Crema de tataneasa beneficii

Ce beneficii îți asigură crema de tătăneasă?

Crema de tătăneasă este asociată cu o serie de beneficii printre care efectul analgezic și reducerea inflamațiilor, fiind utilizată pentru tratarea unei game largi de afecțiuni sau accidentări. Descoperă dacă avantajele acestui produs sunt reale și care pot fi reacțiile adverse pentru a putea lua decizia corectă pentru tine.
Obținută din planta Symphytum officinale, crema de tătăneasă este promovată adesea ca remediu alternativ deoarece conține compuși antiinflamatori și alantoină, o substanță care accelerează vindecarea rănilor prin stimularea procesului de reînnoire la nivel celular.

 
Când se folosește crema de tătăneasă?

Această cremă este aplicată local pentru a reduce durerile musculare și articulare, fiind utilizată des pentru osteoartrită, dureri de spate și luxații sau entorse.
De asemenea, crema de tătăneasă are beneficii pentru:
- fracturi;
- vânătăi;
- gută;
- artrită reumatoidă;
- întinderi musculare;
- răni.
De-a lungul timpului s-a încercat verificarea beneficiilor acestui unguent specific medicinei tradiționale pentru a se putea crea o bază clară de includere a produsului în strategia de tratament.

 
Iată ce beneficii s-au validat pentru crema de tătăneasă până în prezent:

 
1.
Durerile de spate

În cadrul unui studiu realizat în 2010 s-a demonstrat că această cremă reduce semnificativ durerile de spate. Studiul a inclus 120 de pacienți care sufereau de dureri de spate acute, care au fost tratați prin aplicarea locală a cremei de tătăneasă timp de 5 zile. La finalul cercetării s-a constatat diminuarea intensității durerii în proporție de 95,2% cu ajutorul cremei.

 
2. Osteoartrita

Un studiu realizat în 2007 a demonstrat că se poate utiliza cu succes crema de tătăneasă pentru tratarea osteoartritei care afectează genunchii. În timpul cercetării 220 de persoane diagnosticate cu osteoartrită au aplicat local crema în fiecare zi într-un interval de 3 săptămâni. La final s-a observat reducerea durerilor, creșterea mobilității articulațiilor și ameliorarea calității vieții pacienților.
De asemenea, studiile realizate în 2011 au relevat că această cremă este eficientă pentru combaterea durerii și facilitarea libertății de mișcare.
Studiul a vizat 43 de pacienți cu osteoartrită și a durat 6 săptămâni. În 2012 cercetările au fost aprofundate și s-a observat că aplicarea locală a cremei de tătăneasă reduce durerile articulare și combate inflamarea și distrugerea cartilajului.

 
3. Luxațiile

Au fost realizate numeroase studii pentru a verifica efectul benefic al cremei de tătăneasă pentru luxații. Oamenii de știință au concluzionat că este la fel de eficientă ca și gelul Diclofenac în ceea ce privește diminuarea durerii. Pacienții au fost tratați timp de cel puțin o săptămână, aplicându-se crema o dată pe zi.

 
Efecte secundare posibile

Tătăneasa conține alcaloizi de pirolizidină, substanțe care pot cauza deteriorarea țesuturilor de la nivelul ficatului, cancerul și chiar decesul.
Din aceste motive nu trebuie administrată oral. Cu toate acestea, componentele toxice se pot absorbi prin piele, fiind recomandat să se folosească tratamentul local în cantități mici și o perioadă limitată de timp.
Potrivit experților, nu trebuie să se depășească utilizarea în 10 zile consecutive, iar limita la nivel de an este de 4-6 săptămâni. Aceasta este regula generală, dar recomandările pot varia în funcție de grosimea pielii. Nu aplica această cremă pe pielea cu răni deschise și evită complet remediul alternativ dacă ai avut afecțiuni hepatice, cancer sau iei deja medicamente care pot afecta ficatul.
Copiii, persoanele de vârsta a treia, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să folosească deloc crema de tătăneasă.
Fă tot posibilul să găsești un produs marcat fără alcaloizi de pirolizidină.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod