Cum sa ne alegem profesorul

Asa cum scriam in articolul trecut, important nu este sa fii bogat,puternic, inteligent, frumos, important este sa fii bine ghidat, bineinstruit, pentru a intelege lumea din jurul nostru si legile naturii.

Intrebarea cea mai arzatoare este cum sa ne gasim un profesor bun? Aceastaintrebare mi se pune si mie de multe ori, iata de ce in articolul deastazi am sa va dau cateva indicii care va pot ajuta sa va alegetiprofesorul.

In primul rand este bine sa stim ca sunt multi profesori si fiecare aatins un anumit nivel. Unii predau forme clasice transmise cu rigoare siatentie vreme de generatii. Altii (putini la numar) au fost instruiti deprofesori desavarsiti, initiati, ca discipoli sever selectionati. Altiiau studiat mai multe stiluri de practica, pe care le-au amestecat sirearanjat in stiluri personale.
Ultimii sunt cei care nu au apucat satermine de asimilat toate informatiile din scoala pe care au urmat-o, si,datorita nerabdarii, s-au desprins cu putina informatie invatata, decinu prea inteleg ceea ce fac. Acestia din urma sunt cei mai periculosi.

In alegerea unui profesor cel mai important lucru este sa ne ascultaminima. Aceasta voce interioara stie ce face. De obicei, ea rezoneaza cu unom in care simtim ca putem avea incredere asa cum avem incredere intr-unmedic. Inima noastra se ghideaza si dupa anumite detalii non-verbalesau caracteristici energetice pe care, cel putin la inceput, nu ni leputem explica.

Pe acest om (barbat sau femeie) il putem recunoaste dupa modul in carevorbeste, dupa modul in care se misca, increderea si modestia cu careactioneaza, simtul umorului, blandetea si amabilitatea, forta atingeriifizice, nivelul vast de informatii pe care-l poseda, dar, mai ales,dupa cat de bine ne simtim langa el.

Atunci cand ne simtim bine langa o astfel de persoana, inseamna ca neaflam in campul sau energetic protector care, fara sa ne dam seama, neechilibreaza si ne regleaza propriul camp energetic, fapt care conducela acea stare de bine.

Cand ne aflam langa un asa-numit "profesor", nu ne simtim bine, avemtendinta de a pleca repede, apar tot felul de semnale de disconfort,chiar dureri de cap, ameteli sau stari de lesin, stari in care capacitateanoastra de a gandi se reduce, rezistenta noastra fizica si energeticascazand.

De aceea, in primul rand este bine sa fim atenti la semnalele pe care nile trimite interiorul nostru.
Asa cum spune Paulo Coelho in "Alchimistul",trebuie sa ne lasam inima sa ne vorbeasca. Priviti apoi cum este persoanarespectiva - constituie oare un exemplu pentru ceea ce descrie saupreda? Cum se comporta in viata de zi cu zi? Vi se pare un model demnde urmat? Cum sunt elevii lui? Au rezultate? Ce cred altii despre el?

Aceste indicatii nu sunt fanteziste sau vagi, sunt palpabile si foartereale, iar pentru inceput sunt singurele disponibile. Ascultati-varaspunsurile la aceste intrebari interioare, folositi-va intuitia,instinctul si judecata, incredeti-va in ele si urmati-le. Ele va suntde mai mult folos decat stiti. Cum putem sa avem incredere intr-un omcare la nici 50 de ani arata de 70, de exemplu, sau intr-un om care vreasa ne invete cum sa fim mai sanatosi, dar el fumeaza si mai are si altevicii vizibile?

Adevaratul profesor nu incearca sa va faca dependenti de el, nu doreste inmod special sa fie dragut sau sa va trezeasca simpatia.
Grija lui vizeazanivelul dumneavoastra energetic, transpersonal, superior. In centrul unorpractici si invataturi se gaseste o detasare impartiala. Acest profesorapare in viata dumneavoastra insa numai atunci cand sunteti pregatiti.

de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
telefon: 0722.19.78.74
e-mail: costin.tao@k.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod