Bucataria chinezeasca - sursa longevitatii

Daca vorbim despre o masa bogata si cat mai variata - cam asa cum se mai intampla la noi la nunti, botezuri, revelioane sau... parastase - atunci trebuie sa nu neglijam preparatele din carne de pasare.

Traditia romaneasca are, din acest punct de vedere, elemente comune cu aceea a orientalilor, caci gainile si - mai ales - puii lor, gastele, ratele, prepelitele, porumbeii si fazanii sunt delicii gasite atat in meniurile noastre traditionale, cat si pe mesele multor locuitori ai Extremului Orient.


Din motive practice, ma voi opri asupra unor retete culinare mult mai la indemana oricarei gospodine: cele din carne de pui si de rata.

Pui cu flori de iasomie

Medicina traditionala chineza recomanda carnea de pui de gaina ca fiind de mare ajutor in cazul edemelor, pentru stoparea diareei si a urinarilor prea frecvente, precum si a metroragiilor, dar si pentru refacerea lactatiei la proaspetele mame si indepartarea starii dispeptice a acestora. Adesea, carnea de pui este prescrisa ca un remediu impotriva anorexiei si pentru cresterea in greutate a celor subponderali.


Preparatul descris aici are si un efect de relaxare a sistemului nervos si reducere a tensiunilor nervoase. El tonifiaza circulatia sanguina, imbunatatind calitatea sangelui, astfel constituind un stimulent puternic al energiei fizice si indepartand anemia si starea generala de slabiciune.

Intr-un castron, se amesteca o lingura de vin, doua albusuri de ou, o lingura de malai si o
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 7 Ian 2009, 16:34
    ceaiul de orz

    Ceaiul de orz este bun pentru a slabi: combate retentia de apa, elimina toxinele si grasimile.

    0
    1

  • lilia pe 22 Mai 2008, 15:43
    ceai de flori de iasomie

    As vrea sa stiu ce intrebuintari are iasomia.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod