Cum pot ajuta uleiurile esentiale in tratarea artritei?

Multe persoane sufera de artrita si de durerile, rigiditatea si inflamatiile care insotesc aceasta afectiune. Uleiurile esentiale reprezinta o buna metoda prin care poti lupta impotriva artritei in mod natural.
Afla cum poti folosi aceste uleiuri in tratarea artritei.

1. Primul pas este sa afli care uleiuri te pot ajuta si cum. Iata aici cateva exemple de uleiuri esentiale: piper negru (stimuleaza circulatia), musetel (antiinflamator), eucalipt (analgezic, antiinflamator), ghimbir (antiinflamator, analgezic, stimuleaza circulatia), ienupar (elimina toxinele), levantica (analgezic), menta (analgezic), rozmarin (stimuleaza circulatia, analgezic).

2. Dupa ce ai ales uleiurile pe care le vei utiliza, urmeaza sa alegi metoda de folosire a acestora.
Masajul cu ulei, compresele, spalarea mainii sau a piciorului sunt metodele recomandate daca artrita nu a afectat multe articulatii si este localizata in zone mici. Daca zone mai mari au fost afectate este indicat sa faci o baie sau un masaj pe intreg corpul. Astfel vor fi acoperite toate zonele corpului afectate.   

3. Odata alese uleiurile si metodele de folosire, poti incepe cu baia sau compresele. Apa trebuie sa fie calda, placuta si nu fierbinte incat sa creeze discomfort sau arsuri.
Iesi din apa inainte ca aceasta sa devina rece.

4. Dupa baie (sau comprese), uleiul esential trebuie amestecat cu un ulei purtator neutru si apoi folosit la masarea zonelor afectate.

5. Folosite zilnic, uleiurile esentiale vor ajuta la ameliorarea durerilor si a discomfortului creat de aceasta afectiune. Unele persoane pot observa imediat rezultatele, iar la altele este nevoie de timp pentru a aparea imbunatatiri. Depinde de severitatea afectiunii si de modul in care corpul raspunde la acest tratament.


Sfaturi:

  • Daca ai doar cateva articulatii afectate si zone mici, foloseste la masaj 2 lingurite de ulei purtator neutru in combinatie cu 25 - 30 picaturi de ulei esential;
  • Daca sunt afectate zone mai mari si optezi pentru un masaj efectuat pe intreg corpul, amesteca 60 ml de ulei purtator neutru cu 25 - 30 picaturi ulei esential;
  • Pentru comprese nu folosi mai mult de 8 picaturi de ulei;
  • Pentru baia intregului corp, pune 8 picaturi de ulei in cada si o mana de sare amara (epsom);
  • Pentru baia picioarelor combina 2 - 6 picaturi cu 3 lingurite de sare amara;
  • Pentru baia mainilor amesteca 2 - 4 picaturi in apa cu 2 lingurite sare amara;
  • Testeaza pe piele inainte de a folosi uleiurile, pentru a te asigura ca nu esti alergica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod