Medicamente homeopate: Ce să iei când eşti răcită şi ai infecţii respiratorii

Descoperă ce alternative există la paracetamol, algocalmin sau aspirină pe care toată lumea obişnuieşte să le ia atunci când temperaturile încep să scadă.
Medicina homeopată este lipsită de efecte adverse, fiind recomandată oricui din momentul naşterii şi până la sfârşitul vieţii. Bebeluşii, femeile însărcinate sau persoanele care urmează diverse tratamente medicamentoase pot să apeleze la medicamentele homeopate fără să-şi facă nicio grijă în privinţa vreunui efect secundar.

„Medicamentul homeopat este singurul care poate fi administrat din momentul naşterii şi până la sfârşitul vieţii fără a exista riscul de supradoză şi fără a avea efecte secundare.
Singurul risc asociat este acela ca medicamentul homeopatic să nu-şi facă efectul asupra afecţiunii pentru care a fost administrat”,
spune Michèle Boiron, expert în farmacie şi fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor Boiron.


În cât îşi fac efectul medicamentele homeopate?


Acest lucru variază în funcţie de tratamentul luat şi de fiecare persoană în parte. Poate să fie un efect imediat atunci când vorbim despre probleme medicale simple sau este necesară administrarea constantă a unui medicament când este vorba despre o afecţiuen gravă.
"Efectul medicamentelor homeopate variază. Poate să se facă simţit într-un minut sau dacă vorbim despre probleme cronice, cum ar fi psoriazisul este nevoie de ani pentru a urma tratamentul şi a resimţi un efect", explică Michele Boiron, expert în farmacie şi fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor Boiron.


Fiecare tratament este personalizat


Tratamentul se ia numai după o descriere amănunţită a simptomelor pentru ca acesta să fie eficient şi este întotdeauna personalizat în funcţie de fiecare persoană în parte. De exemplu, două persoane care suferă de psoriazis pot să intre în cabinetul unui medic homeopat şi ambele vor ieşi cu medicamente diferite, deoarece în funcţie de simptomele supărătoare acestea primesc un tratament individualizat, spune expertul în farmacie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod