4 suplimente alimentare care te ajută cu adevărat şi nu-ţi fac rău

Ca să ai o sănătate de fier trebuie să mănânci echilibrat, să dormi bine şi să gestionezi situaţiile stresante, recurgând la exerciţii fizice şi meditaţie. Pe lângă aceste reguli, Dr. Oz recomandă patru suplimente care nu trebuie să lipsească din rutina zilnică.

Ca să ai o sănătate de fier trebuie să mănânci echilibrat, să dormi bine şi să gestionezi situaţiile stresante, recurgând la exerciţii fizice şi meditaţie. Pe lângă aceste reguli, Dr. Oz recomandă patru suplimente care nu trebuie să lipsească din rutina zilnică.

 

Potrivit celebrului Dr. Oz există patru suplimente alimentare care te ajută cu adevărat şi te feresc de bolile de inimă, osteoporoză, degradarea memoriei şi cancer.

Iată care sunt suplimentele recomandate de Dr. Oz pentru a fi consumate zilnic:


1. Resveratrol - pentru sănătatea inimii

Potrivit cercetătorilor, principalul factor responsabil de apariţia bolilor de inimă este inflamaţia cronică.

Aceste reacţii inflamatorii pot să fie declanşate de stres, somn insuficient, carenţe nutriţionale sau o dietă foarte bogată în alimente procesate. Odată declanşate, aceste inflamaţii pot favoriza apariţia cheagurilor de sânge care blochează circulaţia sângelui. Astfel, riscul de infarct este unul foarte ridicat, avertizează Dr. Oz. Pentru a preveni aceste reacţii în lanţ trebuie să ai un stil de viaţă activ şi echilibrat.

De asemenea, Dr. Oz recomandă suplimentele de resveratrol pentru efectul lor protector asupra inimii. Această substanţă se regăseşte în mod natural în diverse alimente, cum ar fi afinele, arahidele, strugurii negri, vinul roşu. Un studiu citat de Dr.
Oz în timpul emisiunii "The Dr. Oz Show" arată că un consum de 500 miligrame de resveratrol pe zi împiedică apariţia prematură a ridurilor şi reduce cu 26% riscul declanşării inflamaţiilor în corp, protejând astfel inima de boală.


2. Stronţiu - pentru sănătatea oaselor

Acest mineral este unul esenţial pentru sănătatea oaselor, deoarece previne osteoporoza şi diversele fracturi care pot să apară odată cu înaintarea în vârstă. Dacă suplimentele de calciu împiedică apariţia osteoporozei, protejând oasele, stronţiul întăreşte oasele şi creşte densitatea osoasă. Cercetările arată că 680 de miligrame de stronţiu administrat zilnic reduce riscul de fracturi cu până la 33%.
Este foarte important să iei stronţiul la patru ore după administrarea calciului, pentru a evita interacţiunea dintre cele două minerale, avertizează Dr. Oz.


3. Vitamina D - previne cancerul

Prin expunerea protejată şi cu măsură la soare creşte nivelul vitaminei D în organism. Această vitamină este recunoscută pentru rolul important pe care îl joacă în menţinerea sănătăţii oaselor, dar şi pentru efectul protector împotriva cancerului. Ea acţionează generând un scut protector în jurul celulelor, ferindu-le de efectul dăunător al radicalilor liberi. De asemenea, vitamina D întăreşte celulele imunitare, favorizând distrugerea celulelor canceroase. Dr. Oz recomandă administrarea zilnică a 1000 miligrame de vitamina D3.
 
 
4.
Uleiul de peşte - îmbunătăţeşte memoria


Suplimentele cu ulei de peşte împiedică degradarea creierului, datorită bog[ăţiei în acizi graşi omega 3. Creierul nostru este alcătuit în mare parte din grăsime, în special din acid docosahexaenoic (DHA) unul dintre cei mai importanţi acizi graşi polinesaturaţi de tip omega-3. Acesta are un rol protector asupra creierului, prevenind degradarea memoriei. Deoarece uleiul de peşte este bogat în acizi graşi omega-3 (în special DHA), Dr. Oz recomandă administrarea zilnică a 1000 miligrame. (Foto: iStockphoto)

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alin pe 14 Aug 2013, 09:34
    Suplimente pentru indepartarea acneei

    Pe mine m-a ajutat foarte mult sa scap de acnee, un supliment naturist numit Derminax. L-am luat la recomandarea unui prieten de pe www.derminax.ro si sunt foarte multumit de el! Sincer nu credeam sa mai scap vreodata de acnee, pt ca pana acum am incercat foarte multe remedii si nici unul nu m-a ajutat pana la capat. Partea buna la suplimentul asta e ca trateaza cauza acneei, si asa nu mai exista riscul ca acneea sa mai reapara!

    0
    0

  • simona pe 13 Iun 2012, 14:49
    suplimente nutritive

    eu am luat vit d (vigantoleten ) si am facut piatra la rinichi , pe care intre timp am eliminat-o, ar tb sa se spuna si reactiile adverse , ale acestor suplimente, mai ales ca suplimentul pt vit d este un produs de sinteza. parerea mea!

    3
    0

  • camelia pe 13 Iun 2012, 13:33
    REVERATROL

    resveratrol-ul la noi in tara il puteti gasi la Calivita http://cameliaserban.mycali.biz/products/resveratrol-plus--60-capsule

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod