Turmeric

De ce se inflamează gingiile: 6 remedii naturale

Zambet frumos

De asemenea, este foarte importantă să consumi alimente bogate în vitamina C, datorită capacităţii sale de a întări vasele de sânge şi de a reduce inflamaţia, ajutând astfel gingiile să rămână sănătoase. „Vitamina C are, de asemenea, un rol important în producerea de colagen, o proteină cheie indispensabilă în lupta împotriva bolii parodontale. În lipsa ei, gingiile devin sensibile în faţa bacteriilor care cauzează boli parodontale. Pentru a asigura un aport optim de vitamina C este recomandat să includem în alimentaţie ardei gras, portocale, kiwi, căpşuni, broccoli sau varză creaţă”, recomandă dr.
Mihaela Dan, medic specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert.

La fel de benefice sunt şi verdeţurile, deoarece sunt pline de vitamine şi minerale. Tot ce înseamnă frunze verzi, cum ar fi varza şi spanacul, sunt un beneficiu pentru sănătatea orală, ele fiind bogate în calciu, acid folic, vitamina B.

Remedii naturale pentru gingii inflamate

 

Turmericul

Pulberea de turmeric este un bun antiinflamator, datorită unui ingredient minune numit curcumină. Prin urmare, este recomandat să amesteci 1/4 linguriţă cu pulbere de turmeric şi puţină apă pentru a forma o pastă.

Se aplică pe gingiile cu probleme şi se lasă să acţioneze timp de 5 minute. Se clăteşte gura cu apă călduţă şi se repetă acest procedeu de două ori pe zi timp de 1-2 săptămâni.

Apă cu sare

Clăteşte gura cu apă foarte sărată, deoarece sarea curăţă şi previne infectarea gingiilor.

Apă cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, astfel ajută la neutralizarea acizilor din gură care irită şi inflamează ţesuturile. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă are efecte benefice în tratarea gingiilor inflamate.

Aloe vera

Această plantă are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii, fiind de un real folos atunci când gingiile sunt inflamate. Se rupe o bucată de aloe vera şi se masează gelul din interior pe gingiile cu probleme.

Se masează delicat timp de 1-2 minute, după care se clăteşte gura cu apă. Se repetă acest tratament de mai multe ori pe zi până se observă o îmbunătăţire.

Plicuri de ceai negru

Acestea conţin tanin, o substanţă cu un puternic efect antiinflamator pentru gingii. După ce ai făcut un ceai negru, lasă pliculeţul folosit să se răcească puţin înainte de a-l ţine pe zona cu probleme timp de 10-15 minute. Clăteşte gura cu apă sărată şi repetă acest procedeu câteva zile la rând.

Apă oxigenată cu bicarbonat de sodiu

Apa oxigenată este un antiseptic, deci curăţă inflamaţia şi ajută ca vindecarea gingiei să aibă loc mult mai repede. Amestecă 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată pentru a forma o pastă pe care să o aplici pe gingiile cu probleme.

Lasă să acţioneze 2-3 minute, după care clăteşte gura cu apă călduţă. Se repetă acest procedeu de 2-3 ori pe spătămână.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod