Prune

Cum să prepari cel mai bun laxativ natural

Constipaţia este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Ca să nu recurgi la soluţii extreme, descoperă cum să prepari cel mai bun laxativ natural!
Dacă ai un tranzit intestinal lent şi te confrunţi adesea cu probleme legate de constipaţie, un prim lucru pe care trebuie să-l faci este să acorzi o atenţie mai mare alimentaţiei zilnice. Excluzând din meniul tău alimente care-ţi fac rău şi asigurându-te că ai consumat doar acele alimente care ajută tranzitul intestinal trebuie să fie o prioritate pentru tine dacă vrei să scapi de această problemă.

Un aport însemnat de lichide (apă plată, ceaiuri din plante medicinale, sucuri proaspăt stoarse din fructe, legume şi verdeţuri) este esenţial dacă ai probleme cu constipaţia.
Chiar dacă ai impresia că bei suficientă apă este de preferat să-ţi monitorizezi mai atent consumul zilnic de apă ca să fii sigură că bei în jur de 2 litri de apă.

De asemenea, dacă ai luat deja aceste măsuri mai trebuie să te asiguri că faci zilnic mişcare, deoarece sedentarismul este una dintre principalele cauze care favorizează constipaţia.

Pe lângă aceste măsuri care îmbunătăţesc considerabil digestia, ajutându-te să atenuezi simptomele constipaţiei, mai poţi să recurgi la un laxativ natural.
Iată patru soluţii naturale la care poţi să apelezi pentru a ameliora problema cu constipaţia:


1. Laxativ natural cu prune şi curmale


Prunele au un conţinut ridicat de fibre şi sunt printre cele mai bune fructe care ajută la constipaţie. Ele stimulează şi reglează tranzitul intestinal, având proprietăţi laxative şi depurative.

În jumătate de litru de apă se pun la fiert 150 de grame de prune şi 150 de grame de curmale. Se lasă la foc mediu până când scade apa şi capătă o consistenţă de dulceaţă.
Se consumă această pastă dimineaţa pe stomacul gol, cu iaurt sau peste terciul de ovăz de la micul dejun care ajută foarte mult la digestie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mircea pe 25 Aug 2016, 20:50
    fructele cu seminte fac minuni

    Eu consum 2-3 kiwi pe stomacul gol si apoi beau eventual un pahar cu lapte.Si se rezolva totul natural..Succes!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod