Anemia: Ce este şi două tratamente naturiste care te ajută să scapi de ea

Anemia este o afecţiune care apare atunci când hemoglobina, molecula ce se găseşte în globulele roşii din sânge suferă modificări la nivel calitativ sau cantitativ.
Anemia este o afecţiune care apare atunci când hemoglobina, molecula ce se găseşte în globulele roşii din sânge suferă modificări la nivel calitativ sau cantitativ. Hemoglobina este cea care transportă oxigenul de la plămâni către ţesuturi şi organe, astfel că diminuarea cantităţii acestor molecule prezente în globulele roşii reduce şi cantitatea de oxigen prezent la nivelul organelor, cauzând anemia.

Anemia este cea mai frecventă afecţiune a sângelui în SUA. Ea afectează  3,5 milioane de americani, femeile şi persoanele cu boli cronice fiind categoriile sociale cu cel mai ridicat risc de a se îmbolnăvi. Acest lucru se poate întâmpla din cauza pierderii de sânge din perioadă mentruatiei, la femei şi dietei sărace sau afecţiunilor medicale instalate, în cazul bătrânilor.

În prezent, există peste 400 de tipuri de anemie, ce se grupează în 3 categorii:


1. Anemia provocată de scăderea sau deficitul producţiei de globule roşii în sânge
Atunci când organismul produce prea puţine globule roşii sau când acestea nu funcţionează corect, pot apărea diferite afecţiuni precum: anemia feripriva, deficienţă de vitamine sau probleme ale măduvei oasoase.
Anemia feripriva este cauzată de lipsa fierului din organism. Este un tip de afecţiune care se instalează treptat şi este detectată doar atunci când apar consecinţe. Un regim alimentar sărac în fier poate genera apariţia anemiei, mai ales în cazul sugarilor, copiilor, adolescenţilor, veganilor şi vegetarienilor. Anemia prin deficit de Vitamină B12 şi acid folic apare atunci când organismul nu poate absoarbe aceste vitamine din alimente.

2. Anemia provocată de pierderea de sânge
Atunci când globulele roşii din sânge sunt pierdute prin sângerare se pot instala afecţiuni precum: ulcere, hemoroizi şi gastrită (inflamaţia stomacului) şi chiar cancer.

3. Anemia cauzată de distrugerea globulelor roşii din organism
Atunci când globulele roşii sunt fragile şi nu pot rezista stresului sistemului circulator, ele se pot rupe prematur, cauzând un tip de anemie, numită anemie hemolitică.
Ea poate fi prezentă de la naştere sau se poate dezvolta mai târziu. Uneori nu există cauza cunoscută a apariţiei acesteia, însă dintre cele cunoscute menţionăm: afecţiuni moştenite precum talasemia, diferite infecţii, medicamente, venin de şarpe sau păianjen, toxinele bolilor din ficat sau rinichi, etc.

Remediile naturiste – eficiente în tratatea anemiilor, fără reacţii adverse


Fitoterapia, utilizată în scop terapeutic, are o vechime de mii de ani şi o eficientă dovedită. Terapia în cazul anemiei constă în construirea moleculelor din globulele roşii, numite hemoglobine.

Fructele de Acai şi Noni înlătură oboseală şi astenia provocate de anemie

Fructele de Acai ce cresc doar pe palmierii din Florida sunt adevărate surse naturale de înlăturare a anemiei.
Conţinutul de vitamine B şi oligoelemente, între care Potasiu şi Fier, ajuta la funcţionarea optimă a organismului. Noni, este un fruct originar din sud-estul Asiei, bogat în vitamine şi minerale, precum Vitamina C, Vitamina A şi Fier, cu un efect puternic energizant şi regenerant.

Fitocomplexul din capsulele Extracte Esenţiale ajută construirea globulelor roşii necesare organismului, pentru a transportă cantitatea de oxigen necesară către organe, astfel încât previne apariţia anemiei şi a altor afecţiuni determinate de lipsa acestor vitamine şi minerale. Eficacitatea plantelor medicinale precum Noni şi Acai este dată de calitatea şi cantitatea componenţilor bioactivi pe care acestea le conţin.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evamonica pe 29 Apr 2012, 18:00
    Fructe

    Aveam nevoie de denumiri de fructe de la noi din tara. Stiu ca murele si afinele ajuta mult.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod