Dureri de spate

8 remedii naturale pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Sciatica este un termen care descrie durerea de la nivelul spatelui până spre picior care este cauzată de inflamaţia nervului sciatic.
Acest nerv este cel mai lung nerv din organism şi porneşte din partea inferioară a spatelui şi coboară până la picior. Acest nerv joacă un rol vital în forţa, sensibilitatea şi mobilitatea picioarelor. Sciatica este adesea ignorată şi tratată necorespunzător, ceea ce poate duce la probleme grave de mobilitate. Principalele simptome ale sciaticii sunt slăbiciunea, durerea, amorţeala şi furnicăturile la nivelul picioarelor, precum şi o durere ascuţită şi o senzaţie de arsură la nivelul inferior al spatelui. Durerea extremă te poate împiedica să te mai poţi mişca şi nu dispare nici măcar cu cele mai puternice analgezice.

Conform organichealthhouse, datele statistice arată că aproximativ 40% din populaţia lumii suferă de sciatică sau o va experimenta cel puţin o dată în viaţă.
Utilizarea anlgezicelor pentru a trata problema nu este eficientă pe termen lung şi poate face mai mult rău decât bine.

Din fericire, există 8 remedii naturale care te vor scăpa de durere şi îţi vor reda mobilitatea:

Remedii naturale nerv sciatic: Acupunctura


Acupunctura e o formă alternativă de medicină care se bazează pe inserarea acelor pe anumite puncte ale corpului pentru a calma durerea. Prin stimularea acestor puncte, acele declanşează eliberarea de endorfine şi ankefaline în organism, care stimulează fluxul sanguin în zona respectivă şi relaxează muşchii afectaţi. Acupunctura poate oferi rezultate după un singur tratament şi este una dintre cele mai populare tratamente alternative de medicină împotriva mai multor tipuri de durere.

Remedii naturale nerv sciatic: Ajustarile chiropractice


Chiropraxia poate reduce durerea de spate şi este o metodă eficientă şi sigură pentru restaurarea vertebrelor aliniate în mod necorespunzător în organism. Această metodă poate, de asemenea, reduce inflamaţia nervului sciatic, ceea ce va îmbunătăţi rapid mobilitatea.

Pungile de gheaţă


Punerea pungilor de gheaţă pe zonele dureroase ale spatelui timp de 20 de minute poate reduce durerea. Cu toate acestea, nu ar trebui să aplici niciodată gheaţă direct pe piele, ci doar înfăşurată într-un prosop.
Repetă metoda de 3 ori pe zi pentru obţinerea celor mai bune rezultate.

Alternează pungile fierbinţi şi cele reci


Pungile de gheaţă pot reduce temporar durerea, deci nu e un rezultat pe termen lung. Din fericire, alternând între rece şi cald sau făcând o baie fierbinte după terapia cu gheaţă e un remediu mult mai eficient/ Aceste modificări ale temperaturii vor stimula fluxul sanguin şi limfatic şi vor reduce inflamaţia şi durerea.

Remedii naturale nerv sciatic: Exerciţii de stretching uşoare şi yoga


Yoga și stretchingul pot îmbunătăți semnificativ mobilitatea și pot reduce durerea pe care o simţi la nivelul spatelui şi picioarelor. La început, chiar şi stretch-urile uşoare pot fi o provocare, dar făcându-le de 3 ori pe săptămână pot ajuta organismul să se adapteze şi să-ţi permită să treci la unele mai provocatoare.

Remedii naturale nerv sciatic: Masajul


Masajele cu uleiuri esenţiale şi uleiuri din plante medicinale pot ameliora durerea de spate şi membre şi pot reduce inflamaţia nervului sciatic.

Uleiuri esenţiale şi plante


Natura ne oferă multe ierburi şi plante care sunt puternici agenţi antiinflamatori şi pot trata uşor sciatica. Poţi folosi ierburi proaspete sau uscate sub formă de ceai, dar şi masaje cu uleiul esenţiale pentru tratarea durerlor sciatice.
Utilizează lavanda, kratom, salvie, muşeţel, turmeric, floare de tei, lemn dulce, arnica, sunătoare  pentru rezultate optime.

Un somn bun de noapte


A dormi bine peste noapte este un lucru foarte important pentru sănătatea noastră generală, inclusiv pentru muşchii şi nervii noştri. 6-8 ore de somn pe noapte îi va permite corpului să refacă muşchii şi nervii şi să scadă durerea.

Dacă simptomele nu dispar, mergi la medic pentru o tratare corespunzătoare!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod