4 uleiuri esenţiale care te scapă de răceală. Te pun pe picioare rapid!

44% dintre românii cu vârsta peste 15 ani au luat cel puţin o dată în ultimele 6 luni un tratament cu antibiotic, arată un studiu recent realizat de GfK România. De ce să nu alegi diverse tratamente naturiste ca să-ţi tratezi răceala?

44% dintre românii cu vârsta peste 15 ani au luat cel puţin o dată în ultimele 6 luni un tratament cu antibiotic, arată un studiu recent realizat de GfK România. De ce să nu alegi diverse tratamente naturiste ca să-ţi tratezi răceala?

 

 

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză?


Antibioticele de sinteză pot fi utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii, dar sunt total ineficiente în infecţiile virale. Administrate chiar şi pe perioadă scurtă de timp, au efecte negative îndelungate asupra florei intestinale, distrugând bacteriile „bune” din tubul digestiv.

Printre efectele adverse ale antibioticelor de sinteză se numără: distrugerea florei bacteriene benefice intestinului, alergii atât în rândul copiilor cât şi adulţilor, scăderea imunităţii, perturbarea florei bacteriene la copii, dezvoltarea candidei şi întărirea rezistenţei bacteriilor.

"Este adevărat că astăzi, după mai bine de 150 de ani de la descoperirea primelor antibiotice, discuţiile medicale se axează mai mult pe atenţionarea la folosirea fără discernământ a antibioticelor şi la apariţia rezistenţei la acestea, deci implicit la creşterea vulnerabilităţii în faţa infecţiilor grave.
Cu alte cuvinte, antibioticele se constituie într-o sabie cu două tăişuri şi nu trebuie să fie niciodată autoadministrate, decizia aparţinând întotdeauna medicului. Antibioticele de sinteză luate fără sfatul medicului şi mai ales în cazul virozelor, cresc rezistenţa  bacteriilor la antibiotic. În plus, distrug  flora bacteriană  intestinală  responsabilă de  absorbţia nutrienţilor, a imunităţii  organismului şi favorizează  apariţia candidozelor foarte rezistente la tratament”,
a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

 

 

Plante şi uleiuri esenţiale cu efect antibiotic


În caz de răceală apelează mai bine la antibioticele naturale care întăresc sistemul imunitar şi luptă cu simptomele deranjante. Aceste antibiotice naturale le găseşti sub formă de pastile, capsule, tincturi, uleiuri esenţiale sau siropuri.



Dintre cele mai eficiente uleiuri esenţiale cu utilizare internă pe care le poţi folosi când eşti răcită sunt:

 

1. Uleiul esenţial de cimbru;

2. Uleiul esenţial cuişoare;

3. Uleiul esenţial de oregano;

4. Uleiul esenţial de eucalipt.


Mare atenţie la modul de administrare al uleiurilor esenţiale. Respectă indicaţiile de pe etichetă şi nu depăşi doza recomandată. Poţi să cauţi la farmacii sau plafar şi diverse combinaţii de uleiuri esenţiale special recomandate pentru răceli care se administrează în doză de 2-3 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o linguriţă cu miere.

De asemenea, este recomandat să ceri sfatul medicului de familie înainte de a începe un tratament. De regulă, singurele contraindicaţii sunt în cazul copiilor cu vârsta sub 7 ani sau dacă alăptezi sau eşti însărcinată.

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sandu Marinela pe 30 Mai 2013, 15:03
    Cuisoare Hulda Clark

    eu folosesc capsule de cuisoare marca DR. HULDA CLARK. Ma simt exceptional de la ele. Sunt diferite fata de cele din comert.

    0
    0

  • camelia pe 13 Iun 2012, 13:29
    oregano

    Pentru multă lume, oregano este doar o plantă  deosebit de aromată utilizată în bucătărie (Origanum marjoram).  Există însă o specie, Origanum Vulgare, bogată în uleiuri volatile, ale cărei proprietăţi benefice sănătăţii erau cunoscute încă din antichitate. Astfel, printre primele popoare  care au recunoscut calităţile uleiului de oregano s-au numărat vechii greci şi, de asemenea, chinezii. Ei foloseau oregano în caz de febră, diaree, vomă, hepatită, micoze. http://cameliaserban.mycali.biz/products/oregano-oil

    0
    0

  • Elena Pusa Oancea pe 29 Ian 2012, 15:14
    Uleiuri esentiale...in loc de antibiotice

    Cuisoarele si scortisoara foarte cunoscute la noi se pot folosi ca ingrediente in diferite mancaruri.Intrebare mea ar fi ..oare numai sub forma de uleiuri au efect sau si in preparate ori consumate ca atare ??Mie imi place sa mestec un cuisor sau scortisoara in loc de guma de mestecat.Odorizeaza placut gura si probabil concentrat in saliva ajuns in tubul digestiv iti intareste imunitatea!!??

    2
    0

  • Tema actuala pe 28 Ian 2012, 15:31
    Despre FEMEIE

    “Despre femeie ca atare se vorbeşte suspect de puţin, demnitatea ei fiind insuficient onorată”: romaningermania.ro/femeia-in-biserica/

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod