5 ceaiuri care uşurează digestia şi nu te lasă la greu

Eficienţa plantelor medicinale a fost dovedită de mii de ani şi aduc beneficii nenumărate dacă ştii când să le foloseşti. Descoperă ce plante nu te lasă la greu atunci când ai mâncat mult!

Eficienţa plantelor medicinale a fost dovedită de mii de ani şi aduc beneficii nenumărate dacă ştii când să le foloseşti. Descoperă ce plante nu te lasă la greu atunci când ai mâncat mult!

 

Ai mâncat mult şi nu ştii care sunt ceaiurile cele mai indicate pentru a-ţi uşura digestia? După mesele copioase pe care le-ai luat în familie, cu ocazia sărbătorilor este binevenit un ceai care are rolul de a ajuta sistemul digestiv. Există unele plante medicinale care datorită substanţelor din conţinutul lor te eliberează de starea uşoară de greaţă pe care o resimţi atunci când mănânci mai mult decât de obicei.



Ca să nu ţi se facă rău dup ce ai mâncat mult poţi să apelezi la următoarele ceaiuri care au rolul de a uşura digestia:

1. Ceaiul de mentă

Consumat după o masă copioasă, ceaiul de mentă ajută digestia şi reduce gazele de la stomac. 


2. Ceaiul de chimen

Chimenul este micul miracol aşteptat de cei care suferă de balonări excesive şi digestie laborioasă. Este plăcut la gust, şi, recent, s-a dovedit că, în afară efectului antispastic, care combate „gazele” are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor indigeste.
În plus, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice este dezirabil când avem de-a face cu dezechilibre în flora digestivă, diaree, toxiinfecţii.


3. Ceaiul de ghimbir

Considerat o mirodenie rară şi exorbitant de scump în vechime, ghimbirul (Zingiber officinale), pe lângă gustul aromat foarte particular, conţinând toată gama între dulce, acrişor şi picant, este un ajutor preţios pentru cei care suferă de „digestie leneşă”, deglutiţie dificilă, flux scăzut de bilă, spune Dr.
Ramona Andronache, medic specialist medicină de familie cu competenţe în ecografie, de la Clinica Romgermed.


4. Ceaiul din seminţe de schinduf

Toarnă o cană de apă fiartă peste 2 linguriţe de schinduf pisat şi lasă la infuzat 3 ore. Fierbe, apoi strecoară imediat. Consumă ceaiul călduţ şi neîndulcit. Aceste seminţe stimulează metabolismul, ajutându-l să digere mult mai repede grăsimile şi împiedicându-le absorbţia.


5. Ceaiul verde


Este cunoscut faptul că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele.
Nu numai că îţi conferă multă energie (înlocuieşte cu succes cafeaua din acest punct de vedere), dar reduce şi pofta de mâncare, stimulează metabolismul, favorizând arderea mai rapidă a grăsimilor.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sandu Maria pe 30 Aug 2013, 12:27
    Tratament detoxifiere?>

    A folosit cineva zeolit lichid imbunatatit cu dhq pentru detoxifiere?

    1
    1

  • Curic Dana pe 30 Mai 2013, 12:55
    Capsule de ghimbir - import SUA

    http://www.ekilibrium.ro/articol/Produse/Tratament_limfatic/Ghimbir-39.html

    1
    1

  • andreea pe 19 Apr 2013, 01:47
    Ceai digestiv

    buna, eu am fost foarte multumita de Ceaiului D , de la fares http://www.putereaplantelor.ro/ceaiul-d-digestiv-fares-50-gr

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod