Apa, sursa vietii

In acest articol vom afla lucruri minunate despre apa, lucruri pe careoamenii, in agitatia vietii cotidiene, le-au uitat. Cu totii am invatatla scoala ca planeta noastra este formata in proportie de 70% apa. Dacaprocentul respectiv s-ar modifica, viata de pe Pamant ori ar dispareaori ar suferi anumite mutatii care ar schimba pentru totdeauna planeta.

La fel am invatat despre organismul uman (adult) ca este si el format totdin 70% apa. Din corelarea celor doua informatii intelegem ca oamenii,pentru a se pastra sanatosi trebuie sa pastreze in corpul uman, caintr-un rezervor, cel putin 70% apa.

Din pacate pentru a ne pastra sanatosi nu este suficient sa pastramacest procent. Calitatea apei este si ea foarte importanta. In ultimiiani miscarea ecologista a scos in evidenta faptul ca poluarea apelorduce la schimbarea mediului de viata de pe planeta.

Acelasi lucru se intampla si in organismul uman. Calitatea apei pecare oamenii o asimileaza, din diferitele bauturi si alimente pe care leconsuma, le afecteaza direct nivelul de sanatate. De calitatea alimentelorsi a apei pe care o consumam suntem direct raspunzatori.

Nimeni nu ne obliga sa consumam alimente sau lichide ce contin nenumaraticompusi chimici mai mult sau mai putin toxici.
Singuri putem sa facemselectia acestor produse, nu trebuie decat sa ne informam si sa aflamastfel ce este benefic si ce nu este benefic organismului nostru.

Cantitatea de apa din corp este atent monitorizata de creierul nostru,unde exista un centru care regleaza metabolismul apei. Cand cantitatea deapa scade sub 70%, acest centru declanseaza setea si astfel noi stim catrebuie sa bem mai multa apa. Adesea oamenii ignora acest semnal sau seamagesc consumand multe sucuri acidulate, cafea, ceaiuri sau alte bauturi,dar organismul lor are nevoie doar de apa, simpla, curata, proaspata.

Prin ignorarea acestor semnale oamenii forteaza organismul salucreze cu un deficit de apa si astfel el trece la reciclareaapei din corp. Reciclarea apei duce la constipatie si la scadereaeliminarii reziduurilor din interiorul corpului, toate acestea ducandla imbolnavire. Simplificand mult putem spune ca, atunci cand suntbolnavi, oamenii sunt de fapt insetati. Reglarea cantitatii de apa ducela insanatosirea organismului.

Despre proprietatile curative ale apei oamenii au stiut inca din vremuriimemoriale. Numeroase desene rupestre demonstreaza ca omul preistoricstia sa vindece rani grave si malformatii cu ajutorul apei.
In toatereligiile antice apa era simbolul purificarii. In Egipt, China, India,Grecia antica se prescria folosirea terapeutica a apei. Chiar si inVechiul si Noul Testament abunda textele cu puterea curativa a apei,Iisus implinind diverse minuni cu ajutorul ei.

In epoca moderna, mai exact in ultimii 20 de ani s-au facut multestudii si experimente pentru a se cunoaste mai multe despre efectelecurative ale terapiilor cu apa. Cele mai spectaculoase rezultate le-aobtinut japonezul Masaru Emoto. In urma experimentelor sale el a ajunsla concluzia ca: "Apa este un element viu, capabil sa interactionezecu ambientul natural si cu fiintele vii. Detin dovezi stiintifice caapa percepe sentimentele noastre, emotiile, cuvintele, rugaciunile,<asculta> muzica si reactioneaza in mod divers la acesti stimuli, ca sicand ar putea sa-i aprecieze valoric."

Pe scurt, in experimentele respective, Masaru Emoto a pus apa distilataintr-o eprubeta, dupa care, in apropierea ei, diferite persoane aurostit cuvinte senine si blande precum "mama", "iubire", "inger","multumire". Dupa ce a inghetat apa din eprubeta, a fotografiat cristalelede apa care luasera forme superbe, armonioase, geometrice. Aceeasi apaa fost, dupa aceea, supusa unui "tratament" cu cuvinte dure si negativede genul: "razboi", "moarte", "sange", "demon".
Cristalele obtinute dupainghetare erau complet diferite, devenisera asimetrice, contorsionate,scurte, parca erau speriate si devastate.

Acelasi experiment a fost facut folosind de data aceasta muzica. Atuncicand apa a "ascultat" Mozart, Vivaldi, Schubert, Beethoven s-au obtinutcristale de o frumusete si culoare divina. Cand apa a "ascultat" muzicahard rock si heavy metal cu texte dure si violente, cristalele obtinutepareau sa fi explodat, erau rupte si strivite. Imediat dupa acesttratament dur apa a fost pusa sa "asculte" muzica pop despre dragoste,de exemplu melodia "Yesterday" a Beatles-ilor si cristalele si-au revenit,devenind din nou extrem de armonioase.

Un alt experiment a fost facut cu ajutorul unui calugar dintr-un templujaponez. Dupa o furtuna, dintr-un lac agitat cu apa tulbure, au fostluate cateva eprubete cu apa. Dupa ce eprubetele au fost trimise lalaborator calugarul respectiv s-a rugat si a meditat cam o ora pe malullacului, apa acestuia linistindu-se si devenind limpede si cristalina,desi vremea era inca innorata.

Experimentul respectiv a fost confirmat odata cu cercetarea apei dinsanctuarul crestin de la Lourdes care, dupa inghetare, prezenta aceleasiforme gometrice, armonioase si frumoase.
Toate aceste experimente nearata ca apa este usor influentata de emotiile si de gandurile noastre.

Sa ne imaginam cum reactioneaza cele 70 de procente de apa, din organismulunui om care este supus tot timpul unor stimuli negativi. Credca nu trebuie sa ne mai mire ca organismul omului respectiv seimbolnaveste. Acum ne este mai usor sa intelegem de ce toate religiilemari ale lumii pun accent pe cultivarea emotiilor si gandurilor pozitivesi au creat acele forme de meditatie prin rugaciune. Ne este mai usorsa intelegem sfatul medicului care ne recomanda sa bem in fiecare zicel putin 2-2,5 litri de apa.
In concluzie, daca dorim sa avem o viata frumoasa trebuie sa avem grijasa bem multa apa proaspata in fiecare zi si, de asemenea, sa fim atentila modul in care gandim si actionam pentru a nu influenta negativ apadin interiorul nostru.

Informatiile au fost extrase din materialele prezentate de maestrultaoist Mantak Chia la workshop-urile organizate in Bucuresti in anii 2001,2002, 2003.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea pe 21 Nov 2010, 18:48
    apa

    apa este importanta ganditiva ca muti din alte tari nu au apa de baut cand noi iarasi consumam apa cu multa nemilostenie

    2
    0

  • deea pe 21 Nov 2010, 18:43
    sdd

    apa este cel mai important

    1
    0

  • mhldvrc pe 21 Apr 2008, 10:22
    Apa

    Interesant, oare chiar asa sa fie?

    1
    0

  • ioana pe 16 Apr 2008, 14:40
    apa

    mie imi place referatul si daca nu va convine literele prea mici puteti sa le faceti mai mari...

    1
    0

  • cipry pe 4 Apr 2008, 14:25
    apa

    ba nene la-so dreku de treaba

    1
    0

  • BASESCU pe 16 Mar 2008, 17:13
    BASESCU

    OMULE E PREA MULT

    1
    0

  • David Petra pe 10 Mar 2008, 15:07
    reclamele

    si va rog daca doriti sa afisati reclame sa le afisati doar pe o parte ca mai multe reclame sunt decat scris dar literele sa fie mai MARI mai MARI

    1
    0

  • David Petra pe 10 Mar 2008, 15:05
    apa

    abia pot citi asa mici sunt literele iar daca le scot la imprimanta sunt si mai mici deci va rog daca se poate literele sa fie macar de 2 ari mai mari DE 2 ORI mai mari

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod