Aurul, ca remediu homeopatic, si depresia...

Aurul ca atare nu este o substanta cu valente terapeutice deosebite in alopatie. Exista saruri de aur care se folosesc in unele afectiuni reumatismale si diferite preparate "exotice" de origine asiatica in care se regasesc urme de aur. Ca remediu homeopatic insa, aurul are niste indicatii foarte interesante si utile si sta la baza unui tip constitutional bine definit, cu trasaturi puternice, dar si puncte slabe.

Aurum, ca tip constitutional, este un individ foarte muncitor si ambitios. Responsabil si disciplinat, serios si constiincios, focalizat pe cariera, el isi stabileste standarde inalte, doreste sa fie cel mai bun si lucreaza plin de insufletire, convins fiind ca este mai capabil decat altii in ceea ce face... si de multe ori chiar este. Nu este de mirare ca urca rapid pe scara sociala si ajunge sa fie pretuit de ceilalti pentru valoarea sa, asa cum si aurul, ca metal pretios, este intotdeauna dorit si apreciat.


Fiind un perfectionist insa, el isi reproseaza ca nu a facut destul, ca nu si-a indeplinit suficient de bine sarcinile, fiind cuprins de mustrari de constiinta, care-l imping si mai mult sa se dedice muncii sale. Intr-un final, poate ajunge sa aiba iluzia ca nimic din ceea ce a facut n-a iesit bine, ca si-a neglijat activitatea, ca totul este un esec si ca locul lui nu este in aceasta lume.

Frustrat in eforturile lui de a face totul perfect, devine iritabil, uneori dominat de ganduri violente si accese de manie. Poate ajunge chiar la o adevarata depresie, pentru ca, in acelasi timp, el este un individ slab pe plan emotional, rafinat, usor de ranit, vulnerabil, predispus la traume emotionale, cu sentimentul ca este abandonat, parasit de cei dragi. Aceasta slabiciune insa cu greu razbate la suprafata; doar in timpul somnului lasa sa-i scape scancete pe care nu le poate controla.


Aurum este in mod particular sensibil la suferinta sufleteasca, dezamagirea in dragoste, umilinta, esec profesional, dezamagire, in general. Cand echilibrul sau emotional se rupe, se indreapta cu pasi repezi catre o stare de depresie (de exemplu, dupa falimentul firmei la care a muncit atatia ani), o depresie "neagra", profunda, cu tendinta de sinucidere (vazuta ca o ultima solutie), de multe ori aruncandu-se de la geam, desi are o frica accentuata de inaltime. In zilele noastre, goana la volanul masinii intr-o astfel de stare este o alta modalitate de "a parasi scena" pentruAurum.

Dar nici macar aceasta depresie nu este intotdeauna vizibila decat cand este prea tarziu... Cei din jur ajung sa spuna ca nimeni nu s-ar fi asteptat la asa ceva! Un exemplu tipic este cel al bancherilor americani din timpul crahului financiar din anii '30 ai secolului trecut, multi dintre ei aruncandu-se de la ferestrele zgarie-norilor.
Pare greu de crezut la prima vedere, dar multi dintre ei ar fi putut fi salvati de acest remediu care a scos multi oameni din depresii aproape de netratat... Sigur, fara sa consideram ca folosirea sedativelor este un tratament!

O oarecare usurare o obtine ascultand muzica, dar nu orice fel de muzica ci, in special, muzica clasica.

Aurum poate fi un tip foarte religios, ghidandu-si viata dupa principii morale sanatoase si practicand rugaciunea sau alte forme de meditatie. Insa, in ciuda activitatii spirituale, tot ajunge sa fie coplesit de depresie la un moment dat si sa aiba nevoie de suport din exterior pentru a depasi starea respectiva.

Esecul financiar nu este singura cauza pentru depresie la Aurum. Un esec sentimental poate avea un rezultat asemanator. Sigur, nu intotdeauna tabloul este atat de pesimist, depresia are forme variate, mai grave sau mai putin grave, si exista si alte remedii care sa fie de folos intr-o astfel de stare.
Daca insa contextul este asemanator cu ceea ce am descris mai sus, aproape sigur, remediul care-l va scoate pe pacient din aceasta stare va fiAurum Metallicum.

Ce potente vor fi necesare, cat de des repetate, ce se poate intampla in timpul tratamentului, ramane la latitudinea medicului homeopat sa aprecieze, dar, daca intelegem aceste lucruri, putem ajuta medicul sa gaseasca mai usor solutia potrivita.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionescu Kamelia pe 4 Iul 2008, 13:42
    o alta incercare

    Ma regasesc in tipologia prezentata mai sus, tratez de 25 de ani o depresie la care fac recaderi, a devenit ingrozitor de greu sa traiesc asa, am nevoie de ajutor, un alt fel de tratament pentru ca nu am obtinut un rezultat pozitiv cu tratamentele psihiatrice. Va rog mult sa ma contactati de urgenta, acum ma aflu intr-o alta recadere dupa decesul tatalui meu si urmeaza nunta fiicei mele in luna august la doua saptamani dupa parastasul de sase luni al tatalui meu, am avut si multe pierderi de bani, simt ca nu mai pot sa fac fata, ca clachez definitiv, ammare nevoie de ajutor. Va multumesc anticipat. Kamelia Ionescu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod