Copacii ne sunt prieteni

De fiecare data dupa ce ne-am plimbat prin parc, ne simtim mai bine,mai linistiti sau mai increzatori in noi. De ce oare? Pentru ca intrenoi si natura vie a parcului a avut loc un schimb energetic beneficpentru ambele parti.

Pentru noi, oamenii, legatura cu natura este vitala. Noi nu putem existafara ceea ce ne inconjoara. In Occident lucru acesta a inceput sa fieinteles, iar miscarea ecologista s-a dezvoltat foarte mult. Occidentaliiau inteles cat de importanta este legatura cu natura abia dupa ce ausimtit pe pielea lor efectele dezastruoase ale distrugerii ei. Acum dorescsa-si refaca fondul forestier si cinegetic (animalele), urmaresc permanentgradul de poluare al raurilor, al aerului si asta pentru a readuce naturadin jurul lor la frumusetea si splendoarea de acum 100-200de ani.

Tradititile culturale din fiecare zona de pe pamant acorda o importantafoarte mare legaturii cu natura. Acest lucru se observa in special dacacitim basmele si povestile pentru copii.
Aproape ca nu exista basm incare sa nu apara un duh al naturii, o zana a padurii sau a lacului siasa mai departe. Oamenii din vechime cautau in acest mod sa-i invete pecopii sa se foloseasca de fortele naturii in viata lor si sa le insufledragoste si respect fata de natura.

Dupa ce cresteau, copiii puneau in aplicare cele invatate, aratand unrespect deosebit naturii si invatand ciclurile naturale. Daca taiau uncopac, plantau in locul lui mai multi puieti, urmareau semnele naturalepentru a sti cand sa inceapa sa mearga la camp sau la strans fan, stiaucand sa plece la vanatoare sau la pescuit, evitand astfel perioada deimperechere si inmultire a animalelor. Multe din aceste traditii suntsi astazi respectate la tara de catre oamenii intelepti, care nu stiusa explice de ce fac ceea ce fac, spunand simplu ca asa au invatat dinbatrani.

Iata de ce astazi m-am gandit sa prezint si sa explic o tehnica decuratare energetica cu ajutorul copacilor.
Sunt sigur ca multi/multedintre dumneavoastra o faceati, intr-un fel sau altul, pur si simpludin instinct.

Ne apropiem de un copac matur, ne asezam in fata lui, cu picioareleusor departate si flexam usor genunchii. Apoi ridicam bratele pana indreptul pieptului, avand coatele coborate sub nivelul palmelor si alumerilor. Bratele sunt usor curbate, ca si cand am imbratisa pe cinevadrag. Acest cineva drag este chiar copacul din fata noastra.

Asezand palmele pe partea din spate a copacului, il imbratisam. Dupa ceam imbratisat copacul, pe inspiratie lasam energia lui sa patrunda prinmana stanga in interiorul nostru si sa ne aduca putere si sanatate, iarprin mana dreapta, pe expiratie, lasam sa iasa din noi toate energiilereziduale sau bolnave (tot ceea ce ne face sa ne simtim rau), si sapatrunda in copac.

Cu fiecare inspiratie, energia pe care o primim de la copac, ne curata sine vindeca tot mai mult, iar cu fiecare expiratie scapam de tensiunile,durerile sau bolile noastre.
O stare de bine ne cuprinde si ne simtimdin ce in ce mai puternici si mai sanatosi.

Cu ajutorul radacinilor copacului noi trimitem in pamant tot ceea ceam scos rau din noi, pamantul va transforma intr-o energie pozitiva,iar aceasta energie pozitiva o vom primi prin intermediul copacului sauprin picioarelor noastre, care pot actiona si ele ca niste radacini.

Acest transfer energetic este benefic si copacului, intrucat el va opriacea energie care ii este lui benefica si ne va da doar energia de carenoi avem nevoie. Putem sa stam cat dorim in aceasta tehnica si sa ofolosim pentru a ne curata energetic. Pentru cei bolnavi, care nu potsa stea in pozitia de imbratisare a copacului, ei pot pur si simplu sase intoarca cu spatele la copac si sa se sprijine de el. O alta pozitiebuna este sa ne asezam ghemuit cu spatele sprijinit de copac.

Aceasta pozitie este atat de importanta incat maestrii taoisti auinclus-o in practica lor martiala, ea fiind una din pozitiile de baza pecare trebuie sa le invete un practicant incepator.
Beneficiile aduse deaceasta pozitie se vad in timp, practicantul isi restructureaza intregulcorp fizic si in special sistemul osos. In practica martiala aceastapozitie este cunoscuta sub denumirea de "stalpul", "tarusul" sau chiar"imbratisand copacul".

Puteti folosi aceasta tehnica fara nici un fel de probleme, cum s-arspune ea nu are contrindicatii. Daca stam sa anlizam un pic amplasareaspitalelor vechi, vom observa ca ele erau construite langa o padure(daca nu chiar in padure), pentru ca pacientii sa beneficieze de energiaacesteia.

Cei care doresc sa imi impartaseasca din efectele practicilor expuse inarticolele mele o pot face pe adresa: costin.tao@k.ro.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diacopolos pe 18 Nov 2011, 14:56
    cometariu

    nu este de loc stiintific urasc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod