De ce ar trebui să faci duș seara, nu dimineața

Faci duș seara sau dimineața? Dacă te trezești devreme dimineața și faci și exerciții, probabil că preferi să faci duș dimineața.
Iar dacă te culci târziu, probabil că preferi să faci duș înainte de culcare. Dar există vreun motiv pentru care să alegi să faci duș seara sau dimineața? Poate că faci duș dimineața pentru a arăta mai bine la birou, dar s-ar putea să fii nevoită să regândești această schemă zilnică. Potrivit dermatologilor, este important pentru pielea ta să te speli pe corp și pe față seara pentru sănătatea pielii, mai ales în lunile de primăvară și vară. 

Care este motivul pentru care ar trebui să faci duș seara, înainte de culcare?


Dacă ești în oraș toată ziua și transpiri sau faci exerciții, ar trebui să faci duș înainte de a merge la culcare. Primăvara ai putea fi acoperită de alergeni, cum ar fi polenul.
Trebuie să îți cureți pielea înainte de culcare.

Un alt motiv pentru care ar trebui să faci duș seara este pentru a profita de proprietăților produselor de îngrijire a pielii. Unguentele, cremele și loțiunile captează umezeala existentă în pielea ta. Pentru a menține această umezeală necesară, trebuie să aplici un produs hidratant la câteva minute după spălarea feței. După un duș făcut seara, pielea are șansa de a se hidrata cu crema aplicată în timp ce dormi. Alege un hidratant puternic, cu o formulă perfectă pentru noapte. Retinolul și fulgii de ovăz oferă strălucire pielii, iar iasomia ajută la calmarea și exfolierea pielii. 

Cercetările de la Universitatea Harvard au arătat, de asemenea, că dușul făcut seara te poate ajuta să dormi.
Un duș fierbinte înainte de culcare este atât de relaxant. Dar asigură-te că faci duș cu cel puțin 90 de minute înainte de culcare, dacă ai de obicei probleme cu somnul. Organismul se răcește în mod natural, pe măsură ce se apropie timpul de culcare, în sincron cu ritmul circadian. Dușul ridică în mod artificial temperatura corpului și permite o răcire mai rapidă, ceea ce pare a grăbi somnul.

În timp ce îți răcește corpul, un duș seara te poate ajuta și să te relaxezi. Îți oferă o perioadă de timp în care să te gândești și să te calmezi înainte de culcare, mai degrabă decât să îți fie distrasă atenția în fața televizorului. 

Acestea fiind spuse, dacă ești o persoană care se trezește foarte dimineață, atunci probabil că ar trebui să îți păstrezi rutina.
Pentru persoanele care se trezesc greu dimineața, un duș poate face o diferență mare. Un duș matinal poate stimula vigilența. În plus, te ajută și să te concentrezi mai bine dimineața. Nu este neapărat recomandat nici să te culci cu părul umed, deoarece foliculii tăi pot avea de suferit. Atunci când pui capul pe pernă timp de câteva ore, foliculii de păr se pot umfla cu apă dacă nu sunt uscați în mod corespunzător. Acest lucru ar putea duce la o ruptură a foliculilor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod