Osteoporoza

Una dintre cele mai vechi filosofii medicale - filosofia Taoista -categoriseste toate fenomenele si transformarile in limitele celor cincienergii fundamentale, sau loji energetice: Lemnul, Focul, Pamantul,Metalul si Apa. Componentele anatomice si procesele fiziologice alecorpului uman sunt distribuite si ele - in raport cu functiile siinteractiunile dintre ele - celor cinci loji.

Apa constituie loja careia ii apartin (printre altele) rinichii, vezicaurinara, sitemul osos, urechile, aparatul sexual. Intre acestea,rinichii "troneaza" ca lideri ai celorlalte. Tulburarile renale,incepand cu dezechilibrele energetice si continuand cu modificarileorganice reprezinta sursa cea mai importanta a afectiunilor sistemuluiosos (articulatii, coloana vertebrala, dantura), a scaderii auzului,a tulburarilor de dinamica sexuala, ori ale vezicii urinare si, chiar,a imbatranirii premature.

Se stie ca osteoporoza apare frecvent la femeile la care s-a instalatmenopauza.
Acest lucru se datoreaza, conform principilor mediciniichineze, scaderii nivelului energetic al rinichilor, care nu mai pothrani glandele sexuale si nici tesuturile osoase. Pe de alta parte,femeile care au neglijat sa-si trateze la timp anexite, cistite repetatesi/sau chiste ovariene, sau care au suportat mai multe avorturi, suntmai expuse riscului de osteoporoza sau reumatism poliarticular, saucombinatia acestora.

Asadar, o prima masura de prevedere ar fi aceea de a acorda atentietuturor tulburarilor enuntate mai sus. La acestea, s-ar mai putea adaugamijloacele de tratare a ceea ce s-a distrus deja. Cum nici barbatii nusunt scutiti de riscul osteoporozei, este bine ca toata lumea sa recurgala o dieta mai atent canalizata, insistand pe urmatoarele alimente:scoici de apa dulce si de mare si praful din cochiliile lor, raci, crabi,sardele, creveti, fasole soia neagra, fasole rosie, naut, linte, orz,pepeni galbeni si rosii, mure, dude, coacaze, germeni de grau, cartofi,alge de mare, spirulina, susan, oua, branza, carne de porc,sparanghel,aloe vera si mandarine.
Persoanele cu constipatie si fecale foarte uscatesi tari trebuie sa consume des susan negru, sau ulei de susan. Nu ezitatisa mancati rinichi de porc, oaie, miel si vita ca si ficatul acestoranimale.

Este o parere gresita aceea ca produsele lactate ar aduce necesarul decalciu in organism. Ele nu pot compensa nici pe de parte pierderile maripe care le sufera bolnavii de osteoporoza. In schimb, este nevoie de unaport energetic suplimentar pentru rinichii dumneavoastra, pe care ilputeti obtine din combinatia de ginseng cu laptisor de matca (se gasestein farmacii sau Plafar, sub forma de fiole, importat din China).
Astfel,organismul va fi mai apt sa retina si sa metabolizeze corect calciul,iar oasele isi vor reface densitatea cuvenita.

Nu uitati ca exercitiile speciale de qigong, practicate cu regularitate,pot fi un "medicament" minunat si... foarte ieftin. Multi dintre eleviimei varstnici se bucura de rezultatele acestei forme de gimanstica desanatate.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
e-mail: www.qitaky.ro

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andriescu alina pe 29 Ian 2009, 20:16
    tratament osteoporoza pt o femeie de 71 ani cu aloe vera

    as vrea sa aflu si eu in ce consta un tratament cu aloe vera pt osteoporoza.e pentru o femeie la 71 ani .

    0
    0

  • eliza pe 20 Iun 2008, 09:24
    vand medicament impotriva osteoporozei

    VAND 11 FIOLE DE disfonal, INDICAT IN OSTEOPOROZA,MIELOM MULTIPLU,HIPERTIROIDISM PRIMAR,OSTEOLIZA TUMORALA,PRET 1ORON/ fiola.

    0
    0

  • Mihai Baron pe 21 Apr 2008, 20:39
    Osteoporoza

    In sfirsit in Romania singura Vitamina K 2 naturala ! Astazi va prezentam in noutate in Romania produsul MenaQ7TM MenaQ7 prezinta urmatoarele avantaje : MenaQ7™ este forma de vitamina K 2 cea mai bio-disponibila si bioactiva si se pastreaza cel mai indelungat in organism; este esentiala pentru prevenirea osteoprozei sau a matricei osoase in general. Inhibitia calcifierii arterelor are loc doar in prezenta vitaminei K 2 dar numai in forma sa nativa de Menaquinonea7. MenaQ7™ este SINGURA forma de vitamina K nativa care este fundamentata in mod stiintific prin studii medicale ca fiind foarte importanta pentru matricea osoasa si sistemul cardio vascular. MenaQ7™ nu are efecte secundare si este utila in dosajul de numai 45 mcg in fiecare zi. Instructiuni de folosire: Doza zilnica : 1 capsula Ca supliment nutritiv, 1 capsula pe zi; minimum perioada de tratament 60 de zile, de 3 ori pe an. Disponibil incepind cu 25 Aprilie ! Comandati acum, lista de pre comenzi e deja lunga Tot aici gasiti is Hoodia Diet Complex la numai 80 RON ! www.vitamina-k2.ro www.smart-living.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod