5 remedii pentru nasul înfundat

De multe ori, nasul înfundat din timpul vreunei răceli te ține trează mai mult decât ai vrea.
Te întorci pe toate părțile, încercând să găsești o poziție confortabilă, în care să poți respira normal. Însă ai nevoie de câteva remedii rapide, care să te ajute pe timpul nopții. Iată care sunt acestea!

Cum poți să tratezi nasul înfundat pentru un somn liniștitor?


1. Mănâncă supă de pui înainte de culcare.


Ai auzit de nenumărate ori acest sfat de la mama ta. Conform unui studiu recent, există o serie de ingrediente benefice conținute de o porție de supă de pui. Oamenii de știință au conformat faptul că supa de pui poate ușura unele simptome ale răcelii comune și că are ușoare proprietăți anti-inflamatorii, care ne ajută să luptăm cu infecțiile respiratorii.
În plus, aburul care se ridică din supă umezește fosele nazale și le ajută să elimine mai ușor mucusul.

2. Dormi cu o pernă în plus sub cap.


Adu-ți aminte că gravitația te poate ajuta atunci când ai nasul înfundat. Când îți ții capul ușor ridicat, pasajele nazale pot fi în mod natural. O pernă în plus sub cap este suficientă pentru a ușura presiunea capului, permițându-ți să respiri mai ușor. Însă ai grijă când dormi pe spate, deoarece mucusul poate provoca o reacție de sufocare.

3. Profită de proprietățile benefice ale aburului.


Aburul este benefic pentru nasul înfundat. Dă drumul la duș, la setarea pentru apă fierbinte, până când baia se umple complet cu abur.
Mediul umed va hidrata și va înmuia mucusul, ceea ce te va ajuta să respiri mai ușor. Aburul este un decongestionant excelent. De asemenea, poți fierbe apă într-o oală. După ce a fiert apa, pune oala pe un fund de lemn, pune-ți un prosop pe cap și stai deasupra apei. Inhalează aburul, dar ai grijă să nu stai foarte aproape de apă.

4. Bea ceai neîndulcit fierbinte.


Este important să te hidratezi mai mult decât de obicei atunci când ești răcită. Un studiu olandez a descoperit corelația dintre deshidratare și creșterea producției de histamină, având ca rezultat simptome specifice alergiilor.
Creșterea aportului de lichide va subția mucusul și va desfunda nasul. Ceaiul fierbinte cu lămâie și miere este o alegere perfectă. De asemenea, poți încerca un ceai de mentă și mușețel, această combinație fiind perfectă pentru relaxare și un somn liniștitor.

5. Folosește un umidificator în dormitor.


Umidificatoarele dau un plus de umiditate aerului. Atunci când răcești iarna, dai căldura mai tare în casă și elimini conținutul de umiditate al aerului. Umidificatorului va reda această umezeală, care înmoaie și elimină mucusul mai ușor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod