Remedii impotriva constipatiei

Ce remedii pe baza de plante imi puteti recomanda pentru constipatie?
Ce remedii pe baza de plante imi puteti recomanda pentru constipatie?

In cazul in care sunteti constipat, va bombardati colonul cu purgative tari, reducandu-i capacitatea de a raspunde pe termen lung. Din acest motiv, este mai bine sa incercati remedii pe baza de plante, mai usoare si mai naturale, din care mai jos veti gasi o selectie larga.

Ca prima alegere, incercati Plantago ovata, pastai de siminechie (Cassia angusti), ceai combinat sau seminte de Psyllium. Lasati cinci pastai de siminichie in apa peste noapte, apoi beti apa.
Plantago ovata se umfla, facandu-ne sa ne simtim colonul plin. Frecvent se administreaza cu dracila (Berberis vulgaris sp.) pentru ficat impreuna cu un stimulent digestiv general cum ar fi lemnul dulce sau papadie. Se poate folosi si un ceai facut din parti egale de frunze de siminichie, seminte de chimen si flori de musetel, infuzat timp de 15 minute.

Dimineata sau seara, se pot lua una pana la trei linguri de seminte de Psyllium, cu putina apa. Se pot lua, ca alternativa, tablete cu papadie (Taraxum officinalis), obligeana (Acorus calamus) radacina, alge marine si salce (Smilax officinalis) sau "Natural Herb tablet" care includ ciuline, aloe, praf de chimen, pudra de smirna (Myrrhis odorata), extract de gura-lupului (Scutellaria altissima), valeriana si flori de lime pudra.
Se face decoct (plante in apa peste noapte) din catina (Hippophae rhammoides), crusin american (Cascada sagrada), radacina de papadie, rubarba turceasca sau macris galben. Prafurile combinate contin rubarba turceasca si putin ardei cayenne.

Alte preparate cu efecte benefice includ: dracila (Berberis vulgaris), lemn dulce, pastai de siminichie, chimen, cretusca (Spiraea ulmaria) si soc. Exista, de asemenea, unele preparate comerciale pe care le puteti cumpara fara prescriptie medicala. Acestea sunt special create pentru a combate constipatia intr-un mod mai usor si sigur.


De asemenea, multi specialisti in tratamentul cu plante medicinale recomanda o dieta fara produse lactate si o lingurita de pudra de agar-agar in timpul mesei, de doua ori pe zi. Ca alternativa, incercati iaurt, melasa neagra cruda, prune (puse in apa peste noapte) sau cafea de papadie, plus alimente cu continut bogat de fibre. Luati suplimente de vitamina A, B si C, precum si minerale ca potasiu, calciu si zinc.

Informatiile au fost preluate din cartea "Digestia: 100 de sfaturi pentru o viata sanatoasa", de dr.
Joan Gomez, Bucuresti, editura All, 2008, www.all.ro 
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nela pe 9 Iul 2010, 22:18
    Painea Elta - azima

    Este o paine din tarate de grau si zer de lapte de vaca. Nu este coapta sau dospita, nu are sare sau alti conservanti. Procesul de realizare a ei este DESHIDRATAREA, la temperaturi sub 40-45 grade celsius, ceea ce-i confera calitati nutritive si terapeutice firesti oricarui produs natural. Este "naturala", caci pastreaza calitatile enzimatice si proteice ingredientelor folosite in stare organica, acestea nefiind alterate prin coacere. Un pachet de 500 grame/20 batoane, asigura hrana unei persoane timp de 7 - 10 zile. Se recomanda 2 maxim 3 batoane pe zi. Pretul este de 10 lei. Este deosebit de eficienta pentru deconstipare si detoxifiere, este satioasa, are termen de conservare 3 luni (deshidratarea, ca si la plante - e o buna metoda de conservare, cu conditia ca painea sa nu fie expusa la umiditate). Este o alternativa la painea dospita si favorizeaza si reducerea greutatii corporale, echilibrarea pH-ului stomacal, dar si reducerea glicemiei. Neavand in compozitia ei faina alba (carbohidrati) e recomandata diabeticilor. O puteti gasi pe strada Doamnei, in Bucuresti, nr. 17 - 19, etaj 2, camera 211. Program de lucru 16:30 - 20:30 informatii suplimentare pe site-ul www.medicinapreventiva.com.ro Este un aliment-medicament de productie romaneasca, original si eficient. Va doresc sa aveti curoozitatea si curajul sa o incercati cel putin 3 luni, si veti descoperi cat de simplu este si cate probleme dispar, doar prin schimbarea modului de alimentatie. succes si curaj.

    0
    0

  • Sofia22 pe 25 Mai 2010, 14:18
    Total Cleanse Colon

    Un alt remediu foarte bun este Total Cleanse Colon de la Secom, il gasiti in Sensiblu si Dona.....

    0
    0

  • aleina pe 15 Apr 2010, 13:17
    ulei de migdale

    Un remediu foarte bun impotriva constipatiei este uleiul de migdale

    1
    0

  • Alex pe 15 Apr 2010, 08:32
    Un alt remediu

    Cred ca un bun remediu anti constipatie sunt semintele de in si taratele. Dar ca sa se previna acest lucru, trebui consumate fibre care lupta impotriva constipatiei. Dimineatza niste cereale musli cu suc sau cu lapte de soia sunt cele mai ideale pentru a avea un tranzit usor.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod