Prin Qigong poti fi frumoasa si desteapta

Trebuie sa inveti cum sa-ti readuci sistemul energetic la valorile saleoptime. Apeleaza la niste specialisti adevarati pentru a afla ceea ce estepotrivit pentru tine. Tu esti o femeie moderna, iti place sa te simtifrumoasa si atragatoare nu numai pentru iubitul, sotul sau admiratoriitai, ci si pentru toti ceilalti din jurul tau.

Uneori, nu-ti place sa recunosti ca varsta nu te mai lasa sa-ti modelezitrupul cu aerobic, jogging sau alte sporturi in forta. Si totusi, nurenunti la ideea ca poti fi frumoasa, gratioasa si incitanta, dar pe ocale mai confortabila si lipsita de riscuri; mai ieftina si mai putinconsumatoare de timp. Atunci cand vei putea indeplini toate acestedeziderate la un loc, iti vei da seama ca nu mai conteaza varsta ta,ci doar dorinta de a trai mai mult si mai bine. Iar raspunsul la aceststrigat al trupului si sufletului tau se cheama Qigong.

Traducerea exacta a cuvantului este: qi - energie vitala si gong -maiestrie, arta. Altfel spus, arta manipularii energiei care intretineviata. Desigur, esti tentata sa crezi ca pentru a-ti sustine viataai nevoie de hrana, aer curat si... bani. Adevarul - din ce in ce maiacceptat in lumea moderna - este ca suportul cel mai puternic al vietiieste o foma subtila de energie, existenta de cand a aparut Universulinsusi, numita de inteleptii antici chinezi qi.

Misteriosul Tibet ar fi cunoscut acest lucru chiar cu mult inainteachinezilor. Pornind de la conceptia ca materia este un produs al energiei,acei intelepti au stabilit ca dincolo de structura materiala a corpuluiuman se afla o retea de canale energetice (meridiane). Ea alimenteazapermanent organismul cu qi-ul necesar pentru buna funtionare a tuturorcelulelor vii. Atunci cand, din diverse motive, circulatia qi-ului esteblocata, strangulata, sau se produce o acumulare anormala de energiestagnanta, apare amorsa unei imbolnaviri. Adesea, te poti afla intr-obuna stare fizica si sa nu stii ca... ti se pregateste ceva.

Mai intai trebuie sa te convingi ca vrei cu adevarat sa ramai o femeiefrumoasa. Apoi, trebuie sa inveti sa fii cat se poate de naturala atatin momentele tale de dinamism cat si in cele de relaxare. Nu trebuie sacrezi ca o permanenta stare de relaxare te poate ajuta sa-ti rezolvitoate problemele cotidiene. Dar nici nu te poti lipsi de o relaxareadevarata, in care nu ti-a disparut atentia, ci doar incordarea psihica,rigiditatea musculara: mintea ta ramane intr-o deplina constienta.

Cultiva-ti vointa de a dirija qi-ul prin tine fara a forta nimic. Nuuita nici o clipa ca energia vitala circula oricum prin reteaua ta demeridiane, asa ca tu nu trebuie decat sa reglezi acest proces ca saramai sau sa redevii sanatoasa. Iar dupa ce ti-ai terminat exercitiile,in starea de relaxare gandeste-te la tine: respiratia este calma sibogata, tenul tau este mai neted, mai frumos si mai tanar, trupul taueste mai suplu si mai bine proportionat, armonia corpului tau trezesteoricarui barbat admiratie si incitare sexuala.

Cu peste 2000 ani in urma, etalonul intelepciunii chineze: Lao Tze (intraducere, Batranul intelept) spunea ca, atunci cand se naste Omul estesuplu, flexibil si maleabil - semn al potentialului de viata. Pe masurace se apropie de moarte, Omul devine tot mai rigid - deci rigiditateaeste egalul mortii! Ori, sa recunoastem cu tristete ca prea multe femei -tinere si varstnice - sunt prea putin mobile din articulatii.

Test
Departeaza-ti talpile la o distanta egala cu o latime si jumatatede umeri, mentine-le paralele si apoi incearca sa cobori trunchiul -mentinandu-l vertical - departand genunchii. Daca poti cobora pana candpulpele tale ajung sa fie paralele cu solul, e foarte bine. Daca nu,atunci gandeste-te sa faci ceva pentru a-ti mai prelungi viata! Caci,articulatiile soldurilor si genunchilor tai sunt deja prea rigide. Dreptconsecinta, meridianele energetice care parcurg membrele inferioaresunt gatuite si nu vor hrani indeajuns celulele vaselor sanguine,oaselor, articulatiilor, muschilor, tendoanelor, ligamentelor sichiar ale unghiilor. Asadar, vrei sa mai ai picioare frumoase si sexy,unghii invidiate chiar si de pedichiurista ta, un mers incitant ca detopmodel? Atunci, pune-te la treaba! Invata exercitiile de Qigong caredezvolta din nou gratia si mobilitatea articulatiilor tale!

Si bratele si trupul
Sa nu crezi ca membrele superioare nu au nevoie si ele de multamobilitate. Atingerile delicate asupra partenerului tau, ca si asuprapropriului corp, au nevoie de gratia care scoate din minti si pe celmai nesimtitor dintre barbati.

Inca un test
Asaza-te in picioare, relaxata. Lasa-ti miinile, antebratele si bratelesa atarne natural, ca si cum ar fi legate cu... ata. Apoi, incearca sa-tiimaginezi ca devii o "pasare maiastra", zburand gratios peste campii,ape si munti. Misca-ti mainile - de la umeri pana la varfurile degetelorca si cum ai descrie niste unde pe suprafata unui lac. Priveste-tein oglinda! Daca membrele tale superioare nu pot lasa impresia devaluri, atunci este cazul sa te gandesti la celebrul cantec "Unde eiluziile mele?", caci mobilitatea la acest etaj este compromisa. Darnu definitiv! Ai oricand, la orice varsta, sansa de a recupera terenulpierdut. Nu trebuie decat sa incepi un nou mod de a trai: sa deviistapina qi-ului, facand din asta o arta.
Vei putea invata, de pilda, Zborul pasarii Phoenix - un exercitiu careiti dezvolta gratia si delicatetea mainilor, dar si capacitatea de aexercita, la nevoie, o forta incredibila. Vei constata cu uimire ca,miscandu-te unduios si feminin, poti impinge chiar si o namila debadaran care ti s-ar pune in cale, aratandu-si muschii. Aceasta esteforta rezultata din jocul misterios cu energiile subtile, pe care veiinvata sa le stapanesti prin magia Qigong-ului.

Cat despre mobilitatea coloanei vertebrale, ce sa va mai spun? Ce poatefi mai dizgratios si... taietor de pofte sexuale decat un corp rigid,incapabil sa se muleze pe cel al partenerului? Ce poate fi mai senzual siravasitor pentru un barbat decat o partenera al carei trup se unduiestelanga al lui ca niste liane, facandu-l prizonierul padurii placerilortrupesti?

Fii sigura ca nu te vede nimeni. Pune-te in pozitie de drepti, cu talpileapropiate. Apoi, apleaca-te in lateral, alunecand cu mana stanga de-alungul coapsei, in jos. Daca nu esti in stare sa ajungi cu varfuriledegetelor pana la jumatatea gambei, este clar ca trebuie sa te ocupifoarte serios de coloana ta vertebrala. Risti deja sa cazi victimaunei spondiloze dorso-lombare. De aici, te poti astepta oricand la odiscopatie multipla, dureri constante de spate si un blocaj permanentprin sudarea unor vertebre, ori aparitia osteofitozei (ciocurile cecresc pe vertebre). Daca ai impresia ca o pozitie "teapana" a coloaneiar inspira o tinuta respectabila, te inseli amarnic. Intotdeauna,o coloana vertebrala rigida a condus la blocaje energetice majore,ceea ce a scurtat semnificativ viata posesoarei unui asemenea... "har".

continuare

de dr.Adrian Florea
Mare Maestru al Federatiei Mondiale de Qiqong
www.qitaky.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod