbir pentru greață


Ghimbirul este folosit de sute de ani pentru proprietățile sale medicinale, inclusiv pentru calmarea problemelor cu stomacul. Cercetările au descoperit că ghimbirul este un ajutor digestiv eficient, mai ales când vine vorba de ameliorarea grețurilor cauzate de sarcină, de chimioterapie sau de răul de mișcare.
Deși specialiștii nu înțeleg încă metoda exactă care permite ghimbirului să fie eficient în ameliorarea grețurilor, se crede că acesta poate bloca receptorii de serotonină din intestin, care provoacă greața. De asemenea, poate stimula eliberarea enzimelor care ajută la descompunerea alimentelor.

3. Ceai rece pentru ochi umflați


Ceaiul are nenumărate beneficii pentru interiorul și exteriorul corpului, cum ar fi calmarea ochilor umflați. Cofeina din pungile de ceai ajută când vine vorba de vasoconstricție sau micșorarea vaselor de sânge din jurul ochilor, ducând la mai puține inflamații. Temperatura rece ajută, de asemenea, la ameliorarea inflamației. Pur și simplu scurge plicurile de ceai, lasă-le în frigider pentru o perioadă, apoi pune-le pe ochi.
Unele studii au arătat că cofeina din ceaiul aplicat topic poate acționa ca un agent de protecție solară și poate ajuta la prevenirea cancerului de piele.

4. Prune pentru constipație


Atunci când ai probleme, poți încerca un remediu natural pentru constipație, cum ar fi prunele. O dietă bogată în fibre, împreună cu o cantitate adecvată de fluide, poate fi eficientă pentru a ajuta la atenuarea constipației. Prunele sunt o sursă naturală de fibre, având trei grame de fibre per servire și doar 100 de calorii, ceea ce le transformă într-o modalitate ușoară de a crește conținutul de fibre din dietă.

5. Fulgi de ovăz pentru afecțiuni ale pielii


Dacă suferi de afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul, sau doar ai pielea uscată, remediile naturale te pot ajuta. Poate că ți se pare ciudat să faci baie în ceva ce ai mânca, însă o baie în fulgi de ovăz poate fi foarte liniștitoare pentru pielea uscată, cu senzație de mâncărime.
Fulgii de ovăz înmuiați în apă călduță formează o peliculă subțire care acoperă pielea pentru a o proteja. Se spală ovăzul și se adaugă într-o cadă cu apă caldă, dar nu fierbinte. Iar în loc să te ștergi când ieși din baie, așteaptă să te usuci sau tamponează ușor pielea cu un prosop moale.

6. Suc de merișoare pentru infecțiile tractului urinar


Poate preveni un fruct o infecție bacteriană? Deșii unii experți sunt de părere că poți curăța tractul urinar prin consumul unor cantități mari de lichid sau că mediul acid nu este prietenos cu bacteriile, există mai multe lucruri care ar trebui luate în calcul. Merișoarele reduc aderența bacteriilor la celulele vezicii urinare, deși studiile realizate cu ajutorul femeilor cu infecții recurente au fost inconsistente.
Chiar și așa, merișoarele nu dăunează, acestea putând reduce infecțiile vezicii urinare alături de alte tratamente. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod