10 remedii naturale care calmează iritațiile după ce folosești lama de ras

Știai că mierea de albine și amidonul de porumb calmează iritațiile după ce folosești lama de ras? Descoperă cele mai bune remedii naturale care te scapă de această problemă!
Potrivit unor statistici se pare că 58% dintre femei preferă să apeleze la lama de ras pentru a îndepărta părul nedorit. Și cum bine știm, după ce folosești lama de ras pot să apară și iritațiile, în special în sezon călduros când transpirăm mai mult. 

Ca să eviți aceste iritații neplăcute, iată câteva dintre cele mai bune remedii naturale la care poți să apelezi:


1. Amidonul de porumb pudra de talc

Știai că amidonul de porumb este adesea folosit în produsele cosmetice, inclusiv în pudra pentru a calma iritațiile bebelușilor? Specialiștii aleg să-l folosească, deoarece este un remediu excelent cu efect calmant asupra iritațiilor. Dacă aplici imediat pudră de porumb pe zona iritată, simptomele de mâncărime și usturime încep să se diminueze. 

Dacă nu ai la îndemână pudră de talc, atunci folosește o pastă amestecând amidon de porumb cu puțină apă și aplic-o pe zona cu probleme. Lasă să acționeze timp de 10 minute, după care îndepărtează cu apă.


2. Mierea de albine

În trecut, mierea de albine a fost adesea folosită ca tratament pentru răni și diverse probleme ale pielii. Este demonstrat științific că are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care calmează iritațiile și hidratează pielea.
Aplică mierea de albine pe zona iritată, lasă să acționeze 10-15 minute, după care spală bine cu apă călduță. 


3. Uleiurile de măsline, arbore de ceai, vitamina E

Toate au proprietăți antiinflamatorii și repară pielea afectată de iritații. De asemenea, uleiul de arbore de ceai are un puternic efect antibacterian. Aplică un uleiul de măsline sau vitamina E pe zona iritată, folosind o dischetă demachiantă. Sau dacă-l preferi pe cel din arbore de ceai trebuie să-l amesteci cu puțină apă înainte de a-l aplica pe zona iritată. Amestecă 4-5 picături de ulei de arbore de ceai cu 2 linguri de apă. 


4. Comprese reci

Aplicarea compreselor reci este foarte utilă, deoarece calmează rapid roșeața și mâncărimea care apar atunci după ce ai folosit lama de ras. Poți să învelești câteva cuburi de gheață într-un prosop pe care să-l aplici pe zona iritată câteva minute. 


5. Vaselina

În funcția de zona în care s-a folosit lama de ras, pielea poate să devină foarte uscată și cu o senzație intensă de mâncărime. Dacă folosești adesea lama de ras pentru a îndepărta părul dintr-o anumită zonă este bine să te asiguri că o hidratezi constant.
Una dintre cele mai simple metode este să folosești vaselina pe care să o lași să acționeze 10-15 minute, după care să ștergi excesul cu un prosop umed. 


6. Aspirina

Se pare că atunci când este aplicată pe zona iritată, aspirina are un efect rapid de calmare a iritațiilor apărute după folosirea lamei de ras. Dizolvă 2-3 aspirine în puțină apă ca să obții o pastă. Aplică această pastă pe zona iritată, lasă să acționeze 10 minute și îndepărtează cu apă caldă. 


7. Oțetul din cidru de mere

Este un agent antimicrobian care reduce inflamațiile cauzate de folosirea lamei de ras. De asemenea, datorită acidității scade pH-ul pielii și diminuează roșeața. Diluează oțetul din cidru de mere în aceeași cantitate de apă înainte de a-l aplica pe zona iritată. Înmoaie o dischetă demachiantă în această soluție, aplică pe zona iritată și lasă să se usuce câteva minute înainte de a spăla. 


8. Ovăzul

Conține compuși care sunt recunoscuți pentru efectul lor antiinflamator, astfel că ovăzul poate să fie un remediu excelent pentru iritațiile care apar după ce folosești lama de ras. Mixează fulgii de ovăz ca să aibă textura fină și amestecă apoi cu puțin iaurt simplu.
Aplică această pastă pe zona cu probleme, lasă să acționeze 30 de minute după care îndepărtează cu apă călduță. 


9. Aloe vera

Este des folosită pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii. Datorită efectul hidratant și antibacterian, aloe vera s-a dovedit a fi extrem de utilă în calmarea iritațiilor cauzate de lama de ras. Gelul de aloe vera care se regăsește în interior se masează pe pielea iritată, se lasă să se usuce după care se spală cu apă călduță. 


10. Castraveții

Pe lângă vitamine și minerale, castraveții au un conținut foarte mare de apă, astfel că au un puternic efect hidratant pentru pielea iritată. Studiile arată că au un efect antiinflamator atunci când sunt aplicați direct pe zona afectată. Taie rondele subțiri de castravete și lasă-le să acționeze 15 minute pe zona iritată. 

Folosește cu încredere aceste remedii atunci când te confrunți cu iritațiile care apar în urma folosirii lamei de ras. Ca să eviți apariția lor este foarte important să nu te razi pe pielea uscată, ci numai după un duș cald care pregătește pielea și înmoaie firele de păr.
De asemenea, este indicat să folosești de fiecare dată crema de ras sau un gel de ras, conducând lama în sensul creșterii firelor de păr. Ca să hidratezi zona, optează pentru o loțiune sau un ulei natural ca să masezi zona. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod