Fericirea se afla in interior

Majoritatea oamenilor cauta fericirea si iubirea in exterior, crezandca cineva le va putea oferi ceea ce isi doresc atat de mult. Ei pierddin vedere un fapt extrem de simplu si de banal. De fericirea noastranu suntem responsabili decat noi insine. Cum putem cere altor oameni sane iubeasca daca noi nu ne iubim?

M-am hotarat sa scriu acest articol in urma unei discutii cu o persoanadraga, aflata in recuperare in urma unei operatii, care nu si-a pierdutoptimismul si simtul umorului in ciuda incercarii prin care a trecut.

Multi oameni au uitat ca, daca doresti iubire, trebuie mai intaisa oferi iubire. Din pacate, oamenii nu mai stiu sa ofere iubire. Eiconsidera ca daca se sacrifica pe ei pentru persoana iubita, acest lucruinseamna iubire.
Ei bine, nu. In acest mod, pur si simplu renuntam lafericirea noastra, pasand responsabilitatea unei persoane care nu nestie dorintele oricat de mult ar tine la noi. Oricat de mult ne-ar iubipersoana respectiva, ea nu va putea niciodata sa ne iubeasca asa cumputem noi sa o facem.

Daca insa noi ne iubim pe noi, atat de mult incat aceasta iubire radiazapur si simplu din toate gesturile si actiunile noastre, noi vom atragecatre noi oameni care au nevoie de iubire. Din preaplinul nostru, acestepersoane se vor molipsi si vor incepe sa radieze la randul lor iubire,ce se va rasfrange si catre noi. In felul acesta, noi vom primi, dupaun timp, de zece ori mai multa iubire decat am radiat.

Cu multi ani in urma, in timpul unei discutii, cineva mi-a spus catoata lumea imi vrea binele, sa am grija sa nu dau nimanui binelemeu.
Mult timp nu am inteles acest joc de cuvinte, pe vremea aceea nueram prea... destept, ca sa zic asa. Acum am inteles ceea ce dorea sa-miexplice acea persoana, eu nefiind pregatit pe atunci.

De binele nostru, de fericirea noastra, de iubirea noastra nu suntemresponsabili decat noi insine. Daca eu ma iubesc pe mine, atunci am grijafoarte mare de mine. Am grija cum ma imbrac, ce manac, ce gandesc despremine si ceilalti, cum ma port in societate, am mare grija de oamenii pecare-i aleg sa fie in preajma mea sau in preajma carora vreau sa fiu.

Fac toate acestea din respect in primul rand pentru mine, pentru cama iubesc si nu vreau sa sufar din pricina unei igiene neadecvate saua unei tinute complet deplasate intr-un anumit loc, starnind astfelreactia de respingere a mediului respectiv.
Am grija cum ma port cucei din jurul meu, pentru ca nici mie nu-mi place cand alte persoanenu se poarta frumos cu mine. Am grija ca vorbele mele sa nu raneasca pecineva pentru ca nici mie nu-mi place sa sufar, tocmai de aceea gandescde cateva ori inainte de a actiona o data.

Acestea sunt principiile pe care de mai bine de trei ani le aplic inviata mea. Rezultatele nu au intarziat sa apara si sa-mi schimbe viatain bine. Binenteles ca mai fac si greseli, dar aceste greseli ma ajuta sainvat, ma ajuta sa devin si mai bun si imi arata totodata ca, indiferentcat de mult am invatat, tot mai am de invatat. Si toate acestea le facpentru ca ma iubesc intai si intai pe mine, apoi pe iubita mea, apoifamilia, prietenii si pe toti ceilalti oameni.

Secretul dragostei adevarate este sa fii plin de iubire.Sa fii plin de iubire inseamna sa ai un suras care spune "te iubesc"si o inima plina de bucurie si multumire.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • apahidean pe 2 Ian 2012, 20:14
    am scris eu despre fericire pe blogul meu.

    http://easy-iulia-maria.blogspot.com/2012/01/realitatea-antonimul-fericirii.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod