Cel mai bun remediu pentru tuse pe care îl poţi face acasă

Nu este deloc costisitor, dar furnizează corpului nutrienţi şi subţiază mucusul. Încearcă cel mai bun remediu pentru tuse ca să scapi de simptomele supărătoare când eşti răcită!
În general, pentru o tuse seacă din gât nu este nevoie să mergi la medic, deoarece ea trece în aproximativ trei săptămâni, susţin specialiştii. Farmacistul poate să-ţi recomande un tratament adecvat sau poţi să apelezi la remedii naturale ca să ameliorezi simptomele şi să te simţi mai bine.


Supa de oase, cel mai bun remediu pentru tuse


"Dacă vrei să apelezi la remediile naturale pentru tuse trebuie să incluzi alimentele cu efect antitusiv, să eviţi zahărul, lactatele şi alimentele procesate, dar să te asiguri că furnizezi corpului nutrienţi importanţi, precum vitamina C şi zinc. O supă de oase făcută în casă este un remediu excelent, deoarece subţiază mucusul şi relaxează musculatura"
, explică nutriţionistul Josh Axe, citat de Express.co.uk

Supa de oase preparată în casă este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tuse şi răceală, deoarece este bogată în nutrienţi, uşor de digerat şi are proprietăţi vindecătoare.


Poţi să faci acasă o supă de oase, punănd la fiert oase de porc pe care să le acoperi cu apă din belşug. Adaugă două linguri cu oţet din cidru de mere, deoarece acesta ajută la o extragere mai bună a nutrienţilor din oase. Supa trebuie să fiarbă pe foc mic timp de 24-48 de ore, în etape. La final poţi să îndepărtezi cu uşurinţă grăsimea care se adună deasupra. Se consumă această supă ca să ameliorezi tusea.

De asemenea, potrivit nutriţionistului, suplimentele cu vitamina C (1000 miligrame pe zi) favorizează formarea globulelor albe şi îmbunătăţesc funcţiile sistemului imunitar.


În cazul în care tusea persistă mai mult de trei săptămâni sau se înrăutăţeşte este recomandat să mergi la un consult medical.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod