Poate laptele de vacă să șteargă urmele trecerii timpului?

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
În cultura hindusă vacile sunt considerate animale sacre și se pare că laptele lor ar putea avea abilitatea de a elimina efectele negative ale îmbătrânirii. Oare ce este atât de special în laptele de vacă încât până și producătorii de cosmetice anti-aging devin din ce în ce mai interesați de ingredientul aparent banal?
Raionul de creme anti-aging conține numeroase formule cu ambalaje atractive, dar se pare că laptele de vacă ar putea face o schimbare fundamentală în cadrul terapiilor de întinerire a pielii. Dacă până acum nu i se acorda o importanță specială, oamenii de știință devin din ce în ce mai convinși că ar putea fi, de fapt, secretul tinereții și al longevității.

 
O descoperire făcută în timpul clonării vacilor

În anul 2000 oamenii de știință din Massachusetts au clonat 6 vaci, obținând rezultate surprinzătoare. Vacile clonate erau mai tinere la nivel biologic decât vârsta pe care o aveau. Astfel, una dintre vaci avea un an, dar prezenta celulele specifice unui vițel de câteva zile. Aceste rezultate sunt foarte diferite de cele obținute în cadrul procesului de clonare a oilor, când animalele arătau mai în vârstă decât erau.
„Există posibilitatea reală ca acest fenomen celular să se extindă la nivelul întregului organism, astfel încât să se ajungă la animale sau pacienți care au o durată de viață mult mai lungă”, a explicat dr.
Robert Lanza, unul dintre cercetătorii implicați în procesul de clonare. Deși clonarea încă suscită dezbateri de ordin etic, utilizarea proprietăților anti-aging ale laptelui de vacă este o alternativă care merită analizată.

 
Beneficiile laptelui de vacă

Cele mai noi tehnologii izolează colostrul din laptele de vacă pentru a-l include ca ingredient în produsele împotriva îmbătrânirii. Colostrul este produs în ultima etapă a gestației bovinelor, aproape de momentul nașterii și conține o cantitate ridicată de anticorpi, care protejează vițeii împotriva bolilor și infecțiilor.
În aceste condiții rafinarea colostrului și transformarea lui în particule fine care pot fi absorbite de pielea oamenilor poate favoriza repararea celulelor deteriorate, va elimina efectele negative ale expunerii la soare și poate chiar să dea timpul înapoi, ștergând ridurile de pe chip.
Colostrul bovin poate fi folosit și pentru a crește imunitatea, a vindeca accidentările, a repara leziunile care afectează sistemul nervos și pentru a neutraliza bacteriile și fungii.
Unii atleți aleg acest supliment pentru a arde grăsimile mai rapid, a-și crește masa musculară și a fi mai rezistenți, în timp ce-și îmbunătățesc performanțele.
Cu toate acestea, beneficiul remarcat cel mai frecvent pentru suplimentarea pe bază de colostru este încetinirea și repararea semnelor de îmbătrânire a pielii.
Substanțele care stimulează imunitatea și creșterea au un efect cumulativ de regenerare asupra structurii celulare a organismului uman. Creșterea masei musculare și a rezistenței fizice asigură repararea ADN-ului și stopează lăsarea pielii sau apariția ridurilor.

 
O băutură cu potențial, indiferent dacă o consumi sau o aplici pe piele

În cadrul unui studiu realizat în 2017 s-a demonstrat că suplimentele care conțin colostru bovin sau laptele de vacă băut direct pot fi utilizate pentru a trata boala Alzheimer, fiind evident potențialul ridicat de regenerare inclusiv la nivelul sistemului nervos. Laptele de vacă organic conține o cantitate ridicată de acizi grași Omega-3, care contribuie la reducerea inflamațiilor și accentuează efectele anti-aging.
O porție de 250ml de lapte de vacă va conține 75mg de acid linoleic conjugat, care ameliorează circulația sângelui, reglează glicemia, previne ridurile, stopează înroșirea pielii sau exfolierea datorată deshidratării.
Probabil va mai dura ceva timp până să se poată stabili exact cât de mult influențează longevitatea laptele de vacă, dar suplimentarea meniului zilnic cu un singur pahar din această băutură sau folosirea unei creme care conține colostru reprezintă pași din ce în ce mai clari în drumul spre un chip tânăr, fără linii de deshidratare, cearcăne sau riduri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?