He Shou Wu, remediul tradițional care întoarce timpul înapoi pentru părul tău

Pentru unele persoane părul alb este un semn al distincției, iar pentru altele reprezintă un semn evident al înaintării în vârstă. În timp ce majoritatea soluțiilor se concentrează pe vopsirea părului, He Shou Wu este un remediu din medicina chinezească utilizat pentru tratarea problemei la sursă.
Focalizarea pe colorarea părului pentru a da un aspect tineresc poate implica folosirea unor ingrediente artificiale sau vizitele dese la salon pentru retușarea rădăcinilor. Dar dacă ai putea reveni la culoarea inițială a părului ocolind toate aceste variante? Medicina tradițională chinezească oferă o alternativă care nu „acoperă” semnele îmbătrânirii, ci acționează asupra cauzelor albirii părului.
He Shou Wu este o plantă utilizată în scopuri medicinale, rădăcina ei având importante proprietăți curative. Provine din China, dar în prezent se cultivă și în Japonia și Taiwan. Este denumită uneori și Fo-Ti sau Polygonum multiflorum, fiind renumită pentru efectul anti-aging și de longevitate. He Shou Wu înseamnă în traducere „bărbatul cu părul negru” și a fost numită astfel în amintirea unui chinez care s-a rătăcit în pădure și s-a hrănit exclusiv cu această plantă timp de mai mulți ani, care i-a redat tinerețea și culoarea neagră a părului.
Într-o zi a fost găsit și s-a întors la familie și prieteni, dar timpul care trecuse înfăptuise un miracol. Părul lui, care fusese complet alb, era negru și strălucitor, uimindu-i pe cei din jur.

 
Cum apare părul alb

Culoarea podoabei capilare este creată de pigmentul care există în cadrul foliculilor de păr. Celulele implicate se numesc melanocite și creează melanina care dă părului nuanța naturală. Cu cât este secretată o cantitate mai ridicată de melanină, cu atât culoarea părului va fi mai închisă. Din momentul în care activitatea celulelor melanocite devine mai lentă sau dacă încetează să producă melanină își vor face apariția firele albe.
Majoritatea persoanelor sunt familiarizate cu acțiunea peroxidului de hidrogen, folosit extern pentru deschiderea culorii părului.
Când părul devine grizonat sau alb acest proces are loc la nivel intern pentru că organismul nu mai posedă abilitatea de a prelucra și elimina excesul de peroxid de hidrogen, care este un produs secundar al proceselor metabolice.

 
Substanțele implicate în albirea părului

Catalaza este o enzimă produsă de organism care elimină excesul de peroxid de hidrogen. Pe măsură ce corpul produce o cantitate din ce în ce mai redusă de catalază va fi eliminat tot mai puțin peroxid de hidrogen, se va reduce cantitatea de melanină, iar părul se va albi. Alături de catalază, în organism se află și superoxid dismutaza (SOD), o enzimă care neutralizează efectul nociv al radicalilor liberi. SOD previne mutațiile la nivelul ADN-ului, iar nivelul ei ei crește prin utilizarea He Shou Wu, datorită efectului plantei asupra ficatului și rinichilor.

 
Aspectul părului unei persoane reflectă forța rinichilor

În medicina tradițională chinezească se consideră că rinichii cu o funcționare deficitară sau ficatul afectat de toxine reprezintă cauzele principale pentru albirea părului și toate semnele de îmbătrânire. He Shou Wu acționează benefic asupra rinichilor și ficatului prin stimularea producției de globule roșii și reducerea acumulării de grăsimi la nivelul ficatului.
În acest mod se va ameliora circulația la nivelul scalpului, firele de păr vor primi mai rapid nutrienții proveniți din alimentele consumate, părul va deveni mai elastic și rezistent, iar producția de melanină va crește.
Refacerea culorii naturale a părului sau chiar obținerea unei nuanțe mai închise se pot realiza cu ajutorul acestui remediu natural, dar trebuie să fii atent când selectezi suplimentul.

 
Cum alegi suplimentul He Shou Wu

Calitatea și concentrația substanțelor utile sunt foarte importante. Trebuie să optezi numai pentru suplimentele care menționează recoltarea plantelor care au crescut cel puțin 4 ani, iar rădăcina trebuie să fie tăiată și macerată în zeamă de fasole neagră la scurt timp după recoltare. Pudra obținută în urma acestui proces poate fi consumată sub formă de suplimente alimentare sau adăugată la smoothie-uri.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LP pe 28 Oct 2023, 18:59
    experienta cu fo ti pulbere

    fo ti are efect purgativ si diuretic, provoaca agitatie, neliniste chiar si la doza minima se cunosc decese prin insufienta hepatica provocata de supradozare...si nimeni nu stie ce doza sau cat timp e de luat cat despre legenda... sunt mentionati ani!! practic e de folosit de chinezi .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod