Detoxifierea limfatică te ajută să slăbeşti

Studiile recente arată că 80% dintre persoanele supraponderale au un sistem limfatic „leneş”, iar detoxifierea acestuia reprezintă primul pas pentru scăderea în greutate. Află ce trebuie să faci!

Studiile recente arată că 80% dintre persoanele supraponderale au un sistem limfatic „leneş”, iar detoxifierea acestuia reprezintă primul pas pentru scăderea în greutate. Află ce trebuie să faci!

 

Sedentarismul, stresul prelungit, tulburările circulaţiei sanguine, afecţiunile cardiace, renale şi endocrine influenţează circulaţia normală a limfei, cauzând în timp apariţia unor afecţiuni grave precum limfedemul, limfangită, limfomul Hodgkin, caracterizate prin umflarea zonelor afectate, apariţia unor dungi roşiatice dureroase sub suprafaţa pielii şi inflamarea ganglionilor limfatici.
Specialiştii susţin că este necesară o detoxifiere limfatică pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar, la atingerea nivelului optim de greutate şi la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare. 
 

Ce trebuie să ştii despre limfă

 
Limfă transportă substanţele nutritive în sânge şi preia toxinele rezultate din arderile celulare. Limfa este un lichid transparent, care circulă prin spaţiile intercelulare, vasele şi ganglionii limfatici şi care realizează schimbul de substanţe între sânge şi celule.

De asemenea, se ştie că ganglionii limfatici sunt responsabili cu producerea celulelor protectoare ale organismului, iar atunci când activitatea lor nu se desfăşoară normal, suntem lăsaţi fără apărare în faţa "invadatorilor".  
 
Acumularea în exces a reziduurilor în organism afectează funcţionarea normală a sistemului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imunităţii, creşterea în greutate şi la instalarea unor afecţiuni grave.
Detoxifierea limfatică se realizează cu ajutorul produselor naturale care au rolul de a curăţa limfa şi sângele, ajutând la îmbunătăţirea circulaţiei limfatice prin stimularea funcţiei ganglionilor limfatici. Dintre plantele care trebuie să se regăsească într-un produs care are rolul de a ajuta la detoxifierea limfei sunt: castanul sălbatic, Gotu Kola, brusturele, yerba mate, ghimbirul, trifoiul roşu şi echinacea.

 

În cazul în care doreşti să urmezi o cură de detoxifiere limfatică adresează-te unui medic care te poate îndruma în această privinţă. 

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • argentina pe 29 Mar 2011, 19:43
    cura cu ulei

    cura cu ulei dimineata e minunata ,am facuto si eu ,ori decite ori am avut probleme ,ma vindecat de hepatita ,de somnolenta si oboseala care o aveam mereu ..tot timpul ,succes celor care vor sa o incerce

    3
    2

  • lucia pe 28 Feb 2011, 15:40
    numai atat?

    in afara de ghimbir pe toate celelalte nu am de unde sa le procur, nu ma ajuta cu nimic insiruirea acestor plante asa zise benefice, mai detaliat nu se poate?...vorba Ramonei : "No bun, si cum se face detoxifierea ? Unde pot sa gasesc continuarea articolului?" 9 2 "

    2
    1

  • dor pe 28 Feb 2011, 10:39
    subsriu

    cura prezentata de dora45 o stiu de f. mult timp. am facut-o acum vreo 10 ani si chiar m-am simtit f. bine. articolul nu e rau, da cateva informatii generale, dar se putea si mai bine.

    3
    0

  • cris pe 25 Feb 2011, 14:01
    doar atat?

    slabut articol, mai bine nu-l dschideam...

    1
    1

  • anutica21 pe 25 Feb 2011, 12:12
    luam legatura cu medicul

    trebuie sa luam legatura cu un medic specialist in domeniu

    0
    1

  • Alice0102 pe 25 Feb 2011, 09:23
    preso drenaj la salojn

    eu fac presodrenaj odata pe saptamana si ma ajuta foarte mult pt ca in cazul meu, elimin retentia de apa, nu mai fac celulita si ma si detoxific

    1
    0

  • Dora45 pe 25 Feb 2011, 09:19
    drenajul limfei

    va spun eu o metoda de drenare a limfei..."cura cu ulei" ....se ia o gura de ulei din floarea soarelui dimineata innainte de a te spala pe dinti, se mesteca in gura, incet fara a inghiti nicio picatura (deoarece este f, toxic) aproximativ 20 ' pana uleiul devine albicios si apos, se arunca din gura la WC ...si apoi se clateste gura cu o cana cu apa calduta in care s-a dizolvat 1 lingurita sare de bucatarie...numai dupa asta te speli pe dinti si speli bine si limba ! Tratamentul tine 2-3 saptamani...veti observa o imbunatatire a starii de sanatate si albirea dintilor...! la inceput poate va veti simti mai rau ...totul este sa efectuati mestecarea uleiului corect...trebuie sa devina albicios ! Cura se poate repeta de cate ori este nevoie . Multa sanatate !

    4
    2

  • Tarachiu Radita pe 25 Feb 2011, 07:55
    drenaj limfatic

    Multumesc! Cam scurt! Vreau sa stiu totul despre drenajul limfatic!! Cum se face(mai ales), indicatii , contraindicatii, etc.! Multumesc!

    5
    1

  • klaudia pe 25 Feb 2011, 05:35
    Raspuns Ramonei:)

    ..Pai, draga Ramona, raspunsul e la finalul articolului: "detoxifierea limfatica se face cu ajutorul produselor naturale"....etc.:)))...Simplu dar...greu de facut sistematic:)...

    2
    1

  • dianar pe 25 Feb 2011, 04:49
    la masaj

    buna Ramona, iti spun eu, la masaj. Acesta elibereaza canalele limfatice astfel incat limfa circula mai bine si face detoxifierea organismului. prin masaj, curentul limfatic se intensifica de pâna la 10-15 ori !

    5
    0

  • Ramona pe 25 Feb 2011, 03:24
    Suna bine!!!

    No bun, si cum se face detoxifierea ? Unde pot sa gasesc continuarea articolului?

    14
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod