Dafin

Ce beneficii au frunzele de dafin pentru sănătate

Le folosești adesea în tocănițe sau supe, însă știi ce beneficii au frunzele de dafin pentru sănătate? Te vei convinge singură că faci bine dacă le folosești!
Frunzele de dafin conferă o aromă delicată preparatelor, însă trebuie să le folosești cu măsură și în combinațiile potrivite. Specialiștii susțin că aceste frunze de dafin aduc beneficii pentru sănătate, astfel că iată de ce e bine să le folosești în preparatele tale:


Frunzele de dafin îmbunătățesc digestia

Frunzele de dafin ajută la eliminarea toxinelor din corp, având un ușor efect diuretic. De asemenea, ele sunt bune pentru digestie și ajută persoanele cu probleme la stomac, sindromul de colon iritabil și boala celiacă (intoleranța la gluten). 


Frunzele de dafin sunt bune pentru sistemul respirator

Uleiul esențial din frunze de dafin poate să fie folosit când ai probleme respiratorii, deoarece ajută la eliminarea mucusului și la eliberarea căilor nazale. Folosește câteva picături de ulei esențial de dafin pentru a face inhalații sub prosop. 


Frunzele de dafin sunt bune pentru păr

Folosește frunzele de dafin în locul balsamului de păr, deoarece acestea împiedică uscarea excesivă a părului și apariția vârfurilor despicate, îl hidratează și previn mătreața. Lasă la infuzat câteva frunze de dafin și folosești apa ca să clătești părul. 


Frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatorii

Sunt utile în special persoanelor care suferă de artrită, deoarece frunzele de dafin reduc apariția inflamațiilor în corp. 


Frunzele de dafin sunt bune pentru inimă

Aceste frunze conțin acid cafeic, un compus care întărește inima și o protejează de boli grave. 


Funzele de dafin oferă protecție împotriva cancerului

Potrivit specialiștilor, dafinul are anumiți compuși și antioxidanți puternici care protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Folosirea frunzelor de dafin poate să împiedice celulele sănătoase să se transforme în celule canceroase. 


Frunzele de dafin sunt bune pentru diabetici

Aceste minunate frunze sunt deosebit de utile persoanelor care suferă de diabet. Dacă folosești frunze de dafin la mâncăruri, trebuie să știi că acestea reglează nivelul zahărului din sânge și împiedcă fluctuațiile bruște ale glicemiei. 


Frunzele de dafin sunt bune pentru stres și anxietate

Frunzele de dafin conțin linalool, un compus care are un ușor efect sedativ, înlăturând stresul și anxietatea. Pirin urmare, dacă ești o persoană foarte stresată și suferi de anxietate, folosirea frunzelor de dafin în bucătărie te poate ajuta să ameliorezi aceste probleme. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod