Masajul intern

Cred ca nu exista om care sa nu fi aflat de efectele benefice alemasajului. Ce se stie mai putin este ca exista o forma de masaj intern,masaj al organelor interne, si despre acesta au aflat doar specialistii,iar de practicat il practica inca si mai putini oameni.

Aceasta forma de masaj a fost studiata si pusa la punct de maestri taoisticare l-au denumit Chi Nei Tsang. Chi Nei Tsang-ul este complementaraltor practici terapeutice cum ar fi Reflexoterapia, Shiatsu, Reiki,Psihoterapia sau Masajul Suedez, necesitand cunostinte aprofundate deanatomie, psihologie si practica energetica.

Pentru a putea executa acest masaj, terapeutul trebuie sa cunoasca, pelanga foarte multa anatomie, principiile de lucru cu energia (Yin-Yang,cele 5 elemente, forta celor 8 trigrame, etc) si asta deoarece in timpulacestui masaj trebuie corelate anumite pulsuri ale organelor.

Asa cum stim deja, energia (chi-ul) se misca prin corp cu ajutorulmeridianelor energetice, dubland sistemul circulator, sistemul nervos,sistemul limfatic si celelalte sisteme ale corpului fizic.
Toate acestesisteme au legatura cu abdomenul ceea ce ne indica faptul ca aici seafla un centru de control.

Zi de zi, luna de luna, an de an, tensiunea, stresul, ingrijorarease acumuleaza in aceasta zona si creeaza anumite disfunctii. Acestedisfunctii blocheaza nervi si vase de sange iar rezultatul este oobstructionare a circulatiei energetice. Acest blocaj energetic duce larandul sau la aparitia mai multor boli.

Taoistii au observat ca deblocarea energetica a zonei poate ducela vindecare mai multor maladii.
Acest lucru se realizeaza datoritaeliminarii din corp a emotiilor negative si a toxinelor. Cu ajutorul ChiNei Tsang-ului ei recicleaza si transforma toate aceste energii negativecare blocheaza organele interne.

Beneficiile acestui masaj sunt multiple. El regleaza circulatia sangelui,rezolva blocajele intestinale, crampele, durerile de cap, durerile despate, probleme de infertilitate sau impotenta, depresii sau problemecauzate de stres etc.

Practicarea acestui masaj se poate face si individual si de preferintazilnic, deoarece el coreleaza pulsurile interne ale organelor si infunctie de zilele saptamanii.
Pentru a afla mai multe despre aceastapractica va recomand site-ul www.tao.ro in limba romana sau site-ulwww.universal-tao.com in limba engleza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod