Ce este terapia cu seminte?

Semintele ca stimulatori naturali sunt foarte accesibile. Unele au anumite forme, culori si sunt foarte comode in tratamentul in functie de sistemul de corespondente de pe maini si labele picioarelor.

Intrucat reprezinta niste corpuri vii, semintele pot face schimb de informatii energetice si pot crea in jurul lor un biocamp. In completarea unei stimulari mecanice, prin aplicare pe punctul de corespondenta, semintele actioneaza, de asemenea, prin biocampul lor. De aceea ele poseda calitati unice ale stimulatoarelor naturale si sunt de neinlocuit in tratamentul in functie de sistemul de corespondente.

De cand metodologia terapiei cu seminte pe sistemele de corespondente de pe maini si labele picioarelor a fost publicata pentru prima data in 1988, iar apoi tradusa in limba engleza, din numeroase tari ale lumii a venit un numar imens de comunicari legate de utilizarea clinica incununata de succes a acestei metode.
Acest lucru demonstreaza o eficienta deosebit de mare obtinuta prin actiunea semintelor asupra sistemelor curative de corespondenta.

Semintele pot fi folosite in toate metodele terapiei Su Jok, dar deosebit de raspandita este folosirea lor la tratamentul pe sisteme de corespondente. Trebuie doar ca semintele se fie alese corect si sa se fixeze la punctele de corespondenta gasite.

Ce presupun cele sase energii primare?

Intrucat imbolnavirile sunt legate de dezechilibrul celor 6 energii (Vant, Caldura, Arsita, Umiditate, Uscaciune, Frig), pentru amplificarea efectului semintele trebuie alese tinand cont de anumite insusiri, in speta, dupa culoare, in concordanta cu functiile celor 6 energii. Adesea, in acest caz, se merge dupa functia de subordonare.

Pe Pamant, se realizeaza un schimb bio-energo-informational intre om si Natura. Inceputul vietii s-a datorat interactiunii dintre Yin si Yang, doua forte contrare (intuneric - lumina, feminin - masculin, rau - bine), care prin lupta lor permanenta au dat nastere energiei Qi.


In Univers, aceasta energie se prezinta sub cinci stari fundamentale energetice: Lemn; Foc; Pamant; Metal; Apa. Aceste stari au fost denumite elemente, pentru ca aceste concepte destul de abstracte sa fie mai usor intelese si folosite. Asadar, cele 5 elemente, reprezinta forme fundamentale de manifestare a fortelor Yin si Yang. Teoria celor cinci elemente, permite intelegerea relatiilor existente intre toate elementele Naturii, prin folosirea drept model a celor 5 miscari. In cadrul celor 5 miscari, armonia urmeaza doua mecanisme diferite: genereaza si distruge.

Pe langa cele 5 elemente, medicina traditionala orientala opereaza de mult cu 6 energii - Vant, Caldura, Arsita, Umiditate, Uscaciune, Frig, care sunt cauza primara a tuturor celor existente. Pe langa toate aceste energii, mai este si Lumina, care le hraneste pe toate.

In conformitate cu prevederile ei, energia Vantului asigura orice deplasare, inclusiv miscarea organelor interne (inima, diafragma, stomac etc.).
Caldura sustine un anumit nivel al proceselor de schimb si determina activitatea organismului viu, Umiditatea creeaza un mediu vital optim (70% din masa corpului este umiditate), iar Uscaciunea raspunde de structurile care mentin forma corpului. Arsita si Frigul regleaza toate manifestarile vitale, influentandu-le in sens contrar.

Cum alegi semintele potrivite?

In cazul simptomului vantului, pe punctele de corespondenta se aplica semintele albe, in cazul simptomelor de caldura si arsita - de culoare neagra, in cazul siptomului umiditatii - de culoare verde, in cazul simptomului uscaciunii - de culoare rosie, iar in cazul simptomului frigului - de culoare galbena.

Semintele folosite sunt de o anumita culoare, in functie de excesul sau deficitul unui anumit organ. Ele pot avea forma organului - de exemplu, pentru pancreas, boaba de strugure, dar daca nu o ai al indemana, folosesti graul sau hrisca, pentru ca acestea contin toate aceste elemente primare.


Pentru aplicarea acestei terapii este insa necesara cunoasterea unor date in plus si a unor informatii esentiale: cum functioneaza meridianele, unde se afla acestea, pe unde intra si iese energia, cum depind organele unele de altele etc.

Odata intelese aceste lucruri, oricine poate aplica terapia cu seminte, chiar daca nu este cadru medical. Dorinta de a se ajuta pe sine, dorinta de a-l ajuta pe cel de alaturi este suficienta pentru a-ti trezi curiozitatea de a invata cum sa aplici aceasta terapie.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena vartolomei pe 27 Dec 2010, 13:53
    terapia cu seminte initiere

    despre terapia cu seminte mi-am data seama ca este buna ,intrucat eu fac tablouri cu seminte care ma incarca de energie cand lucrez la ele .si eu as vrea sa stiu unde se aplica in cazul afectiunilor de ficat,rinichi stomac si cap

    0
    0

  • elena vartolomei pe 27 Dec 2010, 13:53
    terapia cu seminte initiere

    despre terapia cu seminte mi-am data seama ca este buna ,intrucat eu fac tablouri cu seminte care ma incarca de energie cand lucrez la ele .si eu as vrea sa stiu unde se aplica in cazul afectiunilor de ficat,rinichi stomac si cap

    0
    0

  • GHEORGHITA MAGDALENA pe 13 Iul 2008, 22:04
    interesant !!!

    Sunt placut impresionata de articol. Ma intereseaza in ce fel as putea sa dobandesc mai multe cunostinte despre terapia cu seminte. Daca imi puteti fi de folos, astept cu interes raspuns.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod