Comori din stup pentru sanatate!

Stupul ascunde adevarate comori pentru sanatatea noastra. Pe langa delicioasa miere pe care o cunoastem cu totii si al carui gust il iubim, mai exista cateva produse apicole de-a dreptul miraculoase pentru sanatate.

Stupul ascunde adevarate comori pentru sanatatea noastra. Pe langa delicioasa miere pe care o cunoastem cu totii si al carui gust il iubim, mai exista cateva produse apicole de-a dreptul miraculoase pentru sanatate. Afla ce contin laptisorul de matca, propolisul, polenul sau veninul de albine si cum te pot ajuta acestea sa previi  sau sa tratezi anumite probleme de sanatate.

Laptisorul de matca

Laptisorul de matca este produs de albinele lucratoare cu scopul de a hrani larvele in primele zile de viata si, mai ales, de a hrani matca. Este bogat in vitaminele A, C, E si vitaminele din complexul B, incluzand tiamina, piridoxina, niacina, riboflavina, biotina, acid pantoteic si acid folic.

Considerat o "fantana a tineretii", laptisorul de matca este bogat in gelatina, un "predecesor" al colagenului, care ajuta pielea sa-si pastreze elasticitatea si fermitatea. Pe langa aceste miraculoase efecte cosmetice, laptisorul de matca este cunoscut pentru intarirea sistemului imunitar. Are proprietatea de a stimula regenerarea celulara si de a inhiba procesul de imbatranire celulara prematura.

Cateva dintre proprietatile laptisorului de matca sunt:

  • sustine sistemul imunitar
  • contribuie la o buna dezvoltare a organismului, in cazul copiilor
  • stimuleaza echilibrarea metabolismului

Propolisul

Compus din 50% rasini, 30% ceara, 5% diferite substante precum aminoacizi, grasimi, acizi organici, minerale (fier, cupru, magneziu), vitamine (B, E, C, H, P, pro-vitamina A), propolisul este cunoscut de mii de ani ca un antibiotic natural si este considerat o forma naturala de penicilina.

Se foloseste extern pentru tratarea ranilor, a plagilor superficiale infectate si in diverse tratamente cosmetice. Pentru efectele sale antimicrobiene este adesea folosit in tratarea candidozelor si a infectiilor bucale.

Polenul

Polenul este un adevarat concentrat de vitamine si minerale, continand aminoacizi, vitaminele B1, B2, B6, niacina (vitamina B3), acid pantoteic, vitamina C, beta-caroten, vitamina E, acid folic, potasiu, magneziu, calciu, fier, siliciu, fosfor, etc. Principalele proprietati ale polenului sunt eliminarea toxinelor din organism, stimularea poftei de mancare si echilibrarea organismului.

Este folosit adesea ca supliment alimentar pentru tratarea anemiilor, a gripei, febrei si slabiciuinii organismului cauzata de diete sau diverse afectiuni. 

Veninul de albine

Daca polenul, laptisorul de matca si propolisul sunt destul de accesibile si pot fi folosite ca suplimente alimentare sau ca tratamente cosmetice, veninul albinelor este folosit sub stricta supraveghere medicala. Principala utilizare a acestuia este imunizarea persoanelor alergice la intepaturile albinelor. De asemenea, veninul este folosit pentru calmarea durerilor reumatismale.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mates Alina pe 8 Dec 2008, 23:18
    in att D-nei Georgiana Dorobantu

    Buna ziua, Reprezint compania Apidava, care se ocupa de 16 ani cu comercializarea mierii de albine pe piata romaneasca. Odaca cu lansarea noului site www.apidava.ro, am inclus o parte dedicata proprietatilor mierii si celorlalte produse ale stupului, si dorim sa educam consumatorii in privinta beneficiilor consumului zilnic de miere, iar pe viitor vom initia o campanie destinata exclusiv doamnelor, incurajandu-le sa foloseasca masti de frumusete pe baza de miere, care pot fi realizate acasa. In acest sens am fi interesati de o colaborare pe partea de articole, retete culinare, masti de frumusete...toate pe baza de miere, care s-ar preta foarte bine sectiunii de Sanatate. Speram ca o astfel de colaboirare sa fie posibila. Asteptam un raspuns, Multumiri, Alina Mates, Apidava srl www.apidava.ro

    0
    0

  • natalia pe 7 Iun 2008, 10:15
    apicole

    ma aflu acum in Bulgaria,va rog sa ma ajutati.Vreau sa procur laptisor de matca de aci,si nu stiu cum sa le explic in limba lor cum se numeste produsul dat.Poate stie cineva ,sau imi dati varianta latina a produsului,ca sa pot sa procur produsul.

    0
    0

  • lili pe 14 Mai 2008, 17:15
    polenul este chiar foarte bun

    Eu am inceput sa consum polen si va pot spune ca ma simt minunat ,chiar am observat o varietate de schimbari in bine.nu simt oboseala, am scapat de contipatie iar pielea capata o culoare mai ferma

    0
    0

  • izabella pe 4 Apr 2008, 14:52
    laptisorul de matca

    Laptisorul de matca este una dintre cele mai sanatoase produse.Eu ma ocup cu produse naturiste de5 ani si am avut deja surprize placute.de exemplu pt tratamentul matretei am folosit seleniu si mi-a trecut. In schimb laptisorul am luat si eu si sotul meu pt intarurea sist. imunitar, dar noi de atunci n-am fost raciti niciodata.

    0
    0

  • vaszar pe 31 Mar 2008, 20:47
    sanatate

    sotul meu ia in fiecare dimineata cite o lingurita de miere pe stomacul gol si se simte bine

    0
    0

  • covaciu floare pe 27 Mar 2008, 20:12
    aliment medicament miraculos

    NIMIC NU POATE FI MAI BUN SI CU TOATE ASTEA APROAPE NIMENI NU COSTIENTIZEAZA SI NICI NU I FACE NIMENI RECLAMA

    0
    0

  • flory pe 27 Mar 2008, 07:09
    sanatate curata

    mierea -un miracol propolis- are atitea utilitati ,incit una destul de importanta este aceea ca se poate trata ulcerul va spun asta din proprie experienta ficatul este un organ sensibil care se poate trata cu produse apicole in mod miraculos este foarte bine ca ne aduce-ti aminte din cind in cind de miraculosul produs -MIEREA va multumim

    0
    0

  • Lia pe 26 Mar 2008, 10:03
    sanatate

    Intr-adevar miere este binevenita pentru sanatate. Dar va rog citeve masti sau tinturi daca cunoasteti din propolis. Va multumesc anticipat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod