Homeopatia are valoare

Privita de unii intr-un mod circumspect, de altii cu mai multa indulgenta - de obicei oameni care i-au descoperit deja avantajele, homeopatia primeste cateodata statutul de subiect tabu. Doctorul Cadar Sorin Dan, medic specialist homeopat ne vorbeste despre beneficiile homeopatiei, explicand cine este medicul homeopat si ce anume trateaza aceasta ramura a medicinei.
Homeopatia este o metoda terapeutica medicala autorizata si recunoscuta oficial in marea majoritate a tarilor lumii, bazata pe utilizarea de substante 100% naturale, vegetale, minerale sau animale. Ea actioneaza prin stimularea mecanismelor naturale ale organismului in vederea refacerii dezechilibrelor care determina aparitia afectiunilor si a bolilor.

Medicamentele homeopatice si-au demonstrat deja eficacitatea, ele sunt lipsite de efecte secundare toxice. Esential este ca fabricarea lor este supusa unor reguli stricte si unei tehnologii complexe care garanteaza o mare fiabilitate.


Medicul homeopat este medicul care, suplimentar studiilor sale de medicina, a decis sa-si completeze formatia studiind si terapia homeopata (alaturi de multe alte metode terapeutice autorizate). El stie sa prescrie la fel de bine si medicamente alopate in combinatie cu cele homeopatice, si o face cu discernamant ori de cate ori necesitatile clinice o impun. Mai mult, abordarea homeopatica, departe de a ignora sau a o contrazice, o integreaza si completeaza pe cea clasica.

Homeopatia permite rezolvarea unui mare numar de tulburari la care omul poate fi expus in mod frecvent cum ar fi, de exemplu alergiile, tulburarile O.R.L.
repetitive, gripa, stresul, nevrozele, etc. Domeniul homeopatiei este vast, astfel incat numai medicul homeopat specialist sau cel care a studiat homeopatia il poate cunoaste si comenta. In lipsa unui studiu serios si aprofundat nimeni nu poate face comentarii asupra metodei terapeutice homeopate.

Eficacitatea clinica a homeopatiei si a medicamentelor homeopatice este demonstrata de cei peste 150.000 de medici care o practica in intreaga lume pentru 300 de milioane de pacienti, de numeroasele experimentari stiintifice realizate de mai mult de 50 de ani dupa criteriile cele mai riguroase ale stiintei cercetarii contemporane.
Studii clinice, cercetari biologice si fizice fac obiectul a numeroase publicatii in presa medicala internationala si reviste stiintifice dintre cele mai prestigioase.

Pentru cei curiosi, sau pentru cei dispusi sa studieze si astfel sa devina competenti in homeopatie, recomandam publicatii precum : "British Medical Journal","Report to the European Commission (Etude realisee a la demande de Parlement Europeen), "Inflammation Research", "Pathophysiology of Haemostasis and Thrombosis", "Breast Cancer Research treatement", "Rheumathology", "Journal de Gynecologie Obstetrique Biologie Reproduction", "Disease Management and Helth Outcomes".



Dr. Cadar Sorin Dan, medic primar ORL, medic specialist homeopatie
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 27 Nov 2006, 20:08
    homeopatie

    Sunt foarte multumita de remediile homeopate am reusit s-a scap de o rinita alergica , sinuzita cronica acum sunt in tratament cu niste probleme ale glandei tiroide sunt cat se poate de multumita si merita orice reclama.

    0
    0

  • test pe 19 Ian 2006, 17:49
    test

    Eficacitatea clinica a homeopatiei si a medicamentelor homeopatice este demonstrata de cei peste 150.000 de medici care o practica in intreaga lume pentru 300 de milioane de pacienti

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod