Energia pamantului

Astazi am sa incep prezentarea unei tehnici prin care sa puteti lucracu ajutorul energiei pamantului. Aceasta ne poate curata de energiilenegative si vindeca de boli.

In primul rand, asezati-va pe marginea unui scaun, cu genunchii departatila nivelul umerilor sau bazinului si cu talpile goale pe covor. Putetisa va "incalziti" talpile masandu-le si lovindu-le cu palma, deschizandastfel meridianele de pe picioare. Inchideti ochii si lasati respiratiasa devina profunda si linistita.

Prin talpi, lasati energia pamantului sa patrunda, de-a lungulmeridianelor energetice, in picioare. Pentru cei care au cunostinte deacupunctura - prin punctul Rinichi 1.

Energia pamantului are mai multe calitati, de aceea noi trebuie sa ceremacele calitati care ne sunt noua benefice. Astfel vom cere ca energiaalbastra, blanda, protectoare, hranitoare si materna a pamantului sapatrunda prin talpi in interiorul picioarelor.

Pe inspiratie aducem energia pamantului in interior, pe expiratieo trimitem din nou in pamant. Ea va curata mai intai labelepicioarelor. Urmatoarea etapa este sa aspiram energia pamantului pana lagenunchi, curatind meridianele de pe gambe.
Inspiram energia abastra,blanda, protectoare, hranitoare, pana la genunchi si pe expiratie otrimitem din nou in pamant. Urmatoarea etapa este sa inspiram energiapamantului pana in perineu (muschiul dintre picioare, pentru cei careau notiunile necesare punctul Huyin).

Folosindu-ne de inspiratie si expiratie, ca de o pompa ce trage energiain sus pe picioare si apoi o impinge in jos in pamant, curatam nu numaimeridianele picioarelor, dar si vasele de sange, muschii, tendoanelesi oasele. Puteti face o paralela cu pistonul unei seringi, pentru aputea intelege mai usor procesul care se deruleaza in timpul acesteitehnici. Executand de mai multe ori aceasta tehnica, ne putem chiarrezolva anumite probleme de sanatate ale picioarelor. Urmariti senzatiilecare insotesc aceasta practica si observati daca simtiti cum energiapamantului urca si coboara pe picioare. Senzatiile fiecarui practicantsunt personale, unii pot simti furnicaturi, altii caldura, racoare,intepaturi, dar toate aceste senzatii va indica clar prezenta energieipamantului.

In articolul urmator vom continua tehnica cu urmatorul nivel, cel incare introducem energia pamantului in interiorul corpului si ne folosimde ea pentru a ne curata intregul corp.
De asemenea, vom vedea de ceavem nevoie de energia pamantului si cum ne poate ajuta sa ne vindecam.

Sugestii de la cititori
Din mesajele primite de la cititori/cititoare am inteles ca multi/multedoresc sa le prezint cat mai multe lucruri practice. In acelasi timp,multi/multe sunt foarte bucurosi/oase si recunoscatori/oare pentruaparitia acestui tip de informatii pe internet. Desi recomandarilemele cu privire la modul in care sa ne alegem profesorul/profesoarasau ce atitudine sa avem atunci cand suntem elevi/e pot parea destul degenerale, ele nu sunt doar un fel de "filosofie" pe care toata lume ostie. Dimpotriva. Ele sunt sfaturi care pot fi aplicate atunci cand dorimsa ne modificam atitudinile si comportamentul, schimbandu-ne astfel -implicit - destinul. Puterea de a ne schimba cursul vietii rezida indeciziile pe care le luam clipa de clipa, iar o alegere importanta areloc atunci cand ne hotaram sa urmam cursurile unui profesor sau altul.

Dupa cum am mai mentionat in cateva randuri, aceste articole nu pot aspirala statutul de cursuri pe internet. In opinia mea, invatatura se transmitede la om la om, de la suflet la suflet, de la profesor/profesoara laelev/a.
Cursurile directe au rolul de a crea o legatura puternicaintre profesori si elevi, legatura prin care informatiile sunt maiusor asimilate. De ce? Din mai multe motive. Profesorul/profesoara areposibilitatea sa-i simta pe elevi, sa inteleaga ce nevoi au, cat potrezista la practica, cata informatie pot asimila (datorita pregatiriianterioare) si poate lucra cu ei cateodata strict pe necesitatile lorparticulare. Elevul/eleva, la randul lui/ei, poate sa intrebe direct sisa se lamureasca pe loc despre anumite aspecte ale practicii, se poatecorecta pe loc intreband daca trairile din timpul practicii sunt realesau imaginare, poate intra intr-o competitie pozitiva cu alti colegi depractica etc.

Rolul acestor articole este de a arata ca exista astfel de practicienergetice care ne ajuta sa devenim mai sanatosi, mai buni, maiintelegatori, mai intelepti. Fiecare insa trebuie sa isi caute practicasi profesorul/profesoara potrivit/a pentru el/ea. Iata de ce eu nu potfi profesorul tuturor cititorilor acestor articole. In timpul cursurilorse stabileste un feedback, profesorul/profesoara primind raspunsuriverbale sau nonverbale de la elevi/eleve, putand astfel sa-si ajustezecursurile pentru nivelul acestora.
Invatatura la distanta nu creeazaacest feedback, iar unele practici gresit intelese si aplicate pot creaprobleme de sanatate.

In aceste articole doresc sa expun de fiecare data tehnici extrem desimple care sa ii ajute pe cei care le citesc (si le pun in aplicare)sa isi recapete increderea in sine (asa cum a fost varianta simpla asurasului interior). Iar increderea in sine este fundamentul pe carese pot construi celelalte lucruri bune pe care si le doreste fiecare:sanatate, fericire, prosperitate.

Pana data viitoare, cand vom continua cu cea de-a doua parte a tehnicii incare folosim energia pamantului, va doresc succes in practica prezentataastazi. Cei care doresc sa imi impartaseasca din efectele practicilorexpuse in articolele mele o pot face pe adresa: costin.tao@k.ro.

Energia pamantului 2
Energia pamantului 3


de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
telefon: 0722.19.78.74
e-mail: costin.tao@k.ro


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • SANDU EMILIAN pe 25 Mar 2009, 14:27
    lamuriri

    am 60 ani . dupa testul ?? "virsta psihologica " am 50 ani . Deci si dupa starea si spiritul care il am, as dori sa prind ceva notiuni din aceasta arta. Daca se poate si in ce conditii .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod