Ce este homeopatia?

Sa pornim chiar de la cuvantul "homeopatie" ! Acest cuvant este format din doua parti, ambele de origina greaca: - prima: "homoeios", care inseamna "asemanator" si - a doua: "pathos", care inseamna "suferinta, boala". Este vorba deci de o "suferinta sau boala asemanatoare".
Cu ce  se aseamana homeopatia?

Aici nu ne mai ajuta definitia ci trebuie sa venim cu amanunte (veti fi remarcat ca, etimologic, denumirea corecta ar trebui sa fie "homoeopathia"). Din vechi timpuri s-a observat ca, in anumite conditii, o substanta chiar inofensiva poate deveni daunatoare organismului, daca ea este administrata, voit sau din intamplare, in cantitate prea mare sau in mod repetat.

Dictonul din popor ca "ce e mult nu e bun" vine sa confirme acest mare adevar, iar exemplele sunt multiple in viata omului. Deci, altfel spus, se pot produce anumite dereglari ale functiunilor organismului prin contactul, repetat, nociv, cu anumite substante, dereglari care se exteriorizeaza prin semne si simptome (suferinte).

Nu este nici un secret ca in anumite conditii chiar si unele alimente din hrana obisnuita pot deveni nocive iar multe boli de nutritie aparute din cauza abuzurilor alimentare sunt bine cunoscute. Arterioscleroza are la baza tot asemenea cauze.

Sa luam si un exemplu mai simplu: cine poate sa manance zi de zi sau de mai multe ori pe zi un acelasi aliment ? Fasole, sa zicem. Toti care vor face acest lucru se vor vaita repede cam de aceleasi tulburari. Tot asa cum se intampla si in alte situatii, chiar daca stimulii nocivi nu sunt neaparat substante, dar actioneaza tot repetat si cu mare intensitate.

Munca intensa, fara odihna, de exemplu, duce la surmenaj grav si insomnii rebele. Dupa cum venirea zi de zi in contact, la locul de munca, cu o persoana cicalitoare sau cu un sef care te bodogane tot timpul pe aceiasi tema, cu aceleasi neincetate reprosuri sau ironii, toata lumea stie ca asa ceva te poate imbolnavi de nevroza. Bineinteles asta tine si de sensibilitatea persoanelor in cauza.

Toate acestea parca ar creia in interiorul fiintei noastre niste conflicte care dau peste cap functiile normale ale organismului iar simptomele aparute denota bulversarea acestor functii intr-un grad mai mare sau mai mic, care tine de reactivitatea diferita a fiecaruia dintre noi si de pragul de intensitate al stimulilor negativi.


Medicul german Samuel Hahnemann (1755-1843), care este considerat parintele homeopatiei, a fost martorul unei experiente uluitoare, acum peste 200 de ani. Se lasase de medicina pentru ca, desi fusese un eminent student, curand dupa terminarea facultatii s-a declarat nemultumit de rezultatele pe care le obtinea in tratarea pacientilor sai si, cunoscand sase limbi straine, s-a apucat de traduceri de carti.

Lucrand la o asemenea carte, a fost surprins de o afirmatie a autorului privind modul de actiune asupra stomacului al unei substante, chinina, care era bine cunoscuta indeosebi pentru efectele ei benefice in tratarea malariei, a frigurilor de balta cum e denumita aceasta boala in popor. Vrand sa vada "pe propria lui piele" daca apar fenomenele respective la stomac, si-a administrat cateva zile acest medicament, el fiind perfect sanatos.

Spre stupefierea lui, a trantit o boala absolut asemanatoare cu malaria, cea pe care chinina o trata la bolnavii de friguri. Aceasta experienta providentiala a insemnat confirmarea unui principiu deja formulat pe vremea lui Hippocrate, parintele medicinii, privitor la tratamentele prin "similii" alaturi de tratamentele prin "contrarii" bizuite pe cel de al doilea principiu, cel al medicinii conventionale (alopate).

A putut astfel sa-si explice si semnificatia unui alt dicton stravechi ramas obscur, care spunea "Ceea ce produce raul vindeca raul". Cu alte cuvinte, o aceeasi substanta, care poate produce la omul sanatos anumite tulburari, simptome, poate sa vindece simptomele asemanatoare pe care le manifesta un om bolnav.

Homeopatia este deci o parte a medicinei, o disciplina terapeutica, ce trateaza pacientii cu simptome asemanatoare celor aparute in experimentele cu anumite substante pe loturi de oameni sanatosi.



Ce face, de fapt, medicul la o consultatie medicala homeopatica?

Medicul sta de vorba cu bolnavul si afla care sunt suferintele sale, exprimate prin semne si simptome ale intregului organism. Pe baza lor trece apoi la analiza substantelor care au produs simptomele respective in experimentele anume facute pe oameni sanatosi.

Substanta respectiva, preparata printr-o tehnica speciala, putin cunoscuta de medicina conventionala, devine remediu homeopatic, ea "stiind" care este drumul pana la centrii care regleaza organul sau tesutul bolnav si astfel readuce organismul la cote normale, uneori in mod miraculos.

Ceea ce este extrem de important si apartine numai homeopatiei este faptul ca, atat demersul pentru cunoasterea simptomelor si pentru gasirea remediului potrivit acestor simptome, cat si cel legat de efectele curative ale tratamentului homeopatic bine condus, vizeaza intregul organism dereglat de boli, considerat asa cum este, ca un tot unitar; iar efectele terapeutice sunt tintite de remediul bine ales tocmai la nivelul tuturor organelor sau tesuturilor afectate de boala.

Aici nu mai este vorba ca, pentru tulburarile de vedere de exemplu, de care se plange pacientul la consultatie, sa se duca la oftalmolog, pentru manifestarile cutanate - la dermatolog, pentru cele abdominate - la internist, etc., ca si cand organismul ar fi impartit pe felii, fiecare specialist fiind stapan pe felia lui.

Remediul corect ales de medicul homeopat va readuce ordinea si normalitatea functiilor dereglate ale intregului organism, dupa anumite legi specifice acestui tratament, ceea ce face ca homeopatia sa poata aborda orice patologie si sa o conduca spre vindecare durabila. Aceasta munca a medicului, de identificare a remediului potrivit suferintelor fiecarui pacient cere timp, stiinta si rabdare si nu este deloc usoara, mai ales ca pana in prezent se cunosc peste 3.000 de remedii experimentate.


Nu este usoara si pentru faptul, ati remarcat, ca homeopatia lucreaza cu organismul intreg, nu cu boli ale unor segmente ale acestuia, in conceptele homeopatiei neexistand boli partiale. Nu este usoara de asemenea si datorita faptului ca tratamentul homeopatic este eficace si sigur numai in masura in care medicul a detectat efectiv remediul corespunzator semnelor adevarate ale bolii, cele care sunt furnizate de bolnav si nu rareori pacientul spune medicului ce vrea si poate nu ce trebuie spus cu toata sinceritatea, acuratetea si precizia.

De aceea am deschis o pagina speciala pe Internet, dedicata publicului larg si pacientilor care fac tratamente homeopatice care isi propune sa creeze o punte de legatura intre medicul homeopat si pacient, ca acesti doi factori, medicul si pacientul sa conlucreze pentru idealul lor comun, de lupta apriga si cat mai sigur biruitoare, cu boala.

Exista multi detractori ai homeopatiei. Exista inca si mai multi ignoranti ai acestui domeniu terapeutic ; chiar si printre medici, pentru ca in facultatile de medicina nu se vorbeste aproape nimic despre bazele teoretice si practice ale acestei discipline. Se stie, in mare, ca homeopatia este "...aia care trateaza bolile cu niste bobite albe", cu niste substante diluate atat de mult ca nu mai ramane nimic din ele, deci se trateaza, spun ignorantii (cu diploma!), cu "nimic", iar efectele posibile sau reale sunt puse pe seama autosugestiei pacientilor sau a psihoterapiei.

Aproape ca la fel gandeam si eu pana mai acum vreo 25 de ani. Atunci am vazut insa minunea cu ochii proprii, am vazut "faptul" care nu minte si nici nu vorbeste cu pacat. Am vazut cum s-a vindecat cainele meu lup, otravit, care tragea sa moara, cu toate explorarile si tratamentele laudabile facute de colegii de la Facultatea de Medicina veterinara.
S-a vindecat cu niste "bobite albe" homeopatice, stabilite de un medic homeopat valoros, bobite care aveau chiar si un nume latinesc, international, nu erau deloc anonime sau "nimicuri".

Intr-o saptamana a redevenit chipesul meu caine, cu care ma mandream cand il plimbam. Sa fi actionat, in locul granulelor respective, autosugestia cainelui meu sau psihoterapia indusa spectacular de medicul homeopat adresata unui necuvantator supradotat, ascultator si intelegator al limbii romane ? In fata faptului, a doua zi m-am apucat sa invat homeopatie, desi aveam peste cincizeci de ani... si o tin tot asa de atunci.

Este clar deci, ca Homeopatia s-a impus, traieste si se dezvolta numai prin rezultatele ei concrete obtinute in tratarea bolilor , de peste doua sute de ani incoace. Cei mai fideli cunoscatori ai eficacitatii ei sunt bolnavii. Pentru ca ei traiesc faptele. Cu vorbele e greu sa convingi pe cineva, mai ales daca acel cineva este opac altor raze de lumina.

Recomand vizitatorilor portalului TopSanatate si celor ce vor sa cunoasca mai mult despre homeopatie, ca stiinta si arta terapeutica, sa vizioneze pe Internet relatari mai dezvoltate si variate, selectand link-urile de la urmatoarea adresa web : www.homeopatia.ro

 

Comentarii (46)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mariana pe 14 Mai 2012, 12:55
    Buna!

    As dori sa stiu si eu cum pot ajunge la d-na dr. Iunia Paraschiv. Am probleme cu baiatul si as vrea sa stiu daca se pot trata diagnosticele lui sau va trebui sa merg la alti specialisti.

    3
    0

  • maria pe 5 Oct 2009, 18:10
    buna ziua

    as vrea sa stiu daca hepatita cronica cu virus b se poate vindeca sau macar ameliora prin tratament homeopatic.este cineva care s-a vindecat?

    0
    0

  • maria pe 5 Oct 2009, 18:08
    buna ziua

    stie cineva un medic homeopat in tg-jiu?

    0
    0

  • dumitrel paul pe 29 Iul 2009, 12:49
    a-si vrea sa-mo duc fetita la homeopat

    buna ziua am ceva probleme de sanatate cred.am fost la doamna dr.sturza,dar nu am continuat tratamentul.ce parere aveti despre dr.sturza.unde pot afla raspunsul dv

    0
    0

  • BOTA MIRELA pe 23 Mar 2009, 11:48
    dr. homeopat IUNIA PARASCHIV

    tratamentul homeopatic este extaordinar l-am folosit si eu si ma simt foate bine nu sunt vretnica sa-i multumesc luiDUMNEZEU si dr. homeopat IUNIA PARASCHIV din loc. ALBA - IULIA , care este un madic cum mai rar poti sa intilnesti si un bun profesionist si un adevarat OM.ii multumesc din suflet . MIRELA.

    3
    0

  • Stefan L. pe 24 Ian 2009, 20:39
    Chiar nu ne dezmeticim deloc?

    Este dezolant cum a proliferat utopia asta numita homeopatie, dupa 1990 ! Medici cu gandire stiintifica pot ingurgita si accepta elucubratiile lui Hahnemann despre similia similibus curatur, etc., si energiile universului care transmit informatii vitale, bla-bla, aiurind mintile oamenilor dornici de vindecare cu orice pret . Toate terapiile acestea de sorginte ezoterica sunt dezgustatoare pentru medicina secolului al 21-lea, cand descifrarea codului genetic si tehnologiile ce permit manipularea genica sunt standardul stiintific adevarat. Inca mai exista inselati care cumpara apa agitata si granule de lactoza cu nimic informatizat, asteptand sa se vindece de stress, de raceala, de plictiseala ! Medicina este vinovata rau, iar medicii care practica homeopatia sper sa aiba la batranete mustrarile de constiinta pe care nu le au acum, fiind prea preocupati sa faca bani. Dezolant...

    0
    2

  • elle pe 24 Ian 2009, 10:37
    buna ziua

    Tot nu am inteles perfect ce inseamna homeopatia si daca este asa benefica, de ce nu ni se vb de ea? mentionez ca sunt studenta la medicina. Si..inca ceva, medicina alopata de ce se numeste si conventionala?

    0
    1

  • SARAMET MARIAN pe 26 Dec 2008, 19:48

    SUNT DIN VALCEA SI AS DORI O ADRESA A UNUI DR HOMEOPAT DIN VALCEA

    0
    0

  • iacob doina pe 31 Oct 2008, 13:17
    Homeopatie epilepsie

    Nu stiam mai nimic despre homeopatie, dar am aprofundat cunostintele despre acest subiect si am ramas surprinsa de simplitatea metodei de vindecare, a ramas singura metoda alternativa care a dat rezultate la copilul meu, bolnav de epilepsie si cu sindromul Down. Epilepsia a facut-o in urma vaccinului priorix prescris aiurea la 8 luni, copilul ajunsese leguma iar datorita unei scheme de tratament (homeopatie secventiala) prescrisa de d-ul dr. Vulpe Leonard din Tg. Jiu bebe este destul de bine nu mai face crize urate cu pierdere de cunostiinta, multumim pe aceasta cale d-ului dr. Incercati cu incredere produsele homeopatice dar prescrise de un dr.

    1
    0

  • mona pe 13 Aug 2008, 22:47

    Da mi-a placut dar mai vreau sa stiu ce contin acele bobite mici albe.

    2
    0

  • voctoria pe 9 Aug 2008, 20:50
    Da

    O explicatie extraordinara bravo!

    1
    0

  • goran ancuta pe 15 Iul 2008, 20:13
    buna

    as dori sa aflu daca poti sa te ingrasi prin tratament hemeopat. eu am incercat de toate si nu ma ingras. stie cineva? va rog frumos ast parei adr anca.goran@yahoo.com

    0
    0

  • anonim pe 2 Iun 2008, 16:20
    dr Teleianu

    Pe 6 iunie 2007 anul trecut a murit, ceea ce dovedeste inca o data ca, de fapt, oamenii mari nu mor niciodata. Putini stiu ca a murit, multi inca il cauta, caci e singurul despre care se vb atat de bine.

    1
    0

  • myky pe 2 Apr 2008, 13:16
    Dumnezeu sa-l ierte!

    Am citit dupa ce am pus intrebarea pe homeopatie.ro, ca dl. dr. Teleianu a decedat, dar nu stiu cand. Cine il inlocuieste in aceasta functie, stie cineva? Multa sanatate tuturor.

    0
    0

  • myky pe 1 Apr 2008, 11:46
    Foarte important

    Unde il putem gasi pe dl. dr. Ioan Teleianu?

    0
    0

  • alina arghirescu pe 5 Mar 2008, 14:46
    As include homeopatia

    As include homeopatia in cadrul cabinetelor medicale alaturi de doctorii de familie! Daca nu te vindeca medicamentul de sinteza chimic, ai alturi homeopatul care te ajuta avand alta plaja de posibilitati! Sa dea domnul sa avem acces si la homeopat stiind ca sedintele sunt cam costisitoare !

    0
    0

  • V D pe 25 Feb 2008, 00:47
    INTREBARE

    M-ar interesa daca si alcolismul se poate vindeca prin homeopatie, sumt o mama disperata, as dori numarul de telefon al renumitului medic Teleanu sau adresa unei renumite clinici de homeopatie din Bucuresti. Adresa mea mea de e-mail este vicdum56@yahoo.com . Va multumesc.

    1
    0

  • lia teodorescu pe 22 Ian 2008, 01:26
    Foarte bun articolul

    M-ar interesa, daca homeopatia se ocupa sau trateaza: alcolismul, tabagismulsi anorexia.

    0
    0

  • mariana panca pe 24 Nov 2007, 14:13
    Sunt disperata

    Am mare nevoie de sfatul dv.! Am un bebe de 6 luni care are cosuri pe fata! Imediat cum l-am adus acasa de la spital au inceput sa-i apara bubite ca niste cosulete pe fata (pe margine este rosu iar in mijloc cap galben)! Mentionez faptul ca nu l-am dat si nici in prezent nu-l dau cu nimic pe fata la baie (ulei )! Pana la 4 luni i-am facut baie cu musetel si l-am clatit cu apa cu bicarbonat! Niciodata nu i-am spalat hainele la masina cu detergent obisnuit, ci numai la mana cu detergent special (napisan), iar hainele lui le calc de fiecare data si pe fata si pe dos! Copilul este schimbat de haine de cel putin 3 ori pe zi, nu este pupat si nici atins de nimeni pe fata. In camera lui sterg praful si aspir zilnic! Il imbrac lejer, deci nu este cald. Cand avea doua saptamani am incercat cu betadina, mercuro-crom, nidoflor, dr. de familie ne-a recomandat. Pe la o luna jumate am fost la pediatru ca nu-i mai treceau copilului bubele (doar pe fata), acesta a spus ca e din cauza laptelui de mama, ptr. ca este gras (desi bebe nu avea puncte de grasime ci cosuri) si in momentul in care incetam alimentatia la san vor trece instantaneu! Sis si facut nu i-am mai dat san! Plangea saracu' copilul meu, dar eu eram tare bucuroasa ca o sa aiba tenul curat ca toti copii, dar degeaba! Nici un rezultat! Am fost iar la alti dr. specialisti in nenumarate randuri care ne-au prescris: bepanthen, creme de fata de la mustela, triderm, spirt medicinal si pudra, etc! Ca sa nu mai zic cate babesti am incercat: tarate de grau, musetel, zeama de lamaie, pelin... multe nici nu-mi mai aduc aminte! SI DEGEABA! La 4 luni David al meu tot avea cosuri pe fata! Am fost la homeopat la sfatul unui dr. am facut analizele la sange cu gandul ca poate avea vreo infectie! Cand ne-a citit rezultatul NIMIC: copilul e ok! Trebuie sa le lasati sa treaca de la sine! Si de la 4 luni stau cu copilul plin de cosuri pe fata.. mai nou de disperare i le storc dupa care il dau cu spirt sa nu se infectize..! Ce sa mai fac? As incerca orice credeti-ma! Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede pe aceasta adresa:bugmafiauzzi@yahoo.com! va multumesc anticipat!

    0
    1

  • muresan liliana pe 4 Nov 2007, 20:28
    ticuri motorii compexe

    cu ce se pot trata

    0
    0

  • dana pe 2 Nov 2007, 20:57
    nu am inteles nimic

    sincer nu pot intelege ce inseamna homeopat ca medicatie?poate ma lamuriti.

    0
    0

  • oancea oana pe 29 Oct 2007, 20:52
    intrbare

    Pentru femeile insarcinate ce au ocazional dureri de cap ce tratament homeopat recomandati? Multumesc anticipat.

    0
    0

  • simona misu pe 1 Aug 2007, 10:58
    tratament homeopat pt astm

    Am un baiatel de 4 ani si 11 lui iar de 1 an este suspect de astm bronsic, mentionez ca doar tuseste(productiva)ce tratament si ce medic imi puteti recomanda in acest sens.va multumesc

    0
    0

  • Florin Vladu pe 31 Iul 2007, 11:50
    Homeopatia

    Excelent, sunt foarte interesat de acest subiect. MULTUMESC ANTICIPAT!

    1
    0

  • mamageorge pe 21 Mar 2007, 21:10
    homeopatie pentru adhd

    Am un baietel de 4 ani si 9 luni, diadnosticat cu adhd cu sever deficit de atentie... Exista un tratament pentru acesta afectiune pe cale homeopata deoarece tratamentul medicamentos prescris, 1/2 pastila de rispolept de 1 mg pe zi si 2 picaturi de clopixol, n-are niciun remediu... Mii de multumiri anticipate!

    0
    2

  • cucu-bau pe 16 Mar 2007, 22:47
    da de unde

    filozofii...cu prostia asta in afectiuni acute mori inainte sa-ti primesti tratamentul alopat adecvat!!!

    1
    1

  • diana pe 2 Feb 2007, 00:21
    felicitari

    felicitari ca ati avut impulsul de a va apuca de homeopatie chiar la aceasta varsta.nu oricine are incredere in sine ca ar putea sa faca asa ceva.ar fi de dorit sa ii influientati si pe altii care s ar putea sa fie mandri mai tarziu de acest fapt.va urez viata lunga si fericita

    1
    0

  • voiculescu_simona@yahoo.com pe 6 Ian 2007, 06:57
    colicii la bebelusi

    am un bebelus de 3sapt.si are colici,nu ii trece cu nimic.ce trat.homeopat sa ii dau,ajutatima sunt disperata

    0
    0

  • Anca Iliescu pe 23 Iun 2006, 14:54
    Buna ziua

    Am o grava situatie cu care ma confrunt de cateva zile,din 06.06.06,data cand am aflat ca am un chist de 11-12cm(!!!) pe ovarul stang.Toti medicii imi recomanda cezariana,o doctorita chiar mi-a umplut sufletul de teama...ca este cancerigen.Il cunosc pe domnul Teleianu din anul 1985,dar de atunci nu l-am ami vazut.Mi-as dori sa ajung la dansul,pentru o consultatie...desi operatia este mai mult decat aproape.Ma intereseaza cum il pot contacta direct cat mai repede si cum dureaza programarile.Pot afla nr de telefon?Ceva care sa ma ajute,oarecum.Va multumesc!Anca

    0
    0

  • Opris Luciana pe 25 Mai 2006, 11:00

    Va rog sa-mi dati adrese de medici homeopati si farmacii in Timisoara. L.Opris

    0
    0

  • gnirolf pe 8 Apr 2006, 22:59

    Doresc sa cunosc adresa medicilor homeopati din Bucuresti,judetul Galati,precum si C.V.dr.Ioan Teleianu,pentru a solicita o consultatie urgenta.Rog raspuns la adresa e-mail gnirolf@yahoo.com.Va multumesc.

    0
    0

  • Justina pe 1 Apr 2006, 12:27
    Am o rugaminte

    am o mare rugaminte-as dori intra in posesia nr de tel.al dr.Ioan Teleianu si eventual si adresa adresa mea Justina@013.net.il eu locuiesc in Israel iar la venirea mea in concediu in tara as dori sa pot lua legatura cu renumitul medic si eventual as putea lua legatura si telefonic de aici. Multumesc anticipat.Justina

    0
    0

  • asardelean pe 25 Mar 2006, 21:18
    astmul bronsic raspunde excelent la homeopatie...

    ...cu conditia sa se gaseasca remediul potrivit. Aici depinde foarte mult de competenta si experienta medicului homeopat. Sunt mii de remedii, partea cea mai frumoasa este ca nu exista efecte adverse...

    1
    0

  • dragos pe 2 Mar 2006, 11:29
    astm

    se poate trata astmul bronsic ?

    0
    0

  • Ciorba Maria pe 19 Ian 2006, 17:48
    super!

    Materialul este minunat. M

    1
    0

  • Laura Andrei pe 19 Ian 2006, 17:48
    Homeopatie

    Homeopatia este extraordinara....eu am reusit sa ma simt alt om dupa un tratament prelungit cu remedii homeopatice....in timp ce medicii alopati m-au indopat cu medicamente....fara noima ,de ma simteam din ce in ce mai rau....fara sa stie exact care era problema.....prin tratament homeopatic am ...renascut...era vorba despre o dereglare a sistemului nervos vegetativ.....inca o data .....Homeopatia face minuni...si nu este vorba de autosugestie...este pur si simplu ...EXTRAORDINARA.....si fara efecte secundare...negative..........

    1
    0

  • carciu gheorghe pe 19 Ian 2006, 17:48
    recomandare

    EL face rana si tot EL o vindeca. ...ce este omul ca sa te gandesti la el si fiul omului ca sa il bagi in seama, omul, zilele lui sunt ca iarba si anii vietii lui ca floarea de pe camp...

    1
    0

  • melapitica pe 19 Ian 2006, 17:48
    Ce este homeopatia?

    Si eu acum 10 ani am facut un tratament homeopat si vreau sa va spun ca mi-a facut f.bine. Din pacate medicul meu homeopat a murit si vreau sa va spun ca ii simt lipsa, pt. ca in afara de medic, era un f. bun pshiolog si un mare Om.

    1
    0

  • iulia_sandu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Homeopatie

    Am apelat si eu la homeopatie cu cativa ani in urma. Am fost chiar la Dl Profesor Doctor Ioan Teleianu. Este un medic extraordinar pentru care am toata stima si care ma ajutat sa depasesc multele probleme pe care le-am avut. Ii multumesc si pe aceasta cale.

    1
    0

  • Barsan cristiana pe 19 Ian 2006, 17:48
    Buna ziua

    As dori si eu sa pot sa il contactez pe domnul doctor pentru o consultatie cum se procedeaza se face o programare.Eu am un telefon pentru a ma contacta 425.0083

    0
    0

  • lavinia pe 19 Ian 2006, 17:48
    o intrebare legata de homeopatie

    As vrea sa stiu daca stresul si in gemneral afectiunile nervoase legate de acesta beneficiaza de tratament homeopat.

    0
    0

  • angelica pe 19 Ian 2006, 17:48
    haloo

    este un domeniu minunat am vazut in stainatate un cabinet ,am ramas uimita de nenumaratele seratrase pline de bobite, prafuri si de numarul mare de pacienti as dorii un numar de telefon a domnului Teleanu nu cunosc specialisti in tara in domeniu

    1
    0

  • Simona Riscanu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Buna ziua

    Este o metoda extraordinara.Pacat ca oamenii sunt neincrezatori in ea.As dori din tot sufletul pentru mama, adresa sau un nr de telefon al d-nului doctor Teleanu. adresa mea de e-mail:simona_riscanu@yahoo.com

    1
    0

  • claudia pe 19 Ian 2006, 17:48
    am incercat si m-am tratat

    cred in ele foarte mult.cu ajutorul lor pot zice ca m-am vindecat

    1
    0

  • claudia pe 19 Ian 2006, 17:48
    am incercat si m-am tratat

    la inceput am inceput sa rid cind am vazut pastilutele alea mici,...dar pastilutele astea mici m-au vindecat.e-mailul meu:astridarianna@yahoo.com

    1
    0

  • corina marcus pe 19 Ian 2006, 17:48
    buna

    as vrea sa aflu mai multe informatii despre principiul individualizarii medicamentelor,daca e posibil.multumesc. adesa mea de e-mail e:mcory2000@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod