Există un motiv pentru care oamenii cred că somnul este cel mai bun medicament

Când rutina exercițiilor și mâncarea sănătoasă sunt prezente în viața ta, este ușor să uiți că există și alte lucruri de care ai nevoie cu adevărat pentru o viață sănătoasă.
De exemplu, rezultatele unui nou studiu sugerează că somnul este cel mai bun medicament atunci când nu te simți bine. Lucrurile simple sunt cu adevărat importante atunci când vrei să menții sănătatea. 

De ce este somnul cel mai bun medicament?


Noul studiu a fost realizat de cercetătorii din Germania, care au reușit să arate că somnul poate îmbunătăți capacitatea celulelor imune ale corpului, care ajută la combaterea infecțiilor, să se atașeze de țintele lor, bacterii etc. În timp ce studiul publicat în Jurnalul de Medicină Experimentală este puțin complicat de înțeles, iată cum s-a ajuns la concluzia că somnul este cel mai bun medicament!

Cercetătorii au recrutat un grup de 10 participanți tineri sănătoși și i-au supus la două experimente.
În cadrul unui experiment, celor 10 participanți li s-a spus să doarmă obișnuit. În cel de-al doilea experiment, care a avut loc câteva săptămâni mai târziu, aceiași 10 participanți au fost nevoiți să rămână treji toată noaptea. Pentru a urmări modul cum organismul participanților a reacționat la acest lucru, cercetătorii au luat mai multe probe de sânge în cadrul ambelor experimente. După analizarea probelor de sânge, cercetătorii au putut să demonstreze un efect semnificativ al somnului asupra celulelor imune ale organismelor participante.
Cu alte cuvinte, o noapte de somn ar putea fi cel mai bun medicament pentru corpul tău.

De ce este somnul atât de bun pentru organism?


Un somn odihnitor îi permite corpului tău să elimine toate lucrurile nocive. În timpul somnului de calitate, corpul curăță deșeurile din creier. În ceea ce privește sistemul imunitar, corpul tău produce în timpul somnului mai multe celule albe în sânge, care pot ataca virusurile și bacteriile ce împiedică procesul de vindecare. Somnul ajută sistemul imunitar să dezvolte moleculele protectoare.
Cercetările anterioare au arătat că persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte sunt, în medie, mai predispuse să răcească în comparație cu cei care dorm cel puțin opt ore pe noapte.

În afară de beneficiile fizice pentru sănătate, somnul poate afecta și sănătatea mintală. Somnul stimulează curățenia celulară care protejează creierul de tulburări psihiatrice și neurodegenerative.

Concluzia este că toată lumea are nevoie de cel puțin șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte. Dacă nu dormim suficient, corpul nostru se revoltă într-o oarecare măsură.
Ne simțim obosiți, lenți și uneori chiar rău. Ce ar trebui să faci? Fă din somn o prioritate! Până la urmă, bunăstarea ta depinde în mod clar de acesta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod