Ce afecțiuni poți trata cu apă cu lămâie?

Lămâile conțin 64% din consumul zilnic recomandat de vitamina C și au un conținut bogat de substanțe fitochimice.
Numeroși experți recomandă să ne începem ziua cu un pahar de apă cu lămâie. Este preferabil să încălzești puțin apa înainte și apoi să adaugi zeama proaspăt stoarsă de la o lămâie. Dacă bei acest pahar cu apă caldă și lămâie dimineața, poți să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate. Iată și ce afecțiuni poți trata cu apă cu lămâie!

Care sunt problemele pe care le poți ameliora cu apă cu lămâie?


Este cunoscut faptul că sucul de lămâie conține vitaminele C și B, antioxidanți, proteine, fosfor, flavonoide, uleiuri volatile, potasiu și carbohidrați. Proprietățile antibacteriene și antivirale ale sucului de lămâie întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Dacă îți începi ziua cu un pahar cu apă cu lămâie, vei îmbunătăți digestia, vei combate poftele alimentare nesănătoase și îi vei oferi un mediu alcalin corpului tău, reușind să echilibrezi în mod eficient pH-ul corpului.
Iată ce mai poți face cu ajutorul acestui lichid magic!

1. Vindeca acneea

Prin reducerea acidității corpului, apa caldă cu lămâie va împiedica apariția acneei. Poți chiar să te speli pe față cu apă cu lămâie și să îmbunătățești starea pielii.

2. Elimina pietrele la rinichi

Conținutul bogat de potasiu face ca lămâia să fie foarte benefică atunci când vine vorba de prevenirea formării oxalatului. Acest lucru se datorează faptului că acest mineral poate crește nivelul de citrat în urină.

3. Întări sistemul imunitar

Lămâile sunt excelente și pentru sistemul limfatic, care, la rândul său, ajută sistemul imunitar să scape de agenții patogeni.

4.
Ameliorează durerea vezicii biliare


Dacă bei un pahar de apă caldă cu lămâie în timpul prânzului, vei ajuta corpul să elimine pietrele biliare și să amelioreze durerea pe care o provoacă.

5. Trata gripa și răcelile

Lămâia este un antioxidant natural bogat în vitamina C și poate astfel să stimuleze sistemul imunitar și să ajute organismul să lupte împotriva gripei și răcelilor. Datorită proprietăților antibacteriene și antivirale ale acestui fruct, consumul de apă caldă cu lămâie în timpul sezonului rece va servi drept cea mai bună protecție împotriva bolilor sezoniere.

6.
Reduce inflamațiile


Consumul de apă cu lămâie te poate ajuta să reduci inflamația din organism, datorită puternicelor proprietăți antiinflamatoare pe care le are.

7. Trata colita

Colita este o afecțiune rezultată în urma dezechilibrului nivelului acid - alcalin din organism. Poți trata această afecțiune cu ajutorul unui consum regulat de apă cu lămâie, care va echilibra nivelul pH-ului și va reduce aciditatea din sânge.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod