Cum scapi de tartru cu ajutorul cojilor de nucă și alte soluții alternative eficiente

Știai că poți avea un zâmbet mai frumos cu un singur ingredient? Poți să scapi de tartru cu ajutorul cojilor de nucă fără să mergi des la dentist. Vei preveni cariile și acumularea bacteriilor. Testează și celelalte opțiuni propuse.
Tartrul dentar se acumulează constant și îți expune dinții la acțiunea bacteriilor care pot provoca gingivita sau cariile. Dacă erai în căutarea unei soluții pentru a-ți proteja zâmbetul avem vești bune pentru tine. Poți să scapi foarte simplu de tartru cu ajutorul cojilor de nucă. Nu va trebuie să mergi la fel de des la dentist și dinții tăi vor fi mai strălucitor și mai puternici în fiecare zi.
Nucile sunt un ingredient natural cu multiple beneficii. Consumul intern de nuci reduce riscul de cancer de prostată și la sân, protejează inima, ameliorează fertilitatea și stimulează activitatea creierului. Îți pot fi utile și extern pentru îngrjirea danturii, dar de această dată vei folosi cojile de nucă pentru combaterea depunerilor care dau o culoare gălbuie dinților și cresc riscul de infecții.

 
Iată ce pași trebuie să respecți ca să scapi de tartru cu ajutorul cojilor de nucă:

 
1. Spală-te pe dinți

Pentru început trebuie să periezi atent toată dantura cu pastă de dinți, la fel cum faci de obicei.

 
2. Folosește ața dentară

În continuare utilizează ața dentară pentru a îndepărta orice particule de mâncare rămase. Chiar dacă pare plictisitor să știi că merită să respecți acest pas pentru a evita stagnarea bacteriilor în cavitatea bucală.

 
3. Sparge nucile

Ia câteva nuci pe care le ai din grădină sau pe care le-ai cumpărat de la un magazin naturist și sparge-le. Consumă și miezul pentru a obține beneficiile interne.

 
4. Fierbe cojile obținute

Acoperă cu apă cojile de nucă și dă în clocot, apoi lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, până când se înmoaie. Este foarte important să te asiguri că s-au înmuiat pentru a evita lezarea gingiilor în momentul în care efectuezi tratamentul care elimină tartrul dentar.

 
5. Spală-te din nou pe dinți

Ia periuța de dinți, pune-o în lichidul răcit care conține coji de nucă și las-o să stea câteva minute. În continuare încarcă periuța cu amestec și perie-ți dinții timp de 5 minute, făcând tot posibilul pentru a ajunge la toți dinții.

 
6. Repetă tratamentul de 4-5 ori pe lună

Este posibil să nu vezi rezultate imediat, dar dacă ești disciplinat și realizezi acest tratament naturist în fiecare weekend vei vedea cum tartrul va dispărea treptat, lăsând loc unui zâmbet strălucitor.

 
În cazul în care nu te atrage foarte mult ideea de a folosi coji de nucă pentru curățarea danturii ai la dispoziție următoarele alternative la fel de eficiente:

 
1. Bicarbonatul de sodiu

Periajul dinților cu bicarbonat de sodiu este o altă metodă simplă pentru a îndepărta tartrul și a-ți albi dinții. Umezește periuța, presară bicarbonat de sodiu pe ea și periază dinții timp de 2 minute.
De asemenea, poți combina direct bicarbonatul de sodiu cu pasta de dinți pentru a face economie de timp.

 
2. Semințele de susan

Este ușor să elimini tartrul cu ajutorul semințelor de susan. Folosește râșnița pentru a obține o pudră fină din semințe, apoi periază cu atenție toți dinții pentru a îndepărta depunerile de tartru. Nu numai că vei neutraliza bacteriile, dar dinții tăi vor fi mai strălucitori.

 
3. Oțetul de mere

Diluează o linguriță de oțet de mere într-o cană de apă și folosește acest amestec în loc de apa de gură obișnuită. Mixul conține calciu și elimină tartrul și petele de pe dinți. Clătește-te 30-60 de secunde, scuipă, apoi clătește-te cu apă rece.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod