In ce afectiuni se folosesc uleiurile esentiale?

In functie de tipul de ulei esential se pot obtine efecte benefice imediate in tulburari de dinamica biliara, detoxifiere, stimulare a poftei de mancare, sindorm premenstrual, tuse, insomnii, digestie lenta, sinuzite, bronsite. Descopera proprietatile fiecarui ulei esential!

In functie de tipul de ulei esential se pot obtine efecte benefice imediate in tulburari de dinamica biliara, detoxifiere, stimulare a poftei de mancare, sindorm premenstrual, tuse, insomnii, digestie lenta, sinuzite, bronsite. Descopera proprietatile fiecarui ulei esential!

 

Inainte de administrarea lui trebuie sa stii ca daca in trei zile nu observi nicio ameliorare trebuie sa te prezinti la un control specializat pentru stabilirea unui tratament corespunzator. "Uleiurile esentiale au actiune extrem de benefica pentru sistemul nervos central, boli cardiovasculare si canceroase. Sa nu mai pomenim despre efectul pe care il au asupra psihicului daca ne gandim la uleiul de levantica, un remediu pentru situatiile stresante", explica Profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale.

 

 

Eucalipt - rinite, sinuzite - acute sau cronice

Acest ulei este recomandat in cazul afectiunilor respiratorii acute si cronice (sinuzite, bronsite, rinite) in cazul copiilor mai mari de 6 ani si adultilor. De asemenea, este indicat in perioadele de convalescenta si refacere a organismului.

Capsulele cu eucalipt – ulei esential prezinta proprietati antiseptice, expectorante, antiinflamatoare si calmante asupra sistemului respirator, conferite de principiile active existente in componente sa. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Oregano - bronsita medie insotita de tuse ocazionala

Acest ulei esential este recomandat in cazul bronsitelor medii insotite de tuse ocazionala, pentru a restabili fluxul pulmonar. Capsulele cu oregano – ulei esential prezinta proprietati antiseptice pulmonare, mucolitice si expectorante si ajuta la eliminarea impuritatilor branhiale. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Rozmarin - detoxifiant, stari de astenie, scaderea rezistentei fizice

Este recomandat pentru purificarea si detoxifierea organismului, stimularea secretiei sucurilor digestive, in afectiuni ale cailor biliare si hepatice, in anorexie, debilitate fizica si astenie. Poate fi benefic, de asemenea, pentru a stimula activitatea psihica prin imbunatatirea oxigenarii creierului.

Capsulele cu rozmarin - ulei esential au proprietati depurative, decongestionante, coleritice, colagoge si antiseptice pentru organism. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Busuioc - colici abdominale, meteorism

Este recomandat in afectiuni digestive, colici intestinale, meteorism, spasme abdominale, gastro-enterite si stari anorexice. Capsulele cu busuioc - ulei esential au proprietati antiseptice, diuretice, analgezice, antiinflamatoare si febrifuge. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Mandarine - insomnii, stres

Este recomandat pentru a reduce nervozitatea in cazul adultilor, in special agitatia cauzata de insomnie si alte probleme ale somnului. Capsulele cu ulei esential de mandarin au proprietati relaxante, calmante si sedative. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Patrunjelul -  tulburari menstruale, sindromul premenstrual

Este recomandat in tratarea tulburarilor menstruale si cailor genito-urinare. Poate fi de asemenea utilizat ca detoxifiant al sangelui, cu rezultate in special, in afectiuni cutanate.

Capsulele cu ulei esential de patrunjel au efecte benefice in cazul sindromului premenstrual, tulburarilor menstruale (absenta sau dereglarile ciclului menstrual) si prezinta importante proprietati miotonice asupra musculaturii netede abdominale, inlatura durerile abdominale, balonarea si retentia lichidelor. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Tarhon - lipsa poftei de mancare

Este recomandat pentru a stimula cresterea si reglarea apetitului alimentar. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Coriandru - digestie mai lenta

Este recomandat pentru a facilita digestia in cazul persoanelor cu o digestie mai lenta sau cu dificultati de eliminare si secretie a fluidelor digestive. Se administreaza cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 3 zile.

 

 

Menta - colici abdominale, boli diareice, dinamica vezicii biliare

Este recomandat in cazul colicilor abdominale, tulburarilor in dinamica vezicii biliare, bolilor diareice, greturilor, digestie defectuoasa si simptome de colon iritabil. De asemnenea, prezinta efecte benefice in viroze, avand efect decongestionat al cailor respiratorii si sinusurilor.

Capsulele cu ulei esential de menta ajuta la eliminarea bilei in cazul digestiei lente, au efect carminativ si antiflatulent; prezinta proprietati relaxante si antispastice si este o alternativa naturala de a stimula imunitatea organismului in perioadele expunerii la infectii sau in perioadele de convalescenta. De asemenea, au efecte benefice in cazul starilor de oboseala asociata cu tremuraturi. Se administreaza 1-2 capsule/zi, dupa mesele principale. Nu mai mult de 10 zile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod