Durerile articulare: Soluţii naturale care le calmează

Rigiditatea, inflamaţiile şi durerea sunt câteva dintre problemele care apar frecvent în sezonul rece şi pentru care există remedii eficiente.
Soluții pentru îndepărtarea disconfortului există, iar cel mai bine ar fi să mizăm pe efectul substanțelor naturale, fără medicamente antiinflamatorii și fără efecte secundare!


Tratamentul trebuie să înceapă din vreme


Durerile articulare apar în general din cauza artrozei. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, artroza reprezintă cea mai frecventă cauză de boală raportată la populația adultă. De ce? Pentru că după vârsta de 65 de ani, nimeni nu scapă de artroză.
Așa cum trecerea anilor lasă urme asupra fizionomiei noastre, în același mod se instalează și procesul degenerativ la nivelul structurii articulațiilor. Dar aceasta nu înseamnă că artroza reprezintă o fatalitate. După vârsta de 40 de ani, toate persoanele ar trebui să devină conștiente de problemele ce pot surveni la nivel articular și să adopte măsuri de prevenție. Medicii spun că protejarea articulațiilor ar trebui să fie „la fel de naturală ca periatul dinților”.
Așadar, doar un tratament precoce și corect poate limita procesul distructiv din articulații.

Strategiile privind protecția articulațiilor sunt legate de menținerea funcției acestora prin adoptarea unui stil de viață sănătos și aplicarea unor măsuri preventive:

  • alimentație echilibrată,
  • activitate fizică adaptată vârstei și capacității individuale de efort,
  • combaterea obezității, întrucât fiecare kilogram în plus suprasolicită articulațiile, ducând în timp la deteriorarea lor,
  • administrarea unor suplimente alimentare cu efect de prevenire a apariției durerilor, degradării articulațiilor și pierderii funcțiilor,
  • utilizarea unor preparate topice care calmează disconfortul.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alex pe 12 Ian 2015, 12:15
    ciudat articol

    Articol scris acolo ca sa fie ceva. Care sunt remediile naturiste ? PPoate cand va ajunge si autorul sa aiba nevoie de acele remedii ni le va spune si noua. In rest zeama chioara !

    0
    0

  • Silviu pe 11 Ian 2015, 23:47
    Batrani, azile, Sibiu

    Neplacerile cauzate de frig, umiditate mare in aer si efort sustinut sunt cel mai aspru resimtire de persoanele in varsta. Tot mai multe prsoane considera ca un azil asigura confortul, ingrijirea si sprijinul de care are nevoie un senior. In acest sens cel mai recomandat azil in urma unui sondaj facut in tara, este www.casaseniorilor.ro

    0
    1

  • gex pe 11 Ian 2015, 19:24
    produse naturale

    La toate astea se mai adaugă și ceaiul de bârlog de câine turbat iar dacă nu simțiți ameliorări atunci praf de copite de cal mort de 10 zile ,câte o linguriță dimineața pe nemâncate.Cam astea-s.

    4
    0

  • mari pe 11 Ian 2015, 15:30
    Durerile articulare: Soluţii naturale care le calmează

    nu inteleg solutia naturala de calmare:acid hialuronic, gasim la piata? il bem, ungem extern? mai documentati-va sau schimbati titlul... posibile ameliorari pentru .... celule cenusii s-au cam albit? sau nu exista?

    4
    1

  • Elena pe 11 Ian 2015, 00:27
    Terapia craniosacrala

    Terapia craniosacrala poate fi o solutie foarte eficienta pentru durerile articulare: dureri de spate, genunchi, reumatisme etc...

    5
    3

  • Dan Dumitrescu pe 10 Ian 2015, 14:05
    Afacerea anului

    Doresc sa particip la cursurile de specializare pentru a lucra in afacerea respectiva.

    1
    4

  • Leonte pe 10 Ian 2015, 09:11
    Afacerea anului

    Pana la sfarsitul anului mai este.Rezultatele o pot clasifica,e cam devreme dar optimismul este molipsitor.Asa ca sun interesa. LD

    1
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod