Cum te ajuta aromaterapia in perioada sarcinii?

Sarcina este o perioada speciala pentru fiecare femeie. In acesta perioada, atat corpul cat si starea emotionala trec printr-o serie de schimbari si transformari.
Aromaterapie te poate ajuta sa traversezi aceasta perioada mai usor. Pentru a folosi uleiurile esentiale in siguranta citeste cu atentie prospectele si discuta cu un specialist.

Exceptand remediul pentru greturile matinale, nu este recomandat sa folosesti uleiuri esentiale in primele 3 sau 4 luni de sarcina.

Greturi matinale: Poti alege uleiul esential de menta sau de lamaie pentru a alunga starea de greata. Poti inspira direct din sticluta sau poti stropi o batista cu 4 picaturi de ulei, apropi-o de nas si inspira.  

Indigestie: Pentru a ameliora arsurile pe care le simti in stomac sau starea de disconfort creata de gaze, pune 4 picaturi de ulei de lamaie pe o batista si inhaleaza.

Probleme ale pielii: Picura uleiul esential intr-o sticla de 60 ml si adauga ulei vegetal pentru a umple sticla, apoi maseaza zona afectata: mancarimi: 2 picaturi de ulei de musetel, 2 picaturi lavanda; inflamatii: 4 picaturi ulei de musetel; piele uscata: 2 picaturi ulei de lavanda, 2 picaturi ulei de muscata.

Pentru ingrijirea pielii si a parului in perioada sarcinii, Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale, iti recomanda "sa folosesti mult ulei de masline pe corp si chiar pentru par si, de asemenea, creme antivergeturi cu un continut mare de collagen pentru a preveni aparitia vergeturilor."

Masajul spatelui: Roaga-ti partenerul sa iti maseze spatele pentru a scapa de dureri si de tensiunea acumulata.
Intr-o sticla de 60 ml adauga 3 picaturi de ulei de lavanda, 3 picaturi de ulei de musetel, apoi completeaza cu uleiuri vegetale.

Oboseala: Ai nevoie de un plus de energie, mai ales de cand ai renuntat la cafeina? Acest amestec este exact ce ai nevoie. Pune intr-o sticla de 60 ml 3 picaturi de ulei de grepfrut, 2 picaturi de ulei de portocala, 2 picaturi de ulei de lavanda si completeaza cu ulei vegetal. Unge in jurul plexului solar (aproximativ 2 degete distanta sub ombilic) si a sacrumului (partea inferioara a coloanei vertebrale).
 
Picioare umflate: Pune 3 picaturi de ulei de lavanda, 2 picaturi de ulei de chiparos, 2 picaturi de ulei de ienupar si adauga ulei vegetal pana se umple sticla. Maseaza usor zona afectata. Multa atentie. Nu masa foarte tare, pentru ca anumite puncte, apasate puternic, pot produce nasterea.

Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale, te sfatuieste sa eviti uleiurile esentiale cand alaptezi, pentru ca acestea pot modifica compozitia laptelui, din cauza concentratiei  foarte mari.
"Dupa alaptare poti apela fara probleme la infasari cu benzi aromoterapeutice. Cele mai indicate in cazul vergeturilor sunt uleiurile esentiale de iedera si vita de vie. Un tratament de electrostimulare, combinat cu masaj efectuat cu ulei essential ajuta la tonifeire, redobandirea elasticitatii si tonicitatii pielii intr-un timp relativ scurt, intre 1 luna- 3 luni."

Cat despre starea emotionala, iata cateva dintre beneficiile pe care ti le ofera aromaterapia.

Amestec aromatic pentru alungarea fricii: Nu e nimic neobisnuit in a avea anumite temeri cu privire la sarcina. Poate te intrebi daca sarcina ta evoluaza normal, daca micutul tau este bine si multe altele. Foloseste acest amestec pentru un plus de confort si liniste cand simti nevoia. Intr-o sticla de 10 ml, pune 1 picatura de ulei de musetel si o picatura de ulei Neroli.
Apoi adauga ulei vegetal pana la umplerea sticlutei. Maseaza cu acest amestec plexul solar. Pune cateva picaturi in palme, apropie de nas si inspira adanc. Adauga cateva picaturi si in lotiunea ta de corp.

Anxietate si nervozitate: Ziua cea mare se apropie, iar sentimentele precum nelinistea si anxietatea au devenit parte din programul zilnic. Foloseste acest amestec pentru a-ti limpezi gandurile si pentru a te linisti: intr-o sticla de 10 ml adauga 3 picaturi de ulei de lavanda si 1 picatura de ulei Neroli. Apoi adauga ulei vegetal pana la umplerea sticlutei. Maseaza plexul solar, apoi toarna cateva picaturi in palme si inspira adanc. Poti adauga cateva picaturi si in lotiunea ta de corp. Daca ai insomnii, poti scapa de ele masand cu acest amestec templele, gatul si fruntea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela Vlad pe 13 Nov 2013, 08:24
    Tratament pentru carcei in timpul sarcinii

    As vrea sa adaug ca o problema frecventa cu care ne confruntam in timpul sarcinii sunt carceii. Este de preferat un tratament aromaterapeutic cu uleiuri esentiale intrucat, desi puternice, folosite in cantitati moderate nu au efecte adverse. Asadar, va recomand sa faceti bai de picioare sau masaj de la glezne spre coapse folosind urmatoarele uleiuri esentiale: chiparos, lavanda, maghiran sau geraniu. Pentru masaj acestea se folosesc in combinatie cu un ulei de baza,un ulei potrivit fiind cel de musetel german.Multa sanatate si bucurati-va din plin de perioada sarcinii! www.aromaterapia-4-you.com

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod