Beneficiile uleiului de argan: 6 motive să-l ai în casă

Uleiul de argan era folosit în trecut pentru a vindeca rănile, trata infecțiile pielii, hidrata pielea și menține sănătatea părului. Iată care sunt beneficiile uleiului de argan, pe lângă cele enumerate mai sus!
Ce proprietăți ale uleiului de argan îți pot fi de folos?

1. Tratează acneea și alte afecțiuni ale pielii


Uleiul de argan reduce inflamațiile pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczemele. Utilizarea acestui ulei poate întineri și oxigena celulele pielii.

2. Îmbunătățește sănătatea ficatului


Studiile efectuate au ajuns la concluzia că uleiul de argan ne poate proteja organismul împotriva bolilor hepatice. În timpul testelor de inducere a disfuncției hepatice, uleiul de argan a menținut producția de insulină chiar și când ficatul era supus stresului.

3. Previne cancerul


Având un conținut bogat de antioxidanți, uleiul de argan ajută la reducerea tumorilor și a altor creșteri canceroase. Squalena din uleiul de argan protejează organismul împotriva cancerului de piele.

4. Vindecă rănile și arsurile


Uleiul de argan accelerează procesul de vindecare și previne infecțiile rănilor. Un studiu efectuat asupra arsurilor de gradul 2 a arătat că arsurile tratate cu ulei de argan s-au vindecat mai repede.

5. Întinerește pielea


Expunerea la raze ultraviolete poate accelera deteriorarea pielii. Utilizarea uleiului de argan favorizează regenerarea celulelor pielii și elimină apariția petelor cauzate de înaintarea în vârstă și a cicatricilor.
De asemenea, uleiul de argan stimulează oxigenarea celulelor și reînnoiește celulele pielii, făcând pielea mai elastică și mai fină.

6. Stimulează sănătatea cardiovasculară


Acizii grași linoleici și oleici ajută la reducerea colesterolului rău, în timp ce mențin nivelul colesterolului bun, ajutând în acest fel la prevenirea atacurilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale. În plus, acest ulei ajută la reducerea apariției bolilor cardiace.

Cum poți include uleiul de argan în rutina zilnică?


Cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, uleiul de argan este folosit ca un hidratant pentru piele. Pune o picătură de ulei de argan în mână și întinde pe picioare, brațe, gât și față.
Insistă în zonele dure, cum ar fi coatele și genunchii. 

Uleiul de argan este folosit și ca balsam de păr, mai ales dacă ai firul de păr uscat și fragil. În funcție de lungimea părului, folosește 1-2 picături și masează părul la vârfuri.

Folosit în locul altor uleiuri, uleiul de argan (doar varianta comestibilă) poate fi folosit în salate sub formă de dressing, în sosuri sau chiar și ca un sos pentru pâine. Poate fi folosit în loc de unt sau ulei de măsline.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod