5 soluţii naturale şi eficiente pentru durerile în gât

Propolisul este considerat cel mai puternic antibiotic natural. Acesta dezinfectează mucoasa respiratorie, distrugând bacteriile, virusurile și fungii.
Aerul rece şi vântul de afară pot să-ţi afecteze gâtul şi să favorizeze apariţia inflamaţiilor dureroase. Ca să nu apelezi din start la antibiotice îţi propunem să încerci câteva soluţii naturale, dar care au un eficienţă garantată. Potrivit specialiştilor naturopaţi, gălbenelele, cătina, bergamota, precum și propolisul sunt considerate „anestezice” naturale care calmează rapid durerile în gât.


Durerile acute de gât se caracterizează prin:


  • înroșirea și umflarea amigdalelor și/sau faringelui;
  • senzație de usturime și/sau uscăciune  în gât;
  • dificultăți la înghițire;
  • răgușeală.

Cele mai frecvente boli manifestate prin durere în gât sunt: amigdalita, faringita și laringita.

Amigdalita este o inflamație de origine infecțioasă (virală sau bacteriană) a amigdalelor. Debutează cu senzație de usturime în gât, apoi apare durerea la înghițire, iar uneori durerile iradiază spre urechi.
Acestea pot fi însoțite de febră, stare de oboseală, tuse, mărirea ganglionilor, vărsături.

Faringita este inflamația faringelui. Este una dintre cele mai comune afecțiuni din sfera ORL și poate afecta pe oricine, adulți sau copii. Ea se manifestă prin dureri în gât, febră, dificultăți la înghițire, dureri la nivelul urechilor. Deseori, ganglionii limfatici ai gâtului sunt umflați. Faringita poate fi însoțită de otită acută, sinuzită sau bronșită acută. Cel mai frecvent este de origine virală.
La copii, se dezvoltă mai ales în partea superioară a faringelui (rino-faringe). Rino-faringita acută este cea mai frecventă boală a copilăriei.

Laringita reprezintă inflamația laringelui și a corzilor vocale. Ea se manifestă prin răgușeală și dureri în gât, asociate cu tuse seacă, nas înfundat, dificultăți respiratorii. Cazurile de laringită sunt foarte frecvente în perioada noiembrie-mai. În majoritatea cazurilor, laringitele sunt provocate de virusuri, dar pot fi și bacteriene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod