7 băuturi care te ajută să adormi mai repede

Îți este greu să adormi și te scoli des în timpul nopții? Alege băutura potrivită și vei reuși să adormi mult mai ușor, iar a doua zi vei avea energie și zâmbetul pe buze.
Băuturile cu efect calmant și liniștitor înainte de culcare sunt ideale pentru un somn profund. Nu înseamnă că trebuie să te limitezi la apă, ci te poți răsfăța cu arome speciale înainte de a merge la culcare.

 
Iată ce băuturi te ajută să adormi ușor și neutralizează insomnia:

 
1. Ceaiul de mușețel și levănțică

Precis ai auzit de efectul relaxant al acestor două plante deci de ce să nu le combini pentru a le intensifica beneficiile? „Mușețelul și levănțica includ compuși utili pentru relaxarea sistemului nervos. Prin combinarea lor se obține calmare, relaxare și eliminarea tensiunii. Este o băutură extrem de eficientă mai ales dacă folosești computerul sau telefonul exact până în momentul în care te culci”, potrivit dr.
Marie Ruggles, nutriționist. Pentru a crea băutura ideală pune 2 pliculețe de ceai de mușețel într-o cană cu apă clocotită, lasă 10 minute, apoi adaugă 2 picături de ulei de levănțică.

 
2. Sucul de vișine

Dacă vrei o savoare fructată înainte de a adormi, sucul de vișine ar putea fi remediul potrivit pentru tine. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care consumă 200ml de suc de vișine de două ori pe zi timp de minimum 2 săptămâni au probleme cu insomnia mult mai rar. Vișinele au proprietăți antiinflamatoare și favorizează odihna. Asigură-te că alegi sucul natural de la magazin, fără zahăr sau arome adăugate.

 
3. Smoothie cu unt de migdale

Combină lapte de soia, unt de migdale și o banană în blender. Toate trei sunt surse excelente de magneziu, mineralul care te ajută să adormi mai repede și să ai un somn profund până dimineața.
Magneziul are un efect de calmare și activează neurotransmițătorii care reglează somnul liniștit.

 
4. Laptele cald

Te ajută laptele să dormi mai bine? Cu siguranță. Dacă îți place gustul laptelui, nu ezita să-l transformi în ultima băutură de dinainte de culcare. „Efectul benefic al laptelui se poate explica datorită conexiunii pe care o realizează între vârsta adultă și copilărie. Asociem amintiri plăcute cu simplul pahar cu lapte cald, iar stresul și tensiunea acumulate sunt lăsate în urmă. Este asemănător cu o pătură moale și o îmbrățișare. Toarnă 300 ml, încălzește laptele și bucură-te de gustul plăcut al copilăriei”, recomandă dr. Ruggles.

 
5. Laptele rece

Nu-ți place laptele cald? Nicio problemă, îl poți bea și rece. Potrivit cercetătorilor din Japonia, laptele rece consumat de persoanele active are un efect util asupra somnului, asigurând adormirea în cel mult 30 de minute.

 
6. Laptele de cânepă

Această băutură utilizată drept alternativă pentru produsele lactate este o sursă bună de acizi grași de tip Omega-3. Potrivit specialiștilor, consumul de lapte de cânepă timp de cel puțin o lună reduce problemele asociate cu insomnia deoarece crește producția de melatonină.
De asemenea, crește durata somnului cu aproximativ o oră în fiecare noapte. Fii atent însă ce variantă alegi pentru că excesul de zahăr nu te va ajuta deloc, ci ar putea accentua agitația, îngrijorarea sau stresul acumulat.

 
7. Ceaiul de iarbă de lămâie

Nu îți place gustul ceaiului de mușețel dar ai vrea totuși să încerci un ceai înainte de a te culca? Dă o șansă celui preparat din iarbă de lămâie. În cadrul studiilor realizate s-a demonstrat că acest ceai consumat timp de cel puțin 2 săptămâni reduce anxietatea cu 20% și insomnia cu 42%. Este ideal să-l consumi după o zi stresantă, care te-a obosit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod