Ceaiul de hibiscus scade colesterolul, previne obezitatea și te protejează de poluare

Îți faci probleme din cauza acumulării kilogramelor în plus, a variațiilor glicemiei sau pentru că urmele stresului și poluării îți afectează tenul? Ceaiul de hibiscus te ajută să elimini toate aceste inconveniente în mod natural, în timp ce savurezi o băutură aromată.
Acrișor și cu o nuanță intensă de roșu, ceaiul de hibiscus este foarte popular în multe țări, iar beneficiile pe care le asigură îl transformă treptat în prima alegere pentru a trata fluctuațiile glicemiei, colesterolul crescut sau afecțiunile dermatologice. Gustul ceaiului îți va aminti de merișoare, fiind ideal în orice anotimp datorită efectului de revigorare. Conține vitamina C și o cantitate ridicată de antioxidanți care tratează o gamă vastă de probleme, de la slăbire până la ținerea sub control a hipertensiunii arteriale.

 
Iată de ce ar trebui să savurezi ceaiul de hibiscus în fiecare zi:

 
1. Scade tensiunea arterială

Acest ceai este considerat un adevărat elixir pentru pacienții care suferă de hipertensiune deoarece poate scădea tensiunea cu până la 10 puncte. În cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Tufts, din Boston, s-a demonstrat că 3 cești de ceai de hibiscus pe zi scad tensiunea sistolică dacă sunt consumate timp de cel puțin 6 săptămâni.
Este util inclusiv pentru persoanele care se află în faza de pre-hipertensiune sau cele care suferă de hipertensiune ușoară spre medie, mai exact cele care au tensiunea între 130/80 și 140/90 mmHg.

 
2. Reduce colesterolul

Ceaiul de hibiscus ține sub control și nivelul colesterolului „rău”, fiind foarte util pentru pacienții hipertensivi sau diabetici. În cadrul unui studiu s-a studiat efectul administrării a 2 capsule de extract de hibiscus la una dintre mesele principale pentru 42 de voluntari.
După 4 săptămâni s-a constatat că toți participanții aveau un nivel mai redus al colesteroluui și că nu se acumulaseră grăsimi pe pereții arterelor.

 
3. Susține tratarea diabetului

În cadrul unui studiu 100 de pacienți diabetici au fost împărțiți în 2 grupuri, fiecare consumând ceai verde sau ceai de hibiscus de 3 ori pe zi timp de 4 săptămâni. La finalul intervalului s-au înregistrat rezultate pozitive. Deși ambele grupuri au prezentat o sensibilitate mai ridicată la insulină, cei care au băut ceai de hibiscus nu au mai avut parte de fluctuații ale glicemiei la fel de des.

 
4. Distruge celulele maligne

Datorită efectului antioxidant ceaiul de hibiscus este util în lupta împotriva cancerului. Potrivit specialiștilor, antocianinele din componența acestui ceai distrug celulele maligne și împiedică proliferarea lor.

 
5. Neutralizează stresul oxidativ

Stresul oxidativ stă la baza numeroaselor afecțiuni grave cum ar fi boala Parkinson sau Alzheimer, mutațiile genetice, sindromul oboselii cronice, atacul de cord, artrita sau alte boli pe fond inflamator. Aceste afecțiuni apar din cauza creării unui dezechilibru dintre cantitatea de radicali liberi din organism și antioxidanții de care dispune organismul pentru a-i neutraliza.
Ceaiul de hibiscus intervine în mod pozitiv, furnizând antioxidanții necesari pentru protecția celulelor și a materialului genetic.

 
6. Previne obezitatea și acumularea țesutului adipos

Dacă ești în căutarea unei băuturi care să accelereze slăbirea și să te ajute să menții greutatea ideală ceaiul de hibiscus trebuie neapărat să fie pe lista de opțiuni. Potrivit specialiștilor, ceaiul funcționează la orice vârstă pentru reducerea greutății totale, a indicelui masei corporale, precum și a ponderii de grăsimi. Efectele se pot explica prin cantitatea foarte ridicată de polifenoli din ceaiul de hibiscus, care anulează impactul nociv al unei diete cu multe grăsimi nesănătoase. Previne și transformarea glucozei în acizi grași și trigliceride, evitând acumularea celulitei.

 
7. Îngrijește pielea și părul

Dacă bei zilnic ceai de hibiscus vei avea o piele mai luminoasă și un păr mătăsos. Datorită conținutului ridicat din vitaminele A și C poate trata eficient eczema, cicatricile, arsurile solare și alergiile.
Antioxidanții din componența ceaiului elimină efectele poluării asupra pielii, reduc ridurile, susțin regenerarea pielii și netezesc tenul.
Folosit la clătirea părului, ceaiul calmează scalpul iritat și foarte uscat, fortifică părul și previne ruperea firelor. De asemenea, colorează părul albit prematur și îl face mai strălucitor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod