Descoperă beneficiile uleiului esențial de tămâie. Uite ce efecte are asupra corpului tău!

Uleiurile esențiale nu reprezintă o invenție a unui prezent în căutarea unei alinări zen, ci au fost utilizate din cele mai vechi timpuri. Spre deosebire de medicamentele epocii moderne, a căror utilizare nu o contestăm, uleiurile esențiale erau preamărite de strămoșii noștri, care le descoperiseră efectele pozitive înainte de apariția medicinii moderne.
Nu confunda uleiul de tămâie, despre care îți vom povesti azi, cu extractele folosite în biserică. Cu toate că atributele de purificare ale plantei sunt recunoscute în numeroase culturi și religii, azi vom vorbi strict despre ulei, cu extraordinare beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

De ce ai nevoie de uleiul esențial de tămâie: 8 beneficii de luat în considerare


Am început să înțelegem tot mai mult că înaintașii noștri chiar știau ce făceau atunci când apelau cu drag la natură pentru fiecare problemă de sănătate.
De la stres la inflamație, uleiul esențial de tămâie îți stă alături în alinarea simptomelor a numeroase afecțiuni.

Reduce inflamația din articulații. Osteoartrita și artrita reumatoidă sunt din păcate afecțiuni cu care multe dintre noi se confruntă odată cu înaintarea în vârstă. Din fericire, uleiul de tămâie poate reduce durerea și poate îmbunătăți mobilitatea, oferind o ușurare binevenită în cazul acestor simptome.

Îmbunătățește sănătatea orală. Uleiul de tămâie se remarcă grație proprietăților sale antibacteriene, ceea ce îl face excelent pentru sănătatea orală.
Fie că îți dorești să ai grijă de gingiile tale sau să scapi de placa bacteriană, aceasta ar putea fi răspunsul naturii la problema ta.

E un aliat de seamă în practica meditației. S-a demonstrat științific că prin meditație și mindfulness diminuăm dozele zilnice de stres, prevenim sau alinăm anxietatea și depresia și avem în general o viață mai liniștită și mai frumoasă. Uleiul esențial de tămâie a fost folosit din timpuri străvechi în meditație, yoga, rugăciune, oferind o pauză binemeritată trupului și spiritului tău.
Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod