4 greșeli care te împiedică să te bucuri de beneficiile meditației

În fiecare zi se dezvăluie noi avantaje ale meditației, fiind deja clar că poate chiar să te facă să arăți mai tânăr cu 8-15 ani. Dacă și tu te-ai hotărăt să testezi aceste exerciții este esențial să eviți greșelile care pot anula efectele pozitive.
Potrivit specialiștilor, cea mai dificilă sarcină a profesorilor sau a mentorilor este să-i învețe pe cei care încearcă meditația pentru prima dată să uite tot ce au aflat de pe internet despre ea. Dacă ai avut și tu momente în care ai încercat să meditezi, dar ți s-a părut că nu poți opri mintea să creeze noi scenarii și gânduri asociate cu ele, să știi că nu ești singur și nici nu ai avut un eșec.

 
Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a permite meditației să aibă un impact util în viața ta:

 
1. Nu te judeca prea aspru pentru că nu poți opri gândurile

Amintește-ți că nu gândurile sunt inamicul meditației, ci efortul și concentrarea asupra lor. Cel mai des întâlnit mit despre meditație este ideea că trebuie „să-ți golești mintea”.
Realitatea este că mintea funcționează în mod involuntar și din acest motiv multe persoane au impresia că nu pot medita. Nu este posibil să dai minții tale comanda de a fi complet în liniște, la fel cum nu poți indica nici inimii să facă o pauză. Din păcate acest criteriu eronat determină multe persoane să renunțe la meditație foarte devreme.

 
2. Nu presupune că ar trebui să știi deja cum să meditezi

Mai bine găsește-ți un profesor sau un mentor care să te ghideze. În prezent există foarte multe informații disponibile, iar unele recomandări pot fi în conflict cu alte sfaturi tocmai pentru că există foarte multe stiluri de meditație. Starea de mindfulness și orice alt tip de meditație ghidată sunt derivate de obicei din obiceiurile călugărilor și necesită multă concentrare. 
Persoanele care au o viață aglomerată, cu multe responsabilități la serviciu și în familie pot avea mari dificultăți cu aceste stiluri.
În astfel de situații este recomandat să te îndrepți spre exerciții de meditație care promovează odihna, îndepărtarea de gândurile negative fără a le ignora complet și ameliorarea abilităților de a înfrunta viața cotidiană, în loc să te izolezi de tot ce se întâmplă în jurul tău.

 
3. Nu clasifica exercițiile tale de meditație în sens pozitiv sau negativ

Mai bine obsevră cum te influențează în viața de zi cu zi. Nu meditezi pentru a deveni tot mai bun la executarea exercițiilor specifice, ci pentru a obține efecte pozitive în toate celelalte domeniii ale vieții tale. Este posibil să ai unele exerciții de meditație pline de gânduri sau chiar să ți se pară că ai adormit la mijlocul sesiunii, dar totul este în regulă și aceste lucruri sunt normale.
Acesta este și motivul pentru care ai nevoie de un mentor care să te ghideze pentru că te va ajuta să-ți dai seama dacă într-adevăr ai adormit și îți va oferi tehnici alternative pentru a te îndrepta spre ideile care te preocupă, în loc că încerci să fugi de ele.

 
4. Nu încerca să fii perfect

Bucură-te de fiecare succes pentru că ai deja un avantaj prin simplul fapt că ai decis să dai o șansă meditației. Nu ai cum să fii perfect, vei face greșeli, dar vei învăța și lucruri noi în permanență. În loc să încerci să creezi o ședință ideală de meditație ar fi mai util să îți notezi lucrurile pozitive pe care ți le aduce fiecare exercițiu de acest tip.
Nu lăsa perfecțiunea să devină inamicul efectelor benefice.
Contează mai mult perseverența. Niciunul dintre noi nu va realiza o activitate mult timp dacă ne închipuim că greșim constant, așa că este indicat să contribui la propriul succes prin încurajările pe care ți le adresezi în locul criticilor interne.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod