Longevitate cu... preparate din berbec

Promiteam, in editia precedenta, ca va voi transforma in fani ai carnii de berbecut... Iata ca ma tin de cuvant si va ofer azi cateva excelente retete cu o astfel de carne. Sa retinem ca, la chinezi, este important ca berbecul pe care il mananca sa nu fie castrat - ceea ce, prin restaurantele noastre, poarta denumirea de batal.

Mai trebuie sa stiti ca aceasta carne are un bogat continut de energie de tip Yang, ceea ce ii confera calitatea de a hrani sangele, de a stimula buna circulatie sanguina si de a intari functia renala.

Ca o consecinta, carnea de berbec este o adevarata Viagra naturala si, pe deasupra, foarte savuroasa. Barbatii care sufera de o slaba erectie a penisului ar trebui sa consume zilnic o mancarica de berbecut sau de miel.

Nu putem neglija nici faptul ca zeama obtinuta prin fierberea a 500 g carne de berbec, impreuna cu 100 g orez si un pahar de suc de papaya - la care se mai adauga putin zahar si sare, dupa gust - poate alunga crizele de lumbago si poate vindeca beriberi.


Totusi trebuie sa fim atenti la faptul ca persoanelor cu un colesterol prea ridicat nu li se recomanda consumul de carne de berbec. In schimb, este foarte recomandata persoanelor subnutrite, subponderale, dar in cantitati limitate - fiind mai greu digerabila.

Sa vedem, asadar si cateva delicioase preparate cu rol terapeutic...

Berbec cu cartof dulce si ciuperci

Acesta este un preparat cu mare valoare tonica pentru intregul organism, fiind astfel de folos in combaterea debilitatii fizice, a starilor de epuizare fizica si in perioadele de convalescenta.

Pentru a gati acest fel de mancare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn
1 lingura de malai
2 linguri de vin alb, sec
1 lingura de sos de soia
250 g carne de berbec (sau miel), taiata in cubulete de 4-5 cm
100 g cartof dulce
3 linguri de ulei de gatit
2 linguri de ceapa tocata
3 feliute de ghimbir
1 lingurita de ulei de susan

Si, acum, sa trecem la treaba: puneti ciupercile intr-un mic castron si acoperiti-le cu apa fierbinte si lasati-le acolo timp de 1 ora.
Intr-un alt castron, puneti malaiul, vinul, sosul de soia si putina sare si amestecati pana la omogenizare. Apoi cufundati bucatile de carne, pentru a realiza un invelis.

Se taie cartoful dulce in bucati similare cu cele de carne. Se incing 2 linguri din uleiul de gatit intr-o tigaie si se pune carnea trecuta prin amestecul de mai sus; se lasa pana se schimba culoarea carnii, apoi se scoate din tigaie si se pune intr-un vas curat.

Se incinge si restul de ulei, in alta tigaie, punandu-se ceapa tocata si ghimbirul, amestecandu-se timp de cateva secunde. Se adauga cartoful dulce si ciupercile si se mai amesteca alte 3 minute, apoi se adauga si carnea, continuand amestecarea. In final, se stropeste cu uleiul de susan si se pune sare, dupa gust.

Parafrazand sintagma unui jurnalist de televiziune, as spune ca trebuie sa gustati din acest preparat, caci nici nu stiti ce pierdeti!

Berbec cu usturoi

Iata si un preparat care imbunatateste starea splinei si a rinichilor, avand si un efect antiinflamator.
Se recomanda, asadar, in fenomene inflamatorii, dureri, raceli si amorteli in articulatii, ca si in scopul detoxifierii. Dar - cel mai interesant! - este recomandat in tratamentul nefritei cronice si a impotentei.

Intr-o cratita de marime medie, se pune la fiert un litru de apa. Dupa ce da in clocot, se adauga 250 g carne de berbec taiata in cuburi de 2-3 cm si o capatana mare de usturoi, se acopera si se lasa pe foc mic, timp de o ora si jumatate. In China, carnea de berbec este considerata a fi gatita atunci cand un betisor - din cele cu ajutorul carora mananca chinezii - se poate infige usor in ea.

Din cand in cand se mai adauga putina apa fierbinte, pentru a evita scaderea nivelului din oala. Mancarea se serveste calda, cu sare si piper, dupa gust. Simplu si eficace!

Budinca din creveti si berbec

Este un preparat menit sa refaca energia si capacitatea functionala a rinichilor. Este adesea prescris de medicii traditionalisti chinezi pentru a indeparta senzatia de rece din jumatatea inferioara a corpului, pentru a corecta unele deficiente ale aparatului urinar, pentru alinarea durerilor lombare, ale genunchilor si pentru a scadea frecventa emisiilor seminale necontrolate.


Ca si preparatul precedent, si acesta poate ameliora inflamatiile renale cronice. Dintre toate alimentele naturale, crevetii au cea mai mare putere de crestere a capacitatii sexuale si de tratare a sterilitatii.

Sa vedem, mai intai, lista cu ingredientele necesare:

1 lingura de malai
1 lingura de apa
150 g carne de berbec tocata
1 lingura de ulei de gatit
2 feliute de ghimbir
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod