Turmeric

6 situaţii în care turmericul îţi poate face rău

Este un superaliment folosit de secole pentru proprietăţile sale curative, însă poate să aibă şi efecte adverse. Descoperă câteva situaţii în care turmericul trebuie evitat!
Pulberea de turmeric este folosită pentru a prepara curry-uri, lapte cu turmeric, orez, dar şi în supe/ciorbe sau smoothie-uri. Ea are un puternic efect antiinflamator, ameliorând diverse tipuri de dureri. Pe lângă efectele sale antiinflamatoare, turmericul are grijă de sănătatea inimii, a creierului şi creşte imunitatea.

De asemenea, datorită substanţei active, numită curcumină, turmericul împiedică formarea, proliferarea şi invazia cancerului. Are o mulţime de beneficii atunci când este consumat în cantităţi normale.
Însă când foloseşti suplimentele cu turmeric trebuie să ai mare grijă şi să nu depăşeşti dozele recomandate, deoarece pot să aibă efecte adverse mai ales dacă ai anumite probleme de sănătate sau iei unele medicamente. Iată care sunt situaţiile în care un consum mare de turmeric poate să îţi facă rău. Când trebuie să eviţi turmericul?


1. Când iei medicamente pentru tensiune şi diabet


Potrivit speccialiştilor, o cantitate mare de turmeric poate să potenţeze efectele medicamentelor pe care le iei pentru hipertensiune şi diabet, acest lucru determinând o serie de efecte adverse negative, cum ar fi: bătăi neregulate ale inimii, vedere înceţoşată şi o stare de confuzie.

Ai mare grijă atunci când iei suplimente de turmeric în cazul în care urmezi şi un tratament pentru diabet şi hipertensiune arterială.
Nu exagera cu turmericul în aceste situaţii!


2. Când ai o problemă legată de coagularea sângelui


Turmericul poate diminua capacitatea de coagulare a sângelui şi provoacă hemoragie, prin urmare este de preferat să nu îl consumi în cantităţi mari dacă iei medicamente anticoagulante. Aceste efecte au fost constatate în cazul unui consum foarte mare de turmeric, prin urmare dacă îl foloseşti în mâncăruri sau iei suplimente încearcă să te limitezi la o cantitate mică.

De asemenea, este recomandat să încetezi administrarea suplimentelor cu turmeric cu două săptămâni înainte de o intervenţie chirurgicală pentru a preveni efectele sale asupra coagulării sângelui.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod